Trial Is Just Around The Corner

Subhanallah...Ya Allah...
Kenapa kalut sangat ni?
Buka tutup, buka tutup buku tu
Kenapa ni?
Kejap Biologi, kejap Sejarah
Apa ni?
Kenapa ni?
Guys, trial just around the corner!
The battle will start this Monday!
Kyaa!
Rasa macam nak menangis
Takut sangat!
Eotteokhae?!
Hukhuk. Stress sudah jadinya
Kalut semacam.
Boleh tak kalau Farahin lompat dari balkoni sekarang?
Sob sob, tsk


Selamat Hari Kemerdekaan ke-56 !
Yay ! Uri Heechul oppa is back !







Timeline Cover vs. Blog Header

*Post based on the picture above
Assalamualaikum...
Hai, awak!
Okey.
Memandangkan SJelfFoundland telah berganti nama kepada Super Junior.ᴱᴺᵀ
So nama blog page pun mestilah ditukar juga.
Timeline Cover pun ditukar juga. Well, dah usang pun cover tu.
So which one is your favorite??
Saja nak minta awak semua undi.
Kalau ringan tangan, komenlah ya. Hihi.
Panjang-panjang lagi best!
Kalau malas, mesti kelik LIKE for this post! Hehe
Main-main saja. Tiada paksaan. Hee














Tidakk! Kutu!

Assalamualaikum..
Hey, guys!
Whassup? Dah tidur ke? Atau ada yang sedang study like me? Ehem! Konon je tu.
Tidakk! Kutu! Itu tajuk untuk malam ini. Dah pukul 12.30 a.m pun.
Semalam(Isnin) my school ada buat latihan kebakaran. Alahh aktiviti berlari turun dari bangunan sekolah tu. Tak tahulah kalau ada yang terjun terus. Haha

Masa berkumpul, beratur tu, me and my buddy duduk di belakang seorang awek non-muslim ni.
Boring dengan ceramah ahli bomba, tambah pula dengan kepanasan yang betul-betul hangit, kami mula buat benda bukan-bukan. Me and my buddy dok belek-belek rambut awek tu. Dia our classmate.

Rupa-rupanya my buddy tu tak pernah nampak rambut bercabang. Tu jakun yang amat tu. Farahin pula turun naik turun naik tengok rambut awek tu yang berpintal. Natural. Cantik. Macam rambut Farahin masa kecik. Sekarang jangankan berpintal. Terbelit terus. Huhu

Kami berdua pun teruskan membelek-belek rambut awek tu macam budak tak pernah ada rambut. I saw banyak putih-putih kat rambut awek tu. I thought itu adalah kelemumur.
Ketombe gitu.
"Banyak kelemumur lah" Farahin bisik-bisik tu my buddy. Tiada unsur umpatan.
My buddy pun angguk-anggukkan je.
Suddenly we both saw something merayap-rayap di rambut awek tu.
Oh ma god! Takkanlah?
"Awak, awak. Kutu ke tu?" Farahin bisik-bisik lagi.
My buddy tengok betul-betul.
"Bukanlah. Kutu warnanya perang"
Perang? Itu kalau kutu yang dah kenyang dengan darah.
My buddy tengok lagi. Mata dia bulat. Tipu je tu.
"Haah lah awak"
"Kan?"

Since dah ternampak kutu tu, mata kami memang tak beralih daripada memandang rambut awek tu. Masing-masing fikirkan benda yang sama. Kami kan buddyz. Muka tak sama tapi sekepala.
"Banyaknya telur kutu"
"Dia tak buat rawatan ke?"
"Seram seyh"
"Nasib baik kite pakai tudung"
Itulah antara yang diomelkan hati kecil kami berdua.

Farahin pun pernah ada kutu masa kecik. Berjangkit dengan member Melayu yang sekolah cina. Mereka kan tak pakai tudung. I got treatment dan sembuh dalam beberapa hari. Sedap je bau syampu kutu tu. Ingat lagi tau.

Tapi Farahin tak pernah nampak kutu. Rasa digigit, dihuni kutu ada lah. Kutu yang Farahin pernah nampak pun cuma kutu kucing sebab rajin buru kutu di badan kucing-kucing kite dulu. Tapi itu warna perang. Dah kenyang. Bila picit. Pop! Keluar bunyi.

