Memalukan!!

Assalamualaikum....



Astaghfirullahalaziim~! Memalukan! Sangat memalukan! Apakah yang memalukan? I heard VIXX & Nu'est dibaling sampah ketika membuat persembahan di SHOUT Awards semalam. Okey. Farahin tidak tengok pun. Tak teringat pula. But this bad news, cukup buat Farahin berang. Kenapa makhluk-makhluk itu berbuat sedemikian?!?! lu orang memalukan negara lah weyh! Jangankan negara, silap-silap memalukan Sultan dan Perdana Menteri. Apa pula tanggapan negara Korea terhadap Malaysia nanti?? Katanya rakyat Malaysia baik berbudi bahasa. Tetapi rupa-rupanya pukimak juga. Maaf bahasa agak high class sedikit. Weyh! Korang sedar tak korang dah langgar Rukun Negara ketiga dan kelima? Tak tahu rukun yang mana yang telah korang langgar? Yang Ini :

3. Keluhuran perlembagaan,
5. Kesopanan dan kesusilaan.

Silap-silap hal-hal yang beginilah mampu merosakkan keluhuran perlembagaan negara Malaysia dengan negara lain. Kesopanan dan kesusilaan. Hah! Memang jelas lagi terang korang sudah melanggar rukun negara yang ini. BIADAP!! Layakkah lagi korang mengaku sebagai rakyat Malaysia? Harap IC sahaja biru, tapi kewarganegaraan tiada. Puih! Entah-entah, korang sudah langgar 4 Rukun Negara.

2. Kesetiaan kepada Raja dan negara.
4. Kedaulatan undang-undang.

Korang sudah memalukan Sultan dan negara. Korang sudah melanggar undang-undang iaitu membuang sampah merata-rata. Atau mungkin korang sudah langgar kelima-lima rukun.

1.Kepercayaan kepada Tuhan.

Di mana letaknya agama korang?!?! Yang Melayu-Islam, Rasulullah s.a.w sentiasa mentaati perintahNya. Sunnah Rasulullah ; HORMATI TETAMU. Habis? Sebab itu aku tanya di mana letaknya agama korang?? Ya. Tempat-tempat crowded like konsert merupakan tempat bagi syaitan. Tapi aku rasa, kalau korang dah rancang sejak dari awal, aku rasa syaitan tak adanya nak menghasut korang lagi. Dia ikut, dia tengok, then dia gelak. Happy dia tengok makhluk-makhluk yang diangkat tinggi darjatnya ini membaling sampah ke arah makhluk yang turut berdarah merah sama seperi mereka. Tak ke sukses gitu? Ini sudah masuk kes memalukan martabat manusia di kalangan syaitan kau tahu!!

Okeyh. Sudah. Aku pun tak nak cakap banyak macam orang telebih pandai. By the way, aku memang seorang Kpopers and ELF. Tapi aku tetap punya semangat patriotik terhadap negara aku sendiri. Dan aku juga tak pernah lupa bahawa agama aku adalah Islam. Hope korang tak lupa juga.

P/S : "Korang" refer to the HATERS/Kpop ANTIS.


4 ulasan :

♥ Eily Lilyy - Nik Suhaili ♥ berkata...

Memang pon ! Sungguh kejam >< Dah taw anti K-POP , tk yah ar g konsert tu . Ni kann ~ Hishh . Dah la lilyy minat NU'EST . Terkejut besar lilyy lpas baca some post psal ni , Saket hati ..

ELFarahin berkata...

@♥ Eily Lilyy - Nik Suhaili ♥ samelah. suka Nu'est juga, kesian diorang. sill new tp dh kena dugaan yg macm ni. wish diorang success suatu hari nanti. huhh..

Hatimi Tahirruddin berkata...

hehe walaupun sy tak minat AKA anti jugak dgn KPOP tapi rasanya tak patut diorg wat camtu...kalau tak suka buat bodoh dan senyap sudahlah...

ELFarahin berkata...

@Hatimi Tahirruddin sepatutnya begitu. Tapi ni tak, macam budak-2. huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...