Delete Delete Delete Esei


Assalamualaikum...
Annyeong, chingudeul! Arghhh! Tension! Dari semalam Farahin cari idea untuk buat Continuous Writing Essay yang cikgu suruh buat. Apabila sudah ada idea, buat punya buat sampai 5-7 perenggan, delete. Hehe. Terkejut ke? Farahin buat di laptop dulu. Kalau sudah full siap, nanti copy ke dalam buku. Huhu. Tema essay ini ialah People. So kalau buat essay mestilah ada kait-menjahit (-..-) dengan People. Farahin ada dua tajuk menjadi pilihan. First, Stars. Second, karangan yang diakhiri dengan "Now, I realised a value of friendship." Farahin preferred Stars. Mula-mula lagi bila nampak tajuk tu, Farahin sudah berangan about Super Junior. I want to write about them. Malangnya, sudah 2-3 kali Farahin padam taip padam taip bila tulis pasal oppa. Farahin tak nak buat essay yang terlampau formal. I want to made it like I talk about myself. Tapi tak menjadi juga. Lastly, delete delete delete. Karangan asyik tersangkut saja. Pfft! Sampai otak Farahin jadi blurr dah. Hmm bloggers sekalian ada suggestion tak? Shout di ruang komen eh. Hihi. Mintalah sebutir dua idea ea. Haha.





p/s: Esok cuti. (^_^)v

3 ulasan :

Balqis Sarah berkata...

Itula... rindu sgt dgn oppa. Taip, delete, taip lagi, delete lagi~
Macam tak ada idea langsung. -evil laugh-

miss nino . berkata...

you can do a story which is your best friend betraying you with stealing your stuff / boyfriend / or else .

or a story about your friends helping you during hard time :)

heheeh :>

Puteri Afiqah berkata...

rasenya karangan 'now i realise a value of friendship' tu lebih senang kot sebab karangan tu boleh cerita berdasarkan penglaman diri sendiri..

kalau karangan 'stars' tu maybe boleh cerita pasal biodata dia, apa yang membuatkan kita minat pada dia...

#err.. merapu kejap~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...