Tapi tak pernah lagi tengok kutu di rambut. Itu yang jakun terlebih.
"Dari mana asal kutu eh? Means kalau bukan dari jangkitan" My buddy asked.
"Entah eh."
I have no answer for that question. Korang ada tak? Habaq mai lah.
Farahin cuma fikir mungkin kutu wujud secara natural.
Sama seperti bila kain basah dibiarkan lama then ada ulat-ulat tinggal tiba-tiba.
Macam tu ke?
Ada tak teori yang lebih sains dan tulen? Sains tulen.
Farahin ni nama je anak biologi. Tapi hampeh. Hihi
Okeylah. Panjang sangat dah ni.

My advice, kawan-kawan kalau rambut tu dah jadi rumah kutu cepat-cepatlah buat rawatan. Bahaya tau. Kutu hisap darah. Nanti kepala dengan isi kepala sekali berpenyakit.

Till then, dada!
Sekian.


Dalam sehari tu, ada beberapa soalan terlintas di fikiran Farahin:
1. Haiwan betina datang haid tak? (-..-) -budak cina kelas Farahin tanya-
2. Benarkah lipas itu buta?
3. Bagaimana wujudnya kutu?
Haha. Semua berkaitan haiwan dan seangkatan dengannya.





Henry ft. Amber - 1-4-3 (I love you) MV


Assalamualaikum..
Hey, guys!
Goodnight.
Aigooo!
Farahin memang agak anti dengan lelaki kyute miut.
Kite prefer yang cool macam abang Yesung kite.
Tapi bila tengok abang Henry ni,
rasa macam nak berdarah hidung.
Huhu
Tadaa!
Dengarkan lagu terbaru abang Henry ni.
Sweet je.
Macam penyanyinya.
Haha
Sending 1-4-3, I love you !
Saranghae!
Huhu









Cara Buat Simbol Comel

Assalamualaikum..

Hey, guys!
Farahin ada benda menarik nak share.
Korang tahu tak nak buat ℗ atau ♂, ♀ atau ♫ atau (≥⌂≤) ? Haha. Comel, kan?
Caranya mudah saja. Farahin pun baru tahu. Hehe. Saya terlambat ke?

1. klik START (gambar tingkap di hujung taskbar tu)
2. Tulis RUN pada kotak kosong paling bawah tu.
3. Klik pada RUN
    Contoh: 


4. Then, akan keluar kotak ini. Tulis CHARMAP pada kotak kosong tu.

5. Tadaa! Keluar dah pelbagai rupa simbol-simbol yang comel.


6. Klik mana-mana simbol yang korang suka.
7. Klik button SELECT.
8. Klik button COPY.
9. Lastly, PASTE di mana-mana korang suka.

Siap!

So sekarang tak payahlah nak search google untuk copypaste simbol comel. Bazir quota tenet je. Hihi.

Sebab baru tahulah Farahin dah tukar SJelfFoundland kepada Super Junior.ᴱᴺᵀ. Hehe. Need another new header lah nampaknya. huhu







Muda


Aku menyaksikan fenomena kehidupan ini. Ketawa riang muda mereka mengilai sampai ke langit petang yang murni. Mereka saling bercanda seolah-olah muda itu abadi.

Mereka dalam dunia mereka. Dunia yang serba muda dan ceria. Aku pula cuma menikmati dunia mudaku yang telah usang dimamah usia tua. Dunia yang penuh jerih duka lara.

Pernah dahulu muncung senapang British mengena tepat pada dahi luasku. Tapi umurku panjang apabila sahabatku sanggup bertukar bangku. Berbelas das tembakan mengena pada tubuhnya bagai ayam jantan disumpit pemburu. Aku kelu. Pilu.

Dahulu ketawa itu umpama perbuatan yang haram. Sebaliknya, esakan tangisan menjadi teman yang paling akrab siang dan malam. Pesan ibu jangan banyak ragam. Aku faham. Tapi British tetap datang membaham ibu setiap malam. Ibu mati di atas tilam. Duniaku suram.

Hari ini trauma dan fobia terhadap British sudah mati ditelan arus pembangunan. Tapi tamadun manusia tetap merosot sehingga berlaku pengangguran. Yang cerdik pandai itulah yang mengemis di jalanan. Bergelandangan.

