My First Anime Cartoon! Err...Check This Out!

Assalamualaikum....

Yuhoo~! Haih. Sejak dua menjak ini sejak mula pandai guna Icofx ini, Farahin mula addicted pula hendak create something. Yalah. Sementara tempoh penggunaan Icofx belum tamat, tangan ini menggatal hendak main canvas Icofx itu. Hendak buat freebies like animated cursor, assalamualaikum or sidebar title macam tidak berkeinginanlah pula. But, berkeinginan pula Farahin untuk membuat ini.


Dengan sebuah gambar anime sebagai rujukan, I tried to make my own anime. Hehee...


Melukis sambil mendengar lagu-lagu Kpop di Realplayer. Err...about that opened file, Farahin lupa hendak tutup selepas main game. Hahhaa...

Sehinggalah kira-kira 2 jam lebih berlalu, dengan mata yang pedih kerana tidak berkelip akibat ingin terus teliti dalam melukis dan membentuk, akhirnya anime siap dilukis dan diwarna.

Even tidak sehebat tangan seni seorang pelukis manga atau anime yang profesional,
inilah hasil lukisan Farahin dengan menggunakan mouse yang tidak beroda dan berekor. Err...I mean I used touch board. Hehee...

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....


Ganbate!(Good Luck). Teruskan main scrolling down.

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

....

Tadaa~!


Hehee...okey tak? Komen komen! I wish I know how to make shadow to all part. Anyone knows? Share please! Huhuu...Hmm...part yang paling mencabar hendak dilukis ialah mata dan jari peace. Tengoklah. Nampak pelik sedikit kan rupanya? Huhuu.. Asal mata tu nak lah kasi nampak macam ada anak mata like anime rujukan tu. Tapi asyik tak jadi saja, hentam sajalah full warna coklat. Hahha...About jari peace itu, tangannya nampak kecik kan? Farahin erased banyak kali dan lukis lagi dan lagi tapi tetap macam gitu juga besarnya. Memang dah tak boleh nak repairlah. Huhuu...

Hmm...Ingatkan nak buat full body. Tapi canvas besar sebaliknya screen laptop ni kecik. Actually, this canvas suit with large screen laptop. Well, admit sajalah Farahin ni pengguna sejati laptop 1 Malaysia. Hahaa... Budak-budak lain sudah cabut sticker 1 Malaysia di belakang screen, Farahin punya still setia tetap di situ. Hehee...Sejati tak?

Oh! By the way, I done this pagi sebelum subuh tadi. Boleh tengok jam kat print screen tuu. Hihii...

Okeyh. Time for comment. Meyh kritik hasil lukisan Farahin! Huhuu....



9 ulasan :

D i n berkata...

wah ok ni :D cantik . wah pakai touch bord ?

Hnahdy berkata...

waahh hebat..

melissa lissalalissa berkata...

caantiik~! terbaek laa., ^^

Mohd Noor Shawal Bin Mohamad berkata...

Wah.. boleh tahan... congrats.. buat banyak banyak & banyak lagi tau.. terbaikkk (Y)

ELFarahin berkata...

@D i n terima kasih,,hehee...itu soalan ke memerli? yep. main touch touch je. Actually tak tahu nama benda alah tu. Hahhaa.. XD

ELFarahin berkata...

@Hnahdy Hehee...anugerah dari Yang Maha Besar. Alhamdulillah... :D

ELFarahin berkata...

@melissa lissalalissa Terima kasih! Cuba-cuba je. huhuu... ^^

ELFarahin berkata...

@Mohd Noor Shawal Bin MohamadTerima kasih, Shawal! Hihii..Insyaallah nanti Farahin buat banyak2. Hahhaa... :D

Hatimi Tahirruddin berkata...

cantek dah tu...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...