Special ^^

Posted by | On | | 0 Comments

Ok.Saya nak bercerita pasal our uri leader Abang Long kesayangan kita ni.Leeteuk oppa! ^^ Saya tak ingat sama ada saya ada terbaca di sebuah blog atau ada yang update di fb tapi yang saya ingat di situ ada mengatakan nama Leeteuk tu oppa yang pilih *ofcourse lah dia pilih.Huhuhu...* and ia membawa maksud special! Oppa kata nama Park Jung Su tu nama pasaran.Ramai orang pakai.Huhuhu...betul lah tu.Saya pun kadang-kadang keliru bila nama Park Jung Su disebut.Park Jung Su mana satu?Super Junior ke 2 PM ? Hahaha...Ok.Berbalik pada topik asal.Leeteuk bermaksud special.Patutlah nama twitter oppa special1004.Huhuhu...^^ But then,saya terfikir pula.'1004' tu ada maksud tak?Hahaha...Just wonder.Maybe birthdate ke...tapi birthdate oppa 1 Julai atau dalam angka 01/07.Tahun ? hmmm...oppa tahun 1983.Tak ada angka 4.Haish ! Saya nih.Makin jauh meroyan.Oklah.Ini ja yang nak dikongsikan.Tak serius mana pun.Suka-suka ja.Apapun,jemput-jemputlah sign up twitter and follow Abang Long ni ya, http://twitter.com/#!/special1004 ^^
READ MORE>>

0pPa oPp@

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum~Annyeong~Alah~siapalah nak sambut salam saya pukul 4 pagi macam ni~Huhuhu...saya baru lepas siapkan homework BI dan Sivik saya...Hihihi...mata dah ngantuk ni tapi still tahan-tahan sambil menyuju lagu Oppa Oppa ni~Huhuhu...banyak kali repeat lagu ni,wish dapat hilangkan ngantuk.Hahahaha...Oklah.Itu ja yang nak diroyankan.Hihihi...Jalja~
READ MORE>>

dUlu BukAn S3kAr@Ng

Posted by | On | | 0 Comments
Dulu saya buat blog ni disebabkan dia yang kononnya saya cintakan sangat.Sampai sanggup saya tunggu dia selama 3 tahun.Dulu blog ni bertajuk puisi|bisikan hati ( http://bisikanhatiain96.blogspot.com/ ).Sekarang,tidak lagi.Sekarang ia adalah tentang saya,hidup saya,Super Junior dan ELF.Sekarang dia dah tak ada kaitan dengan hidup saya.I've kick him away!Shuh!Sekarang blog saya ialah St0Ry oR p03mS ?? ( http://sujuelfarahin.blogspot.com/ ) Everything had change.Kita memang perlukan penghijrahan bukan?Am I right? ^^ Ok.Itu ja nak cerita.Jalja~tak lama lagi Maulidur Rasul kan ^^ Ulang Tahun Kelahiran Rasulullah s..a.w. ^^ Sambut dengan meriah ya.Huhuhu...
READ MORE>>

Nabi Muhammad s.a.w.

Posted by | On | | 0 Comments
Nabi Muhammad s.a.w. - Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam (Bahasa Arab: نبي محمد صلى الله عليه وسلم‎) adalah pesuruh Allah yang terakhir. Baginda adalah pembawa rahmat untuk seluruh alam dan merupakan Rasulullah bagi seluruh umat di dunia. Sesungguhnya Nabi Muhammad merupakan utusan dan kurniaan Allah SWT kepada umat manusia untuk menunjukkan jalan yang lurus dan benar. Baginda bukan sahaja diangkat sebagai seorang rasul tetapi juga sebagai khalifah, yang mengetuai angkatan tentera Islam, membawa perubahan kepada umat manusia, mengajarkan tentang erti persaudaraan, akhlak dan erti kehidupan yang segalanya hanya kerana Allah SWT.

