Eg0

Okeyh .Ni Chinese New Year kan ? So mesti banyak movie-movie berkenaan kaum China ditayangkan di TV.So,saya baru ja lepas tengok cerita IP Man 2 *sejam dah berlalu~*.Best ! Pada awal cerita,apa yang saya dapat mereka-mereka ni belajar KungFu cuma nak tunjuk kuat dan berlagak.Tapi dah sampai satu bab tu baru saya faham,mereka semua belajar KungFu memang nak tunjuk kuat dan berlagak.Tapi niat asal mereka sebenarnya nak tunjuk kuat dan lagak mereka kepada orang-orang Inggeris yang sesuka hati pijak kepala mereka.Maklumlah,China kan negara yang salah satunya dijajah British selain Malaysia.

So,dipendekan cerita.Saya nak cakap pasal EGO.Korang ada ego tak?Alah...perasaan bangga diri terlebih,berlagak bagus dan sombong tu...mesti ada kan...Cuma nak tak nak je tunjuk.Hehee...kat sekolah saya ada Persatuan Silat Cimandi.Kadang-kadang saya rasa berminat nak masuk.Tapi saya batalkan ja niat saya tu.Sebab saya kenal diri saya.Saya ada ego.Sifat bangga diri terlebih,berlagak bagus dan sombong tu kadang-kadang mudah memepengaruhi saya.So,better saya tak masuk persatuan tu.Nanti dah pandai sikit mula pulak nak tunjuk bijak.Not good~Not good~

Tambahan,saya ni ada masalah personaliti.Kahkahkah...yelah tu.Boleh la~saya ni kadang-kadang lemah lembut *wekkkk~*,kadang-kadang lasak *sikitlah*.Ha...bab lasak tulah yang membimbangkan.Saya ni dulu Tomboy tau.Ego tu boleh kira melambung tinggi lah even masa tu baru ja sekolah rendah.Kekekeke..So,sifat tu sedikit-sedikit masih bersisa dalam diri saya.Hehee...jadi untuk elakan ego Tomboy saya yang ala-ala lelaki tu menguasai diri saya,better saya menghindarkan diri daripada perkara-perkara yang boleh membangkitkan ego saya.Did I'm right ?Oklah...sampai sini ja untuk topik ni.Buat korang,bijaklah dalam mengawal EGO korang ya ^^ Hwaitting,chingu !!

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...