Orang kata Melayu apa adanya? Aku tegas Melayu berjiwa waja. Molek bahasa serta pekertinya. Kalau berbahasa, sopannya ada. Kalau mengusik si dara, adabnya terjaga. Kalau berkasih, malu masih bersisa. Kalau berbohong, masih berpada-pada.

Tapi mereka kata Barat itu sempurna. Barat itu istimewa. Barat itu baru muda. Arak dan zina itulah merdeka. Aku menyangkal murka! Tidak cukup darah Melayu menghujani dunia. Kini budaya ibunda juga dipatah-patahkan bercerai sejuta.

Intai-intai ke luar jendela. Moga keturunanku tetap sejahtera dan terjaga. Moga benih bunga raya yang aku bajakan mekar memayungi dunia. Masa muda jadilah yang berguna dan berjasa. Kelak tua dikenang nama. Harum bangsa, harum negara.



Hari ini kita Satu Malaysia. Sebahagian daripada Asia. Barat itu cuma an extra. Praktikkan yang baik, keji yang buruk. Barulah muda! ;)


p/s: post macam orang tak sabar nak sambut merdeka ke-56 je kan. haha


ELFiction: Kimchi for Pilot (Choi Siwon)

duhh! do you think the title is quite weird?? (-_-")

Siwon and you just get married. However, after the age of the marriage reached to seven days, Siwon went back to his duty as a pilot. He went there and there yet you were left alone in the house. It was damn frustrating.

You were sitting in the living room with a cup of hot tea on your right hand. The smell of the tea was very relaxing. However, you being depressed when you saw a plate of kimchi which was on the table in front of you. It was a first made by you.

You are not Korean but you married to Siwon who is a Korean and started a new life in Korea in name Mrs Choi. You knew nothing about Korean food except knowing the name some of it. Thus, you would like to learn to cook Korean food so that you could charm the husband’s heart.

Deep inside your heart, you miss Siwon very much. Seven days had a life as a wife to someone was not enough. You miss Siwon every night when noticed his place was empty and still the same when you wake up from your sleep. You miss him when there was no morning kiss from the beloved one or a warming hug from him. You miss him when you looked into the cupboard where there were his clothes. You miss him each day, each time. Your heart grew fonder.

You still remember clearly the moment on your first night, Siwon said,

“I’ll be your personal pilot. I’ll take you anywhere you want to go. Europe, Asia, even Arab. Anywhere, my love”

You smile and felt very happy. It was not because of what had he said but because you finally won in this love game. Plus, Siwon was your first love and hope to be the last. You believed that there was only one Siwon and not two or three. There was only him, Choi Si Won.

You replied to his, “Will you take me to your heart?” You putted your hand on his chest. You could feel the warmth of his body and the beat of his heart.

“You already stay in here” He hold your hand, let the heat of his palms trapped it and kissed you passionately.

The cup of hot tea that you hold already lost its heat, cold. This proved that you had been pensive for too long. You putted a smile on your face in the middle of depression. You realised that you really love this Korean guy. Your heart beats faster each time you think of Choi Siwon.

Suddenly, the phone rang broke the loneliness. It was a call from your beloved pilot. You quickly pressed the green button and answered the call excitedly. Even you just heard his voice last night before went to sleep, it felt like it had been too long to not hear his voice.

“Hello, dear!” You said cheerfully. But then, there was no voice of Siwon. “Hello. Hello. Siwon-ah” You started being worried.

“Hello my love, ___________” At last, Siwon’s voice was heard.

“Yah! Don’t play me this way” You pouted.

“Haha. How was it? Am I good in acting?”

“Wae? Do you want to be an actor and leave that shit job?”

Siwon giggled and said, “Mianhae. I know that I’m disappointing you”

“In that case, you should home now! I’m very lonely here” You cried.

“Arasseo. I’ll back home tomorrow”

“B-bwo? Jinjja? Finally! Okay, okay. You should have an enough rest, right? So let’s stop here”

“W-wait”

“Yae”

“Say that you love me?” He asked.

“I love you! I love you! I love you! I love you! I love you, Choi Siwon! I love you! Mmuah” You kissed the phone.

“Wow! I’m sure I’m going to have a nice sleep than ever tonight” He praised.

“Arasseo. Take care, dear!” The phone was off.

