Love Comes Slow and It Goes So Fast

Assalamualaikum...


Hello, peeps!
Hmm...tajuk malam ni macam serius je kan?
Panjang tu dah sah2 terang lagi jelas. Huhu

Love Comes Slow and It Goes So Fast.

Pernah dengar tak ayat tu kat mana2?
Mungkin korang pernah dengar tapi tak perasan.
Ni a part of lyric from my favourite song,
Let Her Go by Passenger.

Kalau dengar betul2 lagu ni
mesej yang nak disampaikan sangat mendalam kan?
Tak tahulah bagi korang dalam mana.
Tapi bagi Farahin dalamnya bikin sentap di hati.
Haa...gitu. Haha

So kisahnya Farahin akhir2 ni,
Since a week after Farahin masuk ke UMP,
Farahin ada dapat mesej sweet2 belaka from unknown.
Unknown tu dah tentunya lelaki.
Selamba je bahasakan diri dia abang. Tua sangat ke? Haha

Anyway, Farahin tak pernah reply mesej dia.
Missed call dia pun Farahin tak pernah nak balas.
Plus, dah 3 minggu phone tak ada kredit. Hahaha
Malas nak top up sebab bukan ramai sangat pun orang yang Farahin nak contact.
Biasanya in contact pun banyak via whatsapp since dah ada plan internet bulanan kan.


Dah dua minggu unknown tu tak missed call or mesej.
Suddenly, semalam dapat 1 missed call and 1 mesej.
Farahin ingat 2 minggu ni dia dah quit spamming.

Memang tertanya-tanya siapa unknown ni.
Sebaya ke since dia main macam budak2 camni?
Kalau senior, dah tentu matured2 belaka.
Study sampai botak. Hahaha
Tapi dia ni bazir kredit main2 macam ni.

However, Farahin tak rasa terganggu pun dengan mesej dia.
Setidak-tidaknya berbunyi juga Mr.Vovo tu.
Kalau tak sunyi sepanjang hari.
Kadang2 terfikir, buat apalah aku beli handphone ni? Huhu

Banyak tanggapan Farahin kepada unknown ni.
Serius ke dia ni crush dengan aku?
Ah! Main2 je ni. Tak matured langsung main2 macam ni.
Best juga dapat mesej camni since...yalah. Kite ni single. Haha

But then, Farahin teringat kepada lirik lagu tu.
Cinta datangnya lambat, perginya cepat.
Well...macamlah tak ada pengalaman kan.
Puppy Love dulu dah cukup masam masinnya.

So, don't be rush!
Yang Farahin patut rush sekarang is my study.
Nak ke extend 4 tahun tu? Mampuih tak mahu.
Cinta tu kemudian2 ya.
Kalau datangnya untuk memberi, kita terimalah.
Kalau datangnya untuk mengambil sesuatu, maka berwaspadalah.
Wah! Berpujangga sudah.

Okeylah. Done here.
Mengantuk dah ni since jadual siang tadi full habis.
Esok nak balik kluang dah! Yey
Pagi2 pula tu. Huhu

Bubye! Gudnite

















Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...