Freeware To Share

Assalamualaikum...

Hai, semua!
Wah wah wah...makin kerap Farahin blogging ya. Haha
Sementara dapat blogging ni lah kite blogging kaw2.
Nanti bila dah busy giler2 dengan study,
agaknya nak taip link blog kat address box pun dah tak sempat.
Macamlah tak ada pengalaman kan.

So, the topic for tonight is Freeware To Share.
Rasanya korang dah tahu kan Freeware to apa.
Bloggers yang dah kamceng habis dengan dunia editting mesti dah tahu.
Kalau tak tahu, meh Farahin kasi define sikit.
Freeware tu singkatan bagi Free Software.
Haa...dah dapat gambarannya macam mana?

So, freeware apa yang nak di share tu ialah SINI.
Rajin malam ni chat2 dengan Google Ahjussi about photoshop dan sbg.
lalu terjumpalah Farahin websites tu.
Seems like software yang dikongsikan kat situ free2 belaka.
Yeah! Tinggal klik download aje.

Scroll scroll, nampaklak K-3D kat website tu.
Apa tu? Nampak macam ada kes sikit dengan animation dan seumpamanya.
Macam best aje. Jadi Farahin pun tak segan untuk download.
Lepas ni, pasti menggodeh sampai larut kasi sebati bagi diri.
Haa...macam tu. Huhu

Kisahnya malam ni rajin duk chat2 dengan Google Ahjussi
sebab Farahin ada tugas penting.
In a week, Farahin perlu design a poster.
Woahh...first year student dah mula design-designing bagai?
Taklah. Ni bukan assignment or what.
Ni tugas dari team yang Farahin baru aje officially jadi ajk hari ni
called Multimedia Team.
Yeah. Ceritanya MT ni ada kes bila kendalikan sesuatu program.
Ada part MT perlu handle slide, pa system, camera, poster and more.
Haa...dah nampak kan kehebatannya tu. Hihi

Okey. Done here.
Nak sambung chat2 dengan Google Ahjussi
sambil korek idea untuk buat poster tu.
Poster tu sempena Pertandingan Fotografi & Videografi
yang akan diadakan pada awal bulan depan.
Fuhh! Hopefully, Farahin dapat hasil kerja yang terbaik.
Berkobar-kobar nak tunjuk bakat ni.
Yalah...kite skill hampeh lagi.
Ada talent aje. Haha

Then, gudnite!
Bubye. See you soon.





p/s: Tak lama lagi cuti Raya Haji. Balik rumah! Haha








1 ulasan :

Nurfaezah Abdullah berkata...

all the best in whatever u do :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...