You stand on the sofa and jumped excitedly with a loud scream. You could not wait the day of tomorrow to welcome the king back to his castle. Well, the queen was sick of waiting about four weeks long.

You were busy making choice what to wear tomorrow to welcome the husband when the phone rang out of blue after three hours you got a call from Siwon. For you, to be beautiful and neat were necessary. It was a call from Siwon again but this time a woman on the line.

“Hello, ____________-ssi”

“Yae. This is me?” You answered, curiously.

“Siwon-ssi. He…” The voice sound very anxious. “He had an accident”

“B-bwo?!” You were shocked. It felt like your heart going to out from the chest. The news was damn dreadful to you.

Without took a long time, you rushed to the hospital that was told by the woman by car. As soon as you arrived at the hospital, there was nothing in your mind other than to see your husband. You were told the ward number by a nurse and rushed to it. Outside of the ward, there was a lady with style as a steward standing against the wall. She looked pale and heartbroken.

“Excuse me” You approached her.

“_______________-ssi?”

As soon as you heard the lady called your name, you were sure she was the one who called you just now. You entered the ward and saw a doctor and two nurses on the both sides of the bed where Siwon was placed.

“Siwon-ah” You quickly ran to Siwon.

There was blood all around the bed. Siwon was bleeding non-stopped. The whole body was trembling with pain. You were hurt to see him in that way. Till that, the tears started brimming.

“Isn’t it you’ll back home tomorrow? Wae? Why did you play me this way? Wae?” You said, in cry.

You kept crying while then, Siwon played his finger on your hand. He was writing something. He told you something that he wanted to tell you.

“Mianhae. I’m good in acting, right? I want to surprise you. But this seems too big. Mianhae. I could not take you along this time. I’m not a good pilot, right? Mianhae. Remember this. I love you” He smile to you.

Your tears brimmed a lot. This was too much for you. You just met someone that you love and love you back for the first time. Plus, you just married to him. And yet god challenged you with his pain.

After awhile, Siwon met his last breath. Your tears ran out vigorously like falling snow on the first day of winter. It was cold and quiet. However, you still could feel the warmth of Siwon’s dead body. It was unbelievable your first love ended in that way. It was like a punishment for you.

You tried to remember the first time you met him and it was also a dreadful meeting. Siwon was the pilot of an aeroplane which you took your flight to Sedney for  holiday. Unfortunately, the flight got in trouble and the aeroplane crashed during the emergency landing. Many people were injured and some were dead. You were one of them who was injured. You lost lot of blood. And there Siwon came to donate some of his blood for you to show his sympathy.

At his burial, you brought kimchi that you made and placed it at the grave.  You sat beside the gravestone and cried as much as you want. It was not because you could not accept the gone but it was because you miss him too much more than usual. And it was damn so torturing.


*** THE END ***


There's nothing last forever. Just let's  make it till the last breath. It is worthy :)





Saya Mengidamlah Awak..

Assalamualaikum
Hai, geng!
Kyaa! Tengok tu!
Sedap kann nangka masak cili api. Eee geram dibuatnya!
Membuak-buak nafsu ni ha.
Etceli, Farahin dah berminggu berangan nak makan lauk nangka cili api ni.
Kiranya mengidamlah jugak.
Dah macam orang berbadan dua pulak.
Eh! No no no.
I'm single oke. Status single, body pun single.
Argh! Tak tahan bila view img nangka masak cili api kat Google-ssi.
Tak alih-alih basah je baju. Air liur menjejeh. Oh! Tipu je tu.
Tapi betullah. Rasa macam tengok kekasih cinta pertama.
Tak tahanlah awak! Amboi! Gediklah pulak gayanya. Haha.
Sobsob.
Sesape tu yang rajin ke dapur,
baklah sepinggan kalau boleh sekuali nangka masak cili api ni ha.
Farahin dah mengidam dua minggu sebelum cuti raya lagi tau.
Huuu rasa nak menangis je.
Bilalah dapat mencekik nangka masak cili api nih.
Onesli, ni first time Farahin mengada-ngada mengidam bagai.
Entah penyakit keturunan mana entah.
Tak pun jangkit dengan member yang dah terbiasa ngidam itu ini.
Huaaaa! Ya Allah!
Minta hantarlah lauk nangka masak cili api kepada hamba!
Kempunan gilos mabelos nih. Hukhuk.
Ni asyik terasa je pedas dan lemaknya kuah cili api kat tekak nih.
Kena pulak dengan nangka yang lembut-lembut tuh.
Ah! Kebabooom!
Tsk. Saya Mengidamlah Awak..