Walaupun diketahui bahawa Muhammad merupakan Rasul dan Nabi terakhir bagi umat manusia dan seluruh alam oleh orang Islam, tetapi orang-orang Yahudi dan Nasrani enggan mengiktiraf Muhammad sebagai Nabi dan Rasul. Nabi Muhammad merupakan pelengkap ajaran Islam setelah Nabi Musa dan Nabi Isa.Baginda juga digelar Al Amin (Bahasa Arab الأمين) yang bermaksud 'yang terpuji'.

Surah Al-Anbiya, ayat 107 bermaksud:

"Dan tidak kami (Allah) utuskan kamu (wahai Muhammad) melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam."

Nabi Muhammad s.a.w lahir dari Keturunan Quraisy (Bahasa Arab قريش). Nabi Muhammad telah diputerakan di Makkah, pada hari Isnin, 12 Rabiulawal (20 April 571M). Ibu baginda, iaitu Aminah binti Wahab, adalah anak perempuan kepada Wahab bin Abdul Manaf dari keluarga Zahrah. Ayahnya, Abdullah, ialah anak kepada Abdul Muthalib. Keturunannya bersusur galur dari Nabi Ismail, anak kepada Nabi Ibrahim kira-kira dalam keturunan keempat puluh.

Ayahnya telah meninggal sebelum kelahiran baginda. Sementara ibunya meninggal ketika baginda berusia kira-kira enam tahun, menjadikannya seorang anak yatim piatu. Menurut tradisi keluarga atasan Mekah,baginda telah dipelihara oleh seorang ibu susuan yang bernama Halimahtus Sa'adiah حلمة السعديه di kampung halamannya di pergunungan selama beberapa tahun. Dalam tahun-tahun itu, baginda telah dibawa ke Makkah untuk mengunjungi ibunya. Setelah ibunya meninggal, baginda dijaga oleh datuknya, Abdul Muthalib. Apabila datuknya meninggal, baginda dijaga oleh bapa saudaranya, Abu Talib. Ketika inilah baginda sering kali membantu mengembala kambing-kambing bapa saudaranya di sekitar Mekah dan kerap menemani bapa saudaranya dalam urusan perdagangan ke Syam (Syria).

Dalam masa remajanya, Nabi Muhammad percaya sepenuhnya dengan keEsaan Allah. Baginda hidup dengan cara amat sederhana dan membenci sifat-sifat angkuh dan bongkak. Baginda menyayangi orang-orang miskin, wanita-wanita yang kehilangan suami dan anak-anak yatim serta berkongsi penderitaan mereka dengan berusaha menolong mereka. Baginda juga menghindari semua kejahatan yang menjadi amalan biasa di kalangan para belia pada masa itu seperti berjudi,minum minuman keras, berkelakuan kasar dan lain-lain, sehingga beliau dikenali sebagai As Saadiq (yang benar) dan Al Amin (yang amanah). Baginda sentiasa dipercayai sebagai orang tengah kepada dua pihak yang bertelingkah di kampung halamannya di Mekah.

Ketika berusia kira-kira 25 tahun, bapa saudara baginda menyarankan baginda untuk bekerja dengan kafilah (rombongan perniagaan) yang dimiliki oleh seorang janda yang bernama Khadijah. Baginda diterima bekerja dan bertanggungjawab terhadap pelayaran ke Syam (Syria). Baginda mengelolakan urusniaga itu dengan penuh bijaksana dan pulang dengan keuntungan luar biasa.Baginda berurusniaga secara adil dan amanah.Baginda menghormati para pelanggannya dan tidak menipu mereka dengan barang-barang yang rosak atau tidak berkualiti.

Khadijah begitu tertarik dengan kejujuran dan watak peribadinya yang mendorong beliau untuk menawarkan diri untuk mengahwini baginda. Baginda menerima lamarannya dan perkahwinan mereka adalah bahagia. Mereka dikurniakan 6 orang anak (2 lelaki dan 4 perempuan) tetapi kedua-dua anak lelaki mereka, Qasim dan Abdullah meninggal semasa kecil. Manakala anak perempuan baginda ialah Ruqayyah, Zainab, Ummu Kalsum dan Fatimah az-Zahra. Khadijah merupakan isteri pertama baginda dan satu-satunya isterinya sehinggalah Khadijah meninggal pada usia 64 tahun.

