Enjoy Your Love!!

Assalamualaikum...
Farahin mahu beritahu sesuatulah. Ermm...macam tips pun ada. Tapi tak tahulah positif ke negatif. Depends on you! Hehee...

This entry khas untuk teenagers under 18. Macam Farahin! And khas untuk yang sedang main-main cinta. Not like me. Hahaha...
Ok. Apa yang Farahin mahu beritahu ialah....

  • Jangan menjalinkan hubungan terlalu lama.
  • Jangan ambil terlalu serius tentang relationship anda. I means; your heart.
  • Jangan fikir......, "Aku mesti fikirkan dia! Ingat kat dia selalu! Sentiasa!". Itu kurang baik. For me. Belum tentu dia ingat dan fikirkan kita.
  • Jangan salah anggap about your love. Anda bukan mahu berkahwin kan? Lainlah yang memang dah berniat sejak awal. Moga mendapat jodoh yang baik ya. Amiin.
  • Both of you have your own life. Jangan saling kongkong-mengongkong. Means; Janganlah kritikal sangat.
  • Jangan cemburu tahap karma. Means; janganlah bergaduh tarik tudung/rambut atau bertumbuk sebab seorang lelaki atau seorang perempuan. Malulah. Kita hidup secara aman ok.
  • Jangan terlalu berharap kepadanya. I really meant it.

Ermm....itu saja kot? Farahin bukan mahu ajar anda berfoya-foya dalam percintaan. Just to remember you that we still young. YES! Love can destroy ourselves. And once you feels like that? You'll start to HATE LOVE. I really meant it.

Do you think that you have a Truth Love? Me too. Farahin pun ada Truth Love. Itulah hampir semua remaja katakan bila mereka bercinta. Right? Don't lie. Huhu..

Farahin nekad nak berhenti play around with Puppy Love. Enough already. Soon, when I'm adult maybe I'll get the LOVE that really true and the truth. Or maybe not. Yalah. Kita yang tolak rezeki, memang padahnya kitalah. Tak faham? Baca lagi sekali dan fahamkan. Hehee...

It's just a Puppy Love. Your childhood Love. Don't be too serious. Because it can hurt your heart more serious than your LOVE. Once you feels like that, you'll start to HATE LOVE. I repeat. Sekali anda rasa begitu, anda akan mula membenci CINTA.

ME? I hurt so much. Honestly, I'm anti-fall in love. However, love can't be rid. Because it's one of our source of life. I LOVE YESUNG oppa to heal this heart. I'm not kidding. I'm not just a fan. Not just an ELF. I'm a lover who need to get rid the love. 

I can't love other boys around me because of he. My heart is getting better but not my memories. Not my trauma. It hurts too much till I feels like the world had already end. Heart never can back alive.

There is a huge different between my old LOVE than my LOVE now. Dulu cinta itu berwarna merah kini cinta itu berwarna biru. Ada perbezaannya bila terpaksa menahan air mata dengan tersenyum bahagia sentiasa. Ada perbezaannya bila terpaksa senyum bersama jiwa yang meronta dengan tawa yang berjiwa teruja.






Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...