Khutbah Terakhir Rasulullah

Sedih, Ramadhan hendak pergi. Bermulalah peperangan manusia dan syaitan nanti.

Assalamualaikum..
Last Saturday, Farahin pergi shopping dengan mak. Ada pergi sebuah supermarket and nampak sebuah frame yang bergambarkan khutbah terakhir Rasulullah.  Farahin baca. Then hari ini teringat nak share kepada korang. Untuk iktibar bersama. Farahin masih ingat kandungannya sikit-sikit. So try lah search. Alhamdulillah. Jumpa pun. Jom baca!

"Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan telti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.

Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan Kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci.Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kami lagi. Ingatlah bahawa sesungguhnya, kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan diatas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba, oleh itu segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikuti dalam perkara-perkara kecil.

Wahai Manusia Sebagaimana kamu mempunyai hak atas isteri kamu mereka juga mempunyai hak di atas kamu. Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka keatas kamu, maka mereka, juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam Susana kasih sayang. Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai kedalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

Wahai Manusia, dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini, sembahlah Allah, dirikanlah sembahyang lima kali sehari, berpuasalah di bulan Ramadhan, dan tunaikankanlah zakat dari harta kekayaan kamu. Kerjakanlah Ibadah Haji sekiranya kamu mampu. Ketahui bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama; tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan beramal saleh.

Ingatlah, bahawa, kamu akan menghadap Allah pada suatu hari untuk dipertanggung jawabkan diatas segala apa yang telah kamu kerjakan. Oleh itu , Awasilah agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaaku.

Wahai Manusia, tidak ada lagi Nabi atau Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan ada lain agama baru. Oleh itu wahai manusia, nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah aku sampaikan kepada kamu. Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya, necaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya. Itulah ALQURAN dan SUNNAHKU.

Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku, menyampaikan pula kepada orang lain. Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dariku. Saksikanlah Ya Allah, bahawasanya telah aku sampaikan risalahMu kepada hamba-hambaMU."


Di kesempatan ini, suka Farahin nak luahkan kesedihan Farahin terhadap saudara Islam kita yang kini saling bermusuhan. Dalam bulan Ramadhan pun, mereka saling mencederakan, saling membenci. Tambahan, mereka kaum yang berdarah arab sama seperti Rasulullah. Sedih melihat keadaan mereka. Mereka solat, mereka mengaji dan mengerti Al-Quran tapi semuanya macam sia-sia. Bukankah Al-Quran panduan kepada kehidupan? Politik, ekonomi, agama, bangsa, segalanya terkandung dalam kitab suci Al-Quran. Bukankah antara cara Ahli Sunnah Wa Jamaah menyelesaikan masalah menerusi rujukan terhadap Al-Quran? Ya Allah. Bagaimanakah saudara Islam kita ini boleh berkelakuan seolah-olah mereka tiada mengerti bahasa Rasulullah, bahasa Al-Quran?? Apapun, correct me if I'm wrong.


Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin :)


ELFiction: 193 Love (Kim Hee Chul)

There were waves in circle shape each time you threw the pebbles into the water. You stared at it with an empty mind. You still can hear vividly the voices which used to insult you and make you depress on yourself. 

“Hey! I’m so impressed with your tummy!” 
“Oh, god! Have you lost your weight? You should eat more!” 
“Wow! You look perfect with that ‘ball’!” 

Those words always hurt you most. You never thought that your fat body would be very ‘attractive’ to them. It was unexpected.

You kept throwing the pebbles into the water and watched the waves formed and disappeared after awhile. Suddenly, someone hugged you from back. He putted his arms around your neck. That person was no other than Kim Heechul.

“Sarang-yah! What’re you doing here?” He cheered.
“Stop calling me that. I’m not your girlfriend not today even in the future”
“Aishh. You make that face again. Wae? Someone bullied you?”
“Correction. Not someone. But everyone” You pouted.
“Ahh. Look like I have been forget again” He sighed.
“Bwo?”
“Correction. Not everyone. I’m the only exception.” Heechul copied your words. You smile.