Ketika baginda berusia 40 tahun;paada suatu malam, ketika baginda sedang bertafakur di Gua Hira, Malaikat Jibril mendatangi Muhammad. Jibril membangkitkannya dan menyampaikan wahyu Allah di telinganya. Baginda diminta membaca. Baginda menjawab, "Saya tidak tahu membaca". Jibril mengulangi tiga kali meminta Muhammad untuk membaca tetapi jawapan baginda tetap sama. Akhirnya, Jibril berkata:

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan manusia dari segumpal darah. Bacalah, dengan nama Tuhanmu yang Amat Pemurah, yang mengajar manusia dengan perantaraan (menulis, membaca). Dia mengajarkan kepada manusia apa yang tidak diketahuinya."

Ini merupakan wahyu pertama yang diterima oleh Muhammad. Wahyu itu turun kepada baginda dari semasa ke semasa dalam jangka masa 23 tahun. Siri wahyu ini telah diturunkan menurut panduan yang diberikan Rasulullah dan dikumpulkan dalam buku bernama Al Mushaf yang juga dinamakan Al-Quran (bacaan). Kebanyakkan ayat-ayatnya mempunyai erti yang jelas. Sebahagiannya diterjemah dan dihubungkan dengan ayat-ayat yang lain. Sebahagiannya pula diterjemah oleh Rasulullah sendiri melalui percakapannya, tindakan dan persetujuan yang terkenal, dengan nama Sunnah. Al-Quran dan al Sunnah digabungkan bersama untuk menjadi panduan dan cara hidup mereka yang menyerahkan diri kepada Allah.

Read more on... http://ms.wikipedia.org/wiki/Nabi_Muhammad_s.a.w.
READ MORE>>

Alasan mengapa saya menjadi ELF bagi Super Junior~...

Posted by | On | | 0 Comments
Annyeonghaseyo^_^~ Only Super Junior!! i'm proud to be an ELF!!! just ELF!!: Alasan mengapa saya menjadi ELF bagi Super Junior~...: Dear ELFs, korang tau tak bahawa nama (ELF) ini diberikan oleh Park Jung Soo? URI LEADER ! korang tau apa maksud EVERLASTING FRIEND ? ...

Read more on... http://fatinnurfazlizaisyatukie.blogspot.com/
READ MORE>>

An@K AyaH

Posted by | On | | 0 Comments
Macam yang tertulis di profile,saya ni anak perempuan tunggal.Tak ada adik-beradik.Tapi adik angkat ada.Hehehe...Ok.Biasanya anak akan mewarisi sebahagian sifat ibu atau bapanya kan?atau kedua-duanya.Saya ni..erm..pada saya kedua-duanya.Sebabnya?Saya buat list nak?Jom tengok bawah ^^

1.Saya tinggi malam lebih tinggi daripada emak saya.Saya ikut ayah.

2.Warna kulit saya gelap.Dulu cerah putih macam mak.Tapi since aktif dekat luar,jadi gelap,warna kulit saya memang sama dengan ayah.Jadi saya anggap saya ikut ayah.

3.Saiz kaki saya boleh kira besar lah,saiz 5 kalau kasut sekolah.Saya ikut ayah.

4.Jari tangan saya panjang,ikut ayah.Tapi sedikit gemuk,ikut mak.Tapi jari kaki saya 100% memang ikut ayah.

5.Mata saya sepet.Ikut mak.Bentuk muka pun ikut ma.Rambut pun ^^

6.Cara saya makan,ikut ayah.Ada masa tu saya makan bersila bersebelahan dengan ayah.Yang tak boleh blah tu gaya kami sama.Tangan kiri kami diletakan di paha kiri dan biarkan terjuntai.Dan kami makan dan kunyah serentak.Saya nak tersembur ja tengok persamaan tu.Huhuhu...

