hilang jiwa....Bbooosssaaaannnyaaa!!!!!!

Herm...
Bosannya saya....sejak 19/9/11 tu,saya jadi macam orang tak ada jiwa.Macam pesakit baru sedar koma.Terpinga-pinga macam orang bodoh.Beratnya hukuman kali ni.Nampak ex dengan kekasihnya pada hari tu,terus 'DOWN' giler.Pergh!Berapa lama lagi nak macam ni?Saya nak rasakan perasaan cinta yang bahagia dan sedih pada masa yang sama seperti dulu.Tak nak macam ni.....tak rasa apa-apa.Sedih tak.Bahagia?Lagilah tak!Herm...bosan...bosan...Apapun,saya akan harungi risiko ni.Hukuman ni.Namapun cinta bertepuk sebelah tangan kan?Tabahkah hati!Kuatkan semangat!Teguhkan iman!Saya akan menghadapi ujian ini.Saya akan tetap cintakan dia.Mungkin untuk 3 tahun lagi.InsyaAllah.....hati ini masih mempunyai kudrat untuk mencintai lebih lama.Amiin.

MIMPI NGERI DI AWAL PAGI

20/09/11,Tak terduga hari ini akan berlaku sesuatu yang dahsyat.Hari ni saya nampak awak dengan dia sedang mesra berdating.Saya cuma pandang sekilas.Tak sanggup untuk pandang lagi.Saya rasa 'DOWN' giler waktu tu.Elok-elok bersandar dekat dinding,saya menyangkung bersembunyi di sebalik kawan-kawan saya yang berdiri.Saya terpinga-pinga macam orang bodoh.Saya rasa macam saya cuma bermimpi tadi.Saya kata pada hati,"tadi tu bukan dia.Kan?".Tapi.....apa yang saya lihat sekilas pandang tu terus bermain di kepala saya.Diputar dan diputar.Jelas itulah kenyataannya.Bukan mimpi.Saya rasa macam nak nangis.Tapi saya kawal emosi saya.Saya tahan dan tahan,sakitnya terpendam di dalam.Di hati saya.Saya terfikir,3 hari sebelum ni saya asyik rindukan awak.Rindu sangat.Tak tahu kenapa.Mungkin sebab ini.Mungkin rindu tu adalah tanda pada peristiwa pada hari ini.Sebab peristiwa pada hari ni.....nampaknya akan buat saya rindukan awak selamanya.Kesian saya.
"Senyum aku kerana dirimu bahagia.
 Menangis aku kerana hati terluka."

Ter@mAt rIndU

Sayang...
hari ini aku amat merinduimu,
wajahmu berulang kali terlakar di bayanganku,
kenangan lalu diputar kembali dek memoriku,
kepahitan itu mengingatkan aku...
betapa aku mencintaimu.

Sayang...
diri ini teramat merinduimu,
terasa bezanya dari hari-hari yang lalu,
hari ini aku teramat rindu,
adakah cinta ini semakin bertambah?
atau ini satu petanda??

Sayang....
moga hari esok aku masih hidup,
jasad masih sempurna bernyawa,
nafas masih terhelah sediakala,
moga masih ada kesempatan...
dipanjangkan lagi kesempatan...
untuk aku terus merinduimu,
mencintaimu seperti selalu.

Sayang....
Aku teramat rindu,
Sangat merinduimu kekasih sejahteraku.
Tak henti hati membisikan namamu.
Berlagu rindu,
sinis hati yang pilu.

Sayang....
rindu ini merunsingkanku,
berharap ini bukan rindu terakhirku,
moga rinduku padamu
mendapat berkat di sisiNya Yang Satu.
Amiin...

Andai kubur telah tergali,
Nadi tak berdenyut lagi,
Jantung tak berdegup walau sekali,
mohon cintaku padamu dibawa bersama
di atas restu Yang Maha Memberkati.
Amiin Ya Rabbal Alamiin....

PUISI CINTA

AKUR&SYUKUR seorang HAMBA

Ya Allah,Ya Tuhanku
Ku Junjung Maha KasihMu
Memberkati segala rahmat yang
Engkay limpahkan ke atasku
Engkau Yang Maha Mendengar
Maha Mengetahui kemahuan diri ini
Yang Maha Melihat isi hati ini
Alhamdulillah....Subhanallah....
Engkau menerima doaku
Mendengar segala rayu rintih hatiku
Terima kasih Ya Allah
Engkau telah mengizinkan hamba memandang dirinya
Merenung Si Dia dengan Hati ini
Membebaskan rindu yang terkurung ini
Engkau Yang Maha Pengasih
Maha Penyayang lagi Maha Pencinta
Hanya Engkau pemilik segala cinta
Atas izin dan berkatMu
Izinkan hambaMu ini,diri ini,
Terus mencintai dia selama mahunya aku
Atas berkat dan izinMu.

