21 CiRi-cIRi p3LiK YeWo0k c0Upl3 [cute]

21 Keanehan Ye-Wook Couple (Yesung-Ryeowook) « Korean Chingu

1.Yesung tidur sebilik dengan ryeowook, sebab itu mereke dipanggil yewook couple

2.Ada salah satu member yang tanya kepada Ryewook macam mana dia boleh tahan tinggal dengan Yesung. Padahal Yesung itu orangnya aneh,,Inilah faktanya:• Eunhyuk paling malas masuk kamar Yesung sebab, menurut Eunhyuk bilik Yesung mempunyai aura yang berbeza, (?)• Begitu juga menurut Siwon, “kalau Yesung berdiri dibelakang anda, aura nya berbeza sekali. Hawa dingin yang keluar”

3.Ryeowook sering cium tangan Yesung.

4.Diantara kedua-dua member SUJU K.R.Y Ryeowook paling dekat dengan Yesung oppa.

5.Ini pengakuan unik semua anggota suju tentang YeWook Couple:- Ryeowook adalah sosok ‘Ibu’ di Super Junior- Yesung adalah member ‘terseram+aneh’ di Super junior.

6.Eisss jangan salah sangka dulu,,, walaupun yesung itu dikata seram + aneh tapi, ryeowook itu member paling nakal no 2!! Setelah Kyuhyun KangIn cuma geleng-gelang kepala. Sasaran utamanya memang anggota suju yang paling sering ditindas,,, ya siapa lagi Eunhyuk dan Leeteuk *jreng-jreng* ini kelakuan nakalnya:
# Waktu itu tiba-tiba ryeowook masuk ke bilik eunhyuk, eunhyuk tak peduli sangat dia masih sibuk dengan buku yang dibacanya, and ryeowook Tanya dengan eunhyuk,“hyung, tadi heebum masuk sini ya?”Eunhyuk terkejut, “ha? Tadi heebum dikamar heechul hyung diatas”“jadi ini apa?” ryeowook nunjukin kotoran kucing mainan kemuka eunhyuk, eunhyuk terkejut sambil menjerit-jerit, yaaa wookie ketawa-ketawa aja,,,,

Tapi kotoran tu tak berhenti sampai disini je,,,(T_T);

## Ryeowook jalan-jalan then ehhh dia lihat leeteuk lagi tidur,,,, dia pun taruh kotoran mainan ke tangan leader suju itu,,, akhirnya waktu leeteuk bangun dia terkejut menjerit-jerit!! Kangin, donghae yang ada didepannya tak mahu tolong, malah menjauk,,,*kekekekekeke*,, gara-garakotoran mainan tu rupanya buruk sangat,,leeteuk nyongkel mainan tu dengan bolpoin, sambil nangis,,

7.Tapi member-member suju sering mengeluh kenapa ryeowook tak ganggu yesung???

8.member-member suju setuju kalau pasangan teraneh itu pertama YeWook dan kedua KyuMin *eh?? Kenapa ada KyuMin diperingkat ke2??* *begini ceritanya,,, oke kita balik ke kyumin dulu ok??*

- Semua anggota Suju mengaku kalau Kyuhyun paling Jinak *waduh?* dengan Sungmin, sebab sungmin sayang sangat dengan kyuhyun, ya kyuhyun juga sebaliknya ^^. Kyuhyun itu member paling nakal No 1, tapi nakal atau jahat macam manapun Kyuhyun masih ada pawangnya, sungmin. Ya,,, seperti yang anda tahu,,, Sungmin bukan orang yang banyak cakap,,, jadi Sungmin malas kalau nak nasihat kyuhyun didepan member-member lain makanya tunggu berdua dulu baru sungmin nasihatkan dongsaeng kesayangannya ini,,,

- Jadi macam mana dengan YeWook?? Perangai aneh Ryeowook yang nakal tak ada pawangnya, yesung biasanya diam aje bila tengok ryeowook tengah kerjakan hyung-hyungnya, dan perangai aneh yesung yang suka ‘menyentuh bibir’ orang + cerewetnya yang non stop, gak ada pawangnya juga?? *geleng-geleng*

9.Eunhyuk paling malas berurusan dengan YeWook Couple,,

10.Dulu Chang Min DBSK pernah bingung dengan keakraban Yesung dan Ryeowook yang terlalu dekat

11.Yesung paling suka dengar ryeowook bercakap, kata yesung dia itu orang paling polos,

12.Kalau korang perhatikan, tatapan yesung ke ryeowook waktu sedang bercakap itu berbeza.

13.Yesung lebih banyak ketawa waktu melihat tingkah ryeowook,

14.Ryeowook selalu tolong yesung bersihkan kandang kura-kura yesung,

15.Kalau ryeowook ulang tahun yesung orang pertama yang ucap selamat ulangtahun,

16.Kalo yesung ultah, ryeowook belum tentu jadi orang pertama, makanya yesung sering melamun sendiri,,,

17.Kalau keluar negeri untuk show SUJU, Leeteuk selalu usahakan sebilik dengan Yesung.

18.Ryeowook itu bakal diam kalau yang lain sedang bercakap pasal yesung,

19.Kalau yesung lapar malam-malam dia sering kejutkan ryeowook, ryeowook pun bangun walaupun penat, hangeng pula yang selalu perhatikan ini couple,

20.Ryeowook dongsaeng kesayangan Yesung dan Donghae,

21.Kalau ryeowook nangis yesung biasanya akan senyum-senyum sendiri, lalu beberapa menit kemudian ikut nagis sekali *??*

cre: ayuwookie

via: http://koreanchingu.wordpress.com/

Saya translatekan bahasa Indonesia kepada Bahasa Melayu.Tapi ada juga yang tak dapat nak translatekan sebab tak faham.Hehehe...Apapun,tak kisahlah.Pelik ke,jahat ke,nakal ke,Yewook couple tetap comel~ ^^

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...