It was true. In this case, Heechul was the only exception. He never looked at you as a monster to scare of or as a toy to play with. He was the only guy, the only friend that accepted you as who the real you. He never disgusted on you. Otherwise, you the one who felt disgusted on him for kept clinging on you like a boyfriend. If just that could be happen. Unfortunately, it was damn impossible. Thus, you quietly crushed on him.

“Do you bring anything for me?”
“Yes, boss! I brought you this. Tadaa!” He showed you a bar of chocolate.
“Wow! Chocolate!” You tried to grab it from his hand but Heechul quickly brought it away.
“Let me feed you”
“Bwo?! No!” You tried to grab the chocolate again but failed.
“No chocolate without me” Heechul warned you.
“Pfft! Arasseo” You pouted.

Heechul broke the chocolate to a small part and tried to feed it to your mouth. You opened your mouth and yet you roughly grabbed the chocolate bar from his hand. At last, the chocolate was yours. You stick out your tongue to him and ran away. Even it was hard to run with your fat body, you forced to do it.

“Yah! __________” Heechul shouted.
“You should bring me more tomorrow!” You shouted from far and straight away went home.

In your way home, you finished the chocolate till there was nothing left. Then, as usual, you kept the wrapper in a pocket at your school bag. There were many wrappers of sweets and chocolates in that pocket. All of them were from chocolates and sweets that given by Heechul.

Heechul was walking with a beautiful, slim and tall girl by holding hands at the corridor. Their friendly relationship was eye-catching to the others. You even shocked to see it. You never knew that Heechul had girlfriend even he never told you about it. Your heart was broken too see your crush went with someone else but at the same time, you felt happy for them. They looked good together.

“Hey, fat girl! How’s that? You should know where you stand at. Kim Heechul is not all yours anymore” A girl insinuated you while the others laughed at you.
“Go get your snack, pufferfish!” Other girl pushed you till you fall onto the floor and the laugh got louder.

In pain and shame, you looked at Heechul showed sign asked for help but he went with the girl and ignored you. You thought he might didn’t saw you even he being so closed to you on that time. However, deep inside your heart, it was damn hurtful.

At the same place, same time, you sat at the lake side and did the same thing, throwing pebbles. But this time, your tears accompanied you. Your cheeks and nose turned red because of cried a lot. You felt like the world really hate you. Plus, someone that used to love you even only as a friend went with other girl who was more beautiful, slimmer and taller than you. You thought there was nothing good about yourself.

“Why this happen to me? Why? Is it wrong to be fat? It’s my body! It’s up to me! Aratji!” You shouted out loud.
“Can I join?” Heechul appeared at your back out of blue. 
You turned your face and stared at him like a wild cat. You apparently hate this guy.
“Listen this” He whispered.
“___________! Fat girl! 153cm height! 60 80 70!”
“Yah! What did you say?” You felt mad hearing his words.
“Shhh. It’s not done yet” He cut your words. “193kg weigh! __________! Sa-rang-hae!”

You were freaking shocked to hear the last thing he said. Was it a joke or there was something wrong with your ears? Saranghae? Was that what you heard?

“Fuhh!” Heechul sighed, relieved. “How is it?”
“Are you crazy? There’s nothing fun about it! Shit punk!” You grabbed your school bag on the ground and went leave.
“It’s not a joke.”
“Then, what?” You stopped.
“I love you. I’m serious. I love you, _________” Heechul said with a serious tone. “I brought this as usual. If you love me, come and grab this like how you used to do” He took out a bar of chocolate.

It was impossible. Even if Heechul love you, and you love him too, you realized that you were not match to each other. The different is too big. You wished you have the answer. So you brought a step forward with no idea what were you doing.

“Don’t go. Please. Think about it properly” Heechul pleaded.

What I’m doing now? This is what I’m waiting for. Am I? This is what I’m dreaming of. This, I should grab it like how I used to grab the chocolate from Heechul.
You turned your back and faced Heechul. Heechul went to you with a bar of chocolate. You looked at the chocolate with no passion. Not as usual. It seemed like nothing to you.

“Tell me something about that girl”
“She’s no one”

You took your breath deeply. Then, you roughly grabbed the chocolate from Heechul’s hand and automatically the tears started brimming. Heechul gave a bright smile and brought you in his hug.

