Penangan Micheal Buble

Assalamualaikum....
Huaaaa~!! Lama sungguh Farahin tidak update blog. Rindu tak? Rindu tak? Hahaa... Siapa yang rindu itu, I'm back! Kepada yang tidak rindu, minta-mintalah merindu. Huahahaa... Wahh! ELFollowers pun sudah 500+. Mian~ 500th ELFollower....saya tidak review anda. Anyway, terima kasih sebab follow Farahin. Kamsahabnida! Maaflah. Lama sangat tidak update sebab keyboard Farahin rosak lagi. Inipun baru saja elok. Itu yang cepat-cepat buat entry. Hihii....

Ok. Farahin mahu bercerita about seorang lelaki barat ini. Siapakah dia? Kira titik-titk ini dahulu . . .
 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Amboi! Cepat betul kiranya yop. Haa...lelaki barat itu ialah Micheal Steven Buble atau lebih dikenali sebagai Micheal Buble. Apa? Dia penjual belon buih?! Ish! Bukanlah. Mentang-mentanglah nama famili dia Buble. Tak baik...Tak baik... Orangnya boleh tahan juga. Kuikui...


Haa...sudah cukup cukup sudah~ cukup sampai di.. Eh! Ter-menyanyi pula. Hehee...Sudah sudahlah stalk gambar dia itu. Handsome tak? Handsome tak? Aip! Tak boleh ambil! Farahin sudah cop dulu. Kekeke...

Itulah masalahnya sekarang. Farahin sudah jatuh hati pula dengan handsome guy bernamakan Micheal berbapakan belon buih, eh, silap! Maksud Farahin bernamakan keluarga Buble. Hmm...yang Farahin takutkan sekarang ini ialah . . . . . Yesung oppa!! OMO! Mesti Yeye oppa marah kalau dia tahu yang Farahin sudah pasang tiga. Pasang tiga? Siapa? Alah. Pura-pura tidak tahu pula. Imam Muda Ustaz Asyraf lah siapa lagi. Even beliau sudah berpunya, biarlah di hatiku dia aku yang punya. Huahahaha...Jiwang.

Actually Farahin semalam tengok this one show di siaran televisyen OkTo Singapura. OkTo ini samalah juga macam TV9. TV rancangan kanak-kanak. Tapi waktu malam ada la rancangan-rancangan yang munasabah. Hahaa...Macam kartun-kartun pada waktu siang itu tidak munsabah pula bunyinya. Kekeke...mana ada. Farahin layan juga kartun-kartun ini. So that show is "An Audience With Buble".

Entah kenapa semalam tergerak hati hendak tonton show yang ada orkestra segala. Tapi sebaik sahaja rancangan bermula dan satu suara mula menyanyikan sebuah lagu dengan iringan kumpulan pemuzik dan orkestra tersebut. And then Farahin was like . . . . . . .

Ya, Allah!! Sedapnya suara dia! Merdu habis!

Haa..lebih kurang begitulah reaksi Farahin. Farahin tersenyum saja sepanjang menonton rancangan itu. Seriously! Suara MB ini merdu sangat. Kalau Farahin dengar SJ menyanyi dan menari make me feels wanna cry because too happy, MB buat Farahin tersenyum-sengih tak kering gusi. Wah! Alangkah bahagianya perasaan itu. Huhuu...

Itulah penangan Micheal Buble terhadap Farahin. Seriously, he's Superbbb!! Suara dia merdu dan romantik. Cara dia kawal suara dia jelas sekali menunjukkan he is a profesional. Cara dia mempersembahkan lagu-lagu dia pun mantap. Even lagu-lagu dia..Farahin tidak tahu apa genre lagu-lagu dia but Farahin beri nama like Pop-Jazz, dia bijak menjadikan lagu-lagu tersebut kedengaran energetic dan tidak bosan dengan persembahan cara dia menyampaikan lagu-lagu tersebut. One word for his voice, AMAZING.

Cuba anda dengar lagu MB yang bertajuk Everything.
Sweettttt sangat! SINI.


Err...by the way, Farahin curious. Selama kehidupan ini Farahin tidak pernah layan lagu-lagu ala-ala orkestra ini. But now....? Adakah Farahin sudah tua? HAHAA....


2 ulasan :

nis berkata...

Hai farahin.. Jomlah join segmen nis.. ^^ Nis berharap sangat farahin join ^^

http://everlasting-frend.blogspot.com/2012/09/segmen-idola-kegemaran.html

Misz Mieza berkata...

Hai Farahin! MM datang bawa entri untuk kamoo! Sudi2lah kiranya jenguk ye.. Hope U'll like it! ^_~

http://pape-jer.blogspot.com/2012/10/sesi-promot-blog-kumpulan-c3.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...