Don't Put On Perfume


Assalamualaikum....
Adoiii! Bila batuk, selsema, headache, demam ini hendak baik?!?! Sakit seluruh badan. Takkan hendak telan Activfast sepanjang masa?? Hukhuk. Hamba minta kesembuhan Ya Allah. Tsk.

Okeyh. Straight to the point. Malas hendak memanjangkan bicara. Farahin hendak story about kes di sekolah pada last Friday. As usual, since last year, my school sudah mula mengadakan Bimbingan Rohani(kelas agama) setiap hari Jumaat dari jam 7:30 pagi hingga 8:05 pagi. Sekejap saja pun. Tapi on that Friday, ahh! Farahin rasa Bimbingan Rohani itu sangatlah lamaaaaa. Why?

On that day, ketika ayah sedang hantar Farahin ke sekolah, tak sampai 1 kilometer, suddenly motosikal ayah pancit. Hari Jumaat kot. Beg tak beratlah. Takkan Farahin pula overweight. Tsk. Minta dijauhkan. kuikui. So, terpaksalah jalan kaki. Gwaenchana. Sekolah dekat saja. Tapi...jam sudah pukul 7:10 pagi. Eotteokhae?!?! Tambah masalah pula pakai baju kurung. Aishh jinjja! Sangatlah tidak membantu ketika dalam keadaan kecemasan. That's why I loveeeee track-bottom. Hee. Luckily, ada seorang kakak itu mulia hati hendak beri tumpang. Alhamdulillah. Terima kasih, kak!


Sesudah tiba di sekolah, oh men! pelajar muslim sudah pun berkumpul. Hukhuk. I lost my friends. Nasib baik I met Nurin Nabihah. My old friend. Since kami masuk ke 2ndary school, she wasn't with me anymore. Maybe she thought Farahin sombong sebab Farahin berada di kelas depan. But on that day, Alhamdulillah dapat juga bual-bual dengan dia. Farahin duduk belakang dia. Tetapi kami berada nun jauh di barisan belakang. Aishh jinjja! I heard nothing. Apa yang ustaz cakapkan, I can't pay attention. Tsk. Sadisnya.

Selain berada di barisan yang sangat belakang, Farahin juga dikelilingi awex-awex yang suka berbual. Yah! Aku dekat pasar ke ni?!?! Memekaklah, der. Kalau kau bual pasal matapelajaran or homework, tak apa lah. Tapi ini dok cerita pasal boyfriend, apa dehal? Ditambah malang lagi, 360 darjah di keliliang Farahin, awex-awex ini kira hardcore perfumelah. Kuat gila bau! Kalah pewangi ketiak or minyak rambut lelaki. 10 minit Farahin sudah tak tahan. Peningggg!! Dahlah selsema. Menambahkan sakit hidung dan kepala aku je. Sampai masuk ke kelas, bau perfume mereka masih dapat Farahin bau. Peningnyaaaa!! Well, Farahin memang tak suka perfume. Anti. Huhuu.

p/s: tajuk entry tak nak macam title lagu teen top pula kan? Kyaaa! L. Joe oppa! Saranghae! Ups! Tergedik pulok. Hehee.



4 ulasan :

Nurfaezah Abdullah berkata...

alang2 pakai deodoran je lah hehe ^^

Edy Fee berkata...

Mp skrg pon,.edy dengan kelas no 1 mcm tj bape rapat..sbab diorang sombong....bajet pandai

SaddLone berkata...

oooomaigodd.. :P)

angellovesoldier berkata...

Bajet hot lh dye owg tu.. Buuuuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...