“I’m not beautiful”
“You’re beautiful than other girls in this world”
“Saranghae, Kim Heechul” You looked up to his face with your wet face.
“Sarang-yah” Heechul gently kissed you.

For the first time, you felt there was still a place for you in this world. That place was no other than in Heechul’s heart.


------THE END------


Cloudy #Cloud

(Img via google. Edited by me.)
aigoo! oppa jangan muncung sangat nanti orang menyampah >///<

Assalamualaikum...
Pada Jumaat lepas, as usual Farahin akan bertugas di school library. I brought my homework but then Farahin berasa malas untuk menyiapkannya di library. Sebaliknya, Farahin pergi usha novel-novel Melayu and I found this one novel with title, Misteri Banglo Kucing written by Jiro Akagawa. Menarik! Sebuah novel yang akan membuatkan pembacanya keguguran rambut sebab terlalu banyak berfikir ketika membaca novel tersebut. Huhu. Cubalah baca bagi yang tak pernah baca lagi! Novel itu terjemahan daripada Bahasa Jepun kepada Bahasa Malaysia. 

Lepas penat membaca, Farahin pun tutup buku and terus seludup senyap-senyap masuk dalam beg. Kehkehkeh. Gaya macam tak ingat Ramadhan je kan. Hee. Ini pun sebenarnya terpengaruh dengan member yang suka seludup buku rujukan. Tapi walaupun seludup, setidak-tidaknya kami akan pulangkan semula daripada budak-budak yang pinjam buku guna member card tapi tak reti-reti nak pulang. 

Okey, back to the story.  Lepas dah penat membaca, Farahin nampak laptop member lagi sorang terbuka. Terpampang facebook dia besaq-besaq di skrin tu tapi tuannya tak ada. Rupa-rupanya pergi melepak dengan boys yang ada kat library tu. So Farahin pun tapaw lah buka youtube. Hehe. Dah minta permission pun. 

So, Farahin viewlah mv comeback Infinite and KHJ. Wah! Dah lama tak tengok comeback my ex-boyfie tuh! Lepas itu, no idea nak view apa lagi. So I tried search, Yesung leaving for military army 2013. There I found these videos. Semuanya touching-touching belaka! Rasa mendung je library bila view video-video tu. Sometimes, I smile, sometimes Farahin kelip-kelipkan mata tahan air mata. Huhu. Memang sad sangat! Sobsob.



#Cloud must watch this!




Awal Ogos

kyute melo wif her kyute master...
Awal Ogos, paginya dingin seperti biasa. Embunnya masih basah seperti selalu. Akan tetapi langit hari ini tiada terlihat. Tersembunyi di sebalik kepulan kapas yang mendung. Adakah langit akan menangis hari ini? Ain mendongak ke arah awan-awan yang mendung. Tercari-cari olehnya warna matahari yang selalunya segar menyambut pagi. Namun pagi ini bintang besar itu tiada memperagakan diri. Dilemparkan kehampaan ke arah Gunung Lambak yang megah bertapak nun di sana. Jelas kelihatan kabus putih mengelilingi puncak gunung itu. Dingin dan nyaman. 

Hatinya mengeluh. Sudah agak lama dia bersidai di balkoni bangunan Blok J di tingkat dua itu. Guru yang dinanti tiada kunjung tiba. Dijatuhkan pula pandangannya ke arah bangunan Blok B yang cuma beberapa meter jaraknya daripada Blok J. Ada sekumpulan pengawas beruniform biru berkumpul di sana. Entah apa urusannya, tiada terfikir di akal Ain. Kemudian dilihatkan seorang pengawas lelaki segak beruniform biru sedang berjalan di sepanjang Blok B itu. Wajahnya tidak dapat ditangkap jelas oleh retina mata Ain. Namun begitu, dia dapat mengagak siapakah lelaki itu. Anak matanya mengekori ke mana susuk tubuh itu membawa diri. Sehinggalah pada suatu ketika bagai ada petir menyambar hatinya. Mengapakah harus begini? Usah difikirkan lagi tentang dia. Lupakan sahaja perasaan yang merasuki jiwamu semalam. Itu cuma taufan yang memutarkan duniamu buat seketika.

