Longkang Lagi Cantik!


Assalamualaikum...
How's your day, people! Great? Good? Or....Daebakkkk. Hahaa...Alhamdulillah. Baguslah kalau great, good, daebakkk semua tu. Huhuu...Today mahu cerita tentang....Longkang? Hahaa...Not overall. But, berkaitanlah juga. Jom baca dan ambil iktibar! Kalau perlu. Hee...

Today, Farahin pergi shopping dengan Emak. Well, kata orang last Ramadhan dah nak raya ni discount melambung habeh. Tapi bukan itu yang Farahin cari. I'm looking for my school bag. Dalam tahun ni, sudah 3 kali beg putus. Woiii!! Aku ni lasak sangat ke? Kalau lasak, ya bilang donk. Hahaaa...

Ok. Sambil beli bag, takkan beli bag saja kowt. Mestilah nak shopping benda lain. Unfortunately, sudah semestinya bukan clothes. Entahlah. Farahin kalau pergi shopping never remember hendak beli pakaian. Oh, BAHAYA! Nanti tak pasal-pasal Farahin tak ada baju nak pakai. Ups! Insyaallah. That never gonna be happend. Wink!

Ada ketika tu Farahin dengan Emak sedang lalu dekat lorong kecil ni. Eh! Bukan lorong hitam taw. Lorong tar. Kikikii...Then, sebelah kanan Farahin ada kedai mamak. Oh, shhh...! Hahaa... Ada bau ayam meyh. Dah lah Farahin tak sahur hari ni. Ups! Kantoi bangun lambat. Hehee... Ok. Time sedang lalu situ, for sure di mana-mana sahaja kita berada mesti ada maksiat kan? So, I saw a cute couple was holding hands each other. Ups! Maaf sebab bocorkan rahsia awak kawan. Hohohoo... Ok. We still in Ramadhan's Month. At least, we should improve ourselves in this month, right? Especially, to a positive one. Even just one.

Farahin nak elaklah daripada pandang perbuatan diorang tu. Plus, gugurlnya pakai tudung kowt. Adoiyaii... Nak-2 lagi, I HATE couple-ing(kalau coupling tak bermaksud, berpasangan). Perlu diulangkah? Tak payahlah eh. Nanti ada yang benci. Kehkehkeh... So, I decided untuk carilah any scene yang boleh elakkan Farahin daripada tengok diorang. Malangnya, there was nothing interesting to look at. Ok. Fine. Terpaksalah Farahin tengok longkang di tepi kedai mamak tu, yang berlumut kelabu hijau tu. Hahaha... Tahan jelaah.


See! I really HATE couple-ing. Diulang juga akhirnya. Hahaa... Sampaikan longkang pun Farahin pandang lebih cantik daripada si couple. Ups! Bukan nak kata awak hodoh. Tapi what you have done itu yang buruk. Hehee...Well, I know. Farahin bukanlah warak apatah lagi alim. But, at least I use what I know not waste it. Ups! Ini bukan riak. Just saying. Hee...

P/S : Sebelum pergi shopping, Farahin and Emak singgah bank untuk cucuk bank sampai dia muntahkan RM200 untuk kami. Hahaa... Time sedang berurusan dengan penjaga kaunter, lelaki, sesodap dia tarik tangan Farahin. Kalau tarik atas tangan tak apa juga coz I wore long hand shirt. Kenapa tak beritahu Farahin kena letak ibu jari Farahin pada scanner?? Farahin memang dah biasa begini.*tak sengaja/terpaksa Tapi Allah S.W.T tidak. Jadi, those yang baca my entry nie, kalau berani tegur secara spontan, why don't you tegur some penjaga kaunter, lelaki yang melakukan kesilapan kecil ini? Kecil bagi mereka dan kita. Tapi besar bagi Allah S.W.T dan RasulNya.

"Beruntungnya kita berada di bawah undang-undang Allah S.W.T. Kita dihukum setelah kita meninggalkan dunia ini. Kita diberi peluang untuk berubah dan mengubah. Tetapi sedikit malang kita berada di bawah undang-undang manusia. Adakala kita dihukum biarpun kita tidak salah. Maaf kita juga adakala tidak dinilai semula. Dan adakala, kita dihukum untuk meninggalkan dunia ini."


3 ulasan :

Edy Fee berkata...

hehehehheh jangan tengok bendA2 tak elok.ehhee

kunjungan sempena raya

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

wuz Khairul berkata...

btol tu, kdang dyorang pose, tpi, hukum ALLAH, still langgar,, org yg x pkai tdung pun pose.. spatotnye bln ramadhan yg brakah ni lah msenye tok cri phala slagi bolehkan,,,

ieda berkata...

salam kenal

dan

salam lebaran dik ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...