Understanding & Regrets



"Jangan terlalu gembira, nanti menangis"
-Jangan terlalu gembira. Ingatlah suatu hari nanti kita pasti akan menangis.-

"Jangan terlalu gembira, nanti ada yang menangis"
-Seronok menyakat, bergurau-senda, biarlah berpada-pada. Siapa tahu yang disakat, dipersendakan sedang menangis.-

Assalamualaikum...
Hmm...quote di atas bunyinya sedih sahaja, kan? Huhuu...Actually terfikirkan kata-kata itu semasa dalam perjalanan balik ke rumah dari sekolah tadi. Hari ini Farahin bertugas di library. And...sebelum tadi Farahin ada menyakat seorang kawan lelaki lembut ni. Pokoknya, Farahin memang sakat dia habeh gilerlah. Tapi Farahin tak adalah gelak tak henti-henti macam junior Farahin yang seorang tu. Farahin tengok kawan lelaki tu marah nampaknya. Muka dia masam saja. Mesti dia kecik hati. Hmm...salah Farahin terpengaruh sangat dengan ajakan kawan Farahin yang seorang tu suruh sakat dia. Huh~ Farahin faham bila masa orang tu sedih, kecik hati, Farahin boleh nilai dari raut wajahnya. Begitulah yang Farahin nampak di wajah kawan lelaki tu. Farahin faham dan Farahin rasa serba salah pula. Maaf, kawan. Nanti kalau jumpa di sekolah, Farahin minta maaf ya.

P/S : Hari ini ada Naruto. Jam 7 malam nanti. Tengok jom! Hehhee....


Langit semakin gelap,
tirai syaaban semakin jatuh,
sebentar lagi Ramadhan akan datang,
bersama sinar yang baru.
Insyaallah....


Ahlan Ya Ramadhan!
Moga berjumpa lagi Syaaban!






Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...