Ri@ rAya KoRe@^^

Hahaha....bezzz sangat hari ni.Balik sekolah saya dengan Aznie dan kawan-kawan lain ke rumah Raidah.Rancang saya dan Aznie hendak membuat study group di sana bersama Raidah dan Zuhairah.Tapi tiba di rumah Raidah,kami beraya pula di rumah Raidah.Spent time kat sana kira-kira dari 1:15 petang sampai 3 petang.Nak tahu apa yang kami buat?Kami enjoy concert Ingigayo kat rumah Raidah.Masing-masing Histeria tengok oppa(s) kami.Acspecially,SUPER JUNIOR:Mr.Simple!!Gyaaaaa!!Tak tahannnnn!!

Lepas beraya,beriya enjoy Ingigayo di rumah Raidah,saya dan lapan orang kawan beraya di rumah Syazwani pula.Hehehehe.....rumah Syazwani ada kucing.Saya apae lagi?Main kucing jer lar.Suka haiwan comel berkaki empat tuh!Hahahaha....Dekat rumah Syazwani kami tak layan kpop.Kami layan cerita Itali pula yang kat TV3 tu.Hehehe...saya tak enjoy cerita-cerita macam tu.So,tak tahu nama lar....kikiki.

Lepas rumah Syazwani,beraya pula kat rumah Zuhairah.Huhuhu....kami nikmati 'candelight dinner'....Hahaha...Lampu ruang tamu rumah Zuhairah cantik macam kat rumah mewah.Hihihi....kami makan mi hun goreng dekat sana.Berbual sambil tergelak-gelak,terkeluar pula cerita hindustan.Adoiiiiiyaiiii.....Hahaha...saya minat juga hindustan.Hehehe....

Lepas rumah Zuhairah,hehehe....ehem!ehem!ke rumah saya pula.Hahaha....kat rumah saya tak ada apa yang bez pon.Just layan rambut 'pontianak' saya.Wahahaha!!
Kemudian,beraya di rumah Syuhadah pula.Waaaahhh....minum air gas.pedih daa.. perut.Huhuhu...

Next,rumah Azura pula.Kehkehkeh....ni memang syok.Aznie dan saya memang rindu at Ji Hoo dlm Boys Over Flowers yang dilakonkan oleh Kim Hyun Joong.Ggyaaaaa!!Alamaklumlah,seminggu raya,cerita tu holiday seketika sebab sambut merdeka sekali.Dah cerita korea tak ada.Hahaha....tepat jam 5 petang,Aznie dah minta-minta nak tengok BOF.Azura tukar channel,then semua enjoy.Hahaha...daripada saya,Aznie dan Raidah jer yang addict korea,dah yang lain-lain follow.kahkahkah!!RAF's girls terbaikkkkk!!Huhuhu...

Rumah yang terakhir.Rumah Yasmine.Wwaaaahhh....nampak yasmine pakai seluar pantai,saya boleh teringat lagi dekat Kim Hyun Joong masa Ji Hoo selamatkan Jan Di sebab kejang semasa berenang.Hahahah!Tak boleh blarr....Huhuhu.

Then,saya,Raidah,Aznie,Zuhairah dan Syazwani balik ke Taman Ilham.Jauh kami beraya.Sampai ke Taman Indah Jaya, Taman Matahari dan Taman Sri Paya.Kalau lari,memang sah Rentas Desa namanya.Hahaha....

Kami hantar Zuhairah sampai rumahnya.Kemudian berpisah di sempang dengan Syazwani.Saya dan Aznie kembali ke rumah Raidah untuk ambil beg kami.Pulak....saudara-mara Raidah datang.Hihihi...masing-masing cover-cover.Sshhh...tetamu.Huhuhu...Saya ambil beg saya then balik.Tinggal Aznie jer kat rumah Raidah.Bye...

Wah!Best giler hari ni!Tengok Ingigayo macam orang kena Histeria campur Sawan.Bergegarrrr rumah Raidah.Hahahaha!!Tengok Boys Over Flowers kat rumah Azura,pulak.....apa Syazwani ni....Kim Hyun Joong jadi Lee Min Ho.Hahaha!Best!Memang beszzzzzz....bersyukur dapat kawan-kawan fun,terbaeekkkkkk macam ni.Huhuhu...
Inilah awex 3RK1 SMK Tengku Aris Bendahara,Kluang Johor.^^
Saranghaeyooooooo chingu(s)!!mmmmuuuuaaaaxxxx!!!Huhuhu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...