* * * * *

Jam sudah menandakan pukul 12.30 tengah hari. Bumi semakin cerah. Tumbuh-tumbuhan juga ikut tersegah. Rakan-rakan mula meninggalkan kelas dengan langkah lipas kudung. Masing-masing mengejar rumah seolah-olah akan runtuh nantinya. Perlahan-lahan Ain menyusun peralatan dan buku-bukunya. Tiga buah modul Bahasa Inggeris, Pendidikan Islam dan Kimia ditampung oleh meja yang berkaki empat itu. Nawaitunya mahu singgah di Perpustakaan Seri Bendahara sampai jam tiga. Seketika ada tercuit di hatinya, bertanyakan kemungkinan lelaki itu akan turut berada di perpustakaan. Namun pantas ditepis persoalan itu agar nawaitunya tetap baru. 

Kasut sekolah Jazz Star ditanggalkan dan diletakkan di atas rak kasut berwarna hijau bersama kasut-kasut yang lainnya. Langkah diatur ke arah pintu masuk. Kaki kanan mendahului yang kiri. Lantas kedinginan pendingin hawa menyambar tubuhnya. Suasana tidak sama seperti kedinginan alam semesta dan Ain tidak berapa senang dengannya. Setiap kali kulitnya yang sensitif terhadap kedinginan buatan manusia ini terkena pada tubuhnya, dia lebih mensyukuri padang pasir di Mekah atau kolam panas di Malaysia. Tempat duduk diambil bersama-sama dua orang rakannya. Modul Kimia diselak dan kerja-kerja menyiapkan homework pun bermula.

Jam dua petang tepat waktunya. Modul Bahasa Inggeris ditutup sambil nafasnya mengeluh lega. Kemudian, modul Pendidikan Islam pula dibuka tetapi lelah mula menyerang otaknya. Modul Pendidikan Islam ditutup dan disusun bersama-sama modul-modul yang lainnya. Ain menetapkan untuk berehat. Kaki kiri dikeluarkan dan diikuti kaki kanan. Ain memberitahu rakannya bahawa dia mahu mendirikan tiang agama di surau. Tiba-tiba terlihatnya lelaki yang menyapa kotak mindanya tadi sedang duduk berdua bersama seorang pengawas perempuan, rakan sekelas Ain di meja bersebelahan dengan meja tempat Ain menelaah kerja sekolahnya. Hatinya terasa bagai dipalu. Perasaan teruja dan bimbang menghimpit dadanya.

Usai menunaikan solat, Ain kembali ke perpustakaan bersama ketenangan yang diperolehi setelah menghadap Yang Maha Esa. Dadanya terasa lapang. Begitu juga akalnya yang sebelum itu sarat dengan hal-hal pelajaran dan peribadi. Didapati lelaki itu masih berada di tempatnya. Ain cuba mengendahkannya. Usah difikirkan apa yang sedang dirasakan. Fikirkanlah apa yang akan dirasakan. Percubaan semakin menghampiri. Menghitung hari-harinya seolah-olah mengira hari untuk dijatuhi hukuman gantung. Jantung akan berdegup kencang seolah-olah esok tiada degupnya lagi. Tubuh juga akan berpeluh sejuk seolah-olah matahari tiada fungsinya lagi. Terang, gelap, terang, gelap, masa hadapan menghantuinya.

Tepat jam 3 petang, langkahnya pantas meninggalkan Perpustakaan Seri Bendahara. Beg galas birunya didapatkan di bangku yang tersusun di luar. Kasut sekolah disarung lalu dibawa langkahnya ke padang sekolah menuju ke pagar belakang. Perpustakaan semakin jauh ditinggalkan. Langkahnya juga semakin maju ke hadapan. Tiba-tiba, gambaran lelaki itu merangsang fikirannya. Wajah yang sering dikutuk, dihina dan ditertawakan anak-anak di sekolah itu mula membakar kotak mindanya. Hatinya mula terasa berat. Bara kemarahan merembes jiwanya. Keluar! Keluar dari fikiran aku! Keluar! Perasaan takut dan bengang menampar-nampar batinnya. Dalam kekalutan yang sedemikian, dia kelihatan seperti pesakit jiwa yang terlepas dari sel. Sedih, marah, gembira, runsing, menyedut jiwanya masuk ke alam kegelapan. Alam dimana ditempatkan percintaan yang telah mencacatkan zaman remajanya.


Fall in love is not easy. To love is not easy as fall in love.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...