Step Away



One step, two step
it was hard for me.
when you went further
it was like the whole world went away
the more i counted
our distant became larger
as i looked back
there was you standing from far
putted me into struggle
the past shed my tears
yet the future cheered me
one step, two step
it's time to stop
i'm not going to count anymore.












p/s: How are you?





Kisahnya KMJ #2

Assalamualaikum...


Hello, readers!
Hmm...nampaknya payah nak buang tabiat
tak jenguk blog ni.
Maklum, setahun berhenti posting.
Dah terbiasa macam ni lah.
Kadang-kadang ada story nak share
tapi jari ni lembik je nak menaip.

Okey. Sambung Kisahnya KMJ ni.
Datang seorang muscleman, cute, handsome, sweet but ketot
dari sesi second intake.
Called him, Anwar.
Asal negeri penyu, Terengganu.

One day, for the first time in forever
during kelas praktikal fizik yang pertama
dia sekumpulan dengan Farahin and another awek KL, Thohiroh.
Johor vs KL, draw!
Bahasa sama je. Senang nak faham.

That day cikgu revised kitaorang cara baca vernier calipers.
Ambik! Memang senang nak baca sebenarnya.
Tapi sebab senang faham, senang baca, senang jugalah lupa.
Terkial-kial nak guna benda alah tu.
Bisik sana sini, tanya macam mana nak baca.
Bila Anwar bersuara...krik krik krik
Farahin and Thohiroh tiba-tiba jadi bodoh.
Macam kena jampi dengan loghat Terengganu Anwar.
Kering otak nak fahamkan loghat pekat dia tu.
Memang lawak dan mengelirukan.
Huhu

Tapi tu mula-mula kami kenal.
Dah berbulan-bulan kat KMJ,
loghat Anwar tu dah jadi tawar sikit.
Fahamlah apa yang dia cakap.

Anyway, Anwar ni suara ada bakat.
Bila dia nyanyi, katak pun tak berani panggil hujan.
Yang lebih menakjubkan,
loghat padu lagi teguh.
tapi bila nyanyi lagu omputih,
peh! jiwa terus terbang ke eropah. Haha
Memang sedap suara dia.

Plus, muka market.
Awek entah mana-mana kat KMJ tu
selamba badak selfie dengan dia.
Dia pun lebar senyum.
Tapi kitaorang yang dah tengok dia tiap-tiap hari ni
tak rasa luar biasa pun.
Masa first time tengok dia je rasa macam tu.
After that, hmm...biasa-biasa je pun.

Okeylah. Sambung lain kali ya.
Inshaallah.
Ada lagi story pasal Anwar ni.
Tapi...lain post lah.
Till then, bubye!











Bahasa Malaysia, bahasa kita. Bahasa Inggeris, bahasa antarabangsa.
Bahasa Arab, bahasa syurga. Muzik, bahasa dunia.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...