7.Ikutkan kalau sifat luaran ni,saya lebih menyebelahi ayah.Ego saya pun,ikut ego ayah.Sebab sifat mak,ada dalam diri saya.

8.Saya pemaaf macam mak saya.

9.Saya kalau ikut mak,tak banyak cakap.

10.Saya mudah tersentuh hati tengok orang menangis,ikut mak.Tapi sya tak mudah menitiskan air mata.Itu saya tak tahu saya ikut siapa.Yang saya tahu,itu salah satu ego saya.

Oklah.Itu ja yang boleh ditulis.Yang lain tu,ada yang rahsia.Hehehe...Oklah.Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis.Apapun,saya suka dikatakan anak ayah.Hehehe... ^^
READ MORE>>

nArUt0

Posted by | On | | 0 Comments
Umur saya dah 16 tahun.Perempuan lagi.Tapi macam mana pun,saya masih menonton kartun kanak-kanak.Huhuhuhu.Kartun kegemaran saya ialah Anime Naruto.Saya minat Naruto since sekolah rendah lagi.Sejak kenal Anime Naruto,Shin Chan dengan Doraemon dah tak beri effect dah pada saya.Hehehe...Saya suka ceritanya yang berkenaan ninja-ninja muda dan mempunyai banyak pengajaran.Daripada Anime Naruto,saya banyak belajar pasal persahabatan.Dan itu memang beri impak besar pada saya.Saya memang sayang pada hubungan yang namanya persahabatan.Melalui persahabatan,kita mampu membentuk kekeluargaan biarpun tiada pertalian darah.Ajaib kan?Walhal,zaman sekarang ni,anak-anak muda lebih akrab dengan persahabatan daripada kekeluargaan.Itulah yang dinamakan kekeluargaan dalam persahabatan. ^^

Anak-anak muda sekarang lebih banyak berkongsi cerita segalanya dengan sahabat mereka.Ikutkan,macam tak ada rahsia je kan?Betul lah tu.Yang dinamakan persahabatan yang tulus itu tak mungkin ada pengkhianatan.Kita mesti saling percaya-mempercayai.Betul tak?

Saya pun lebih banyak berkongsi cerita dan hati dengan kawan-kawan saya.Apa yang tak terluah,tak terkata dengan ibu bapa,saya akan luahkan dan katakan pada mereka.Senang kata,kawan-kawan lebih memahami kita.Siapa setuju Hands Up!Huhuhu...yep!Betul.Kawan-kawan lebih memahami kita.Memang ada yang cakap ibu bapa yang lebih memahami anak mereka.Itu kalau ibu bapa yang nak faham kalau yang tak?How's that?Fikir-fikirkanlah.Hihihi...

Saya mengagumi tiga hubungan.Yang pertama,kekeluargaan sebab ia penuh dengan kemesraan dan keselambaan.Betul tak?Hahaha...Yalah.Dengan keluarga je kita boleh tunjuk buruk baik kita.Hihihi... Yang kedua,persahabatan sebab ia penuh dengan kesungguhan,semanagat,keghairahan dan ia menghindarkan kita daripada rasa sendirian.Itulah pentingnya sahabat! ^^ Yang ketiga ialah percintaan.Saya tak tahu nak cakap apa pasal hubungan yang ketiga ni.Saya pun masih muda.Apa yang saya rasa pasal percintaan belum tentu ianya benar.Tapi,bagi saya hubungan percintaan ia penuh dengan harapan dan doa.Tapi kita memang tak boleh terlalu berharap pada cinta kan?Saya dah mengalami situasi itu.Yang penuh harapan dan doa itu,sudah saya lalui.Ia memang sesuatu yang indah.Tapi pada sudut yang lain,kita rasa macam kita menipu diri sendiri.Itulah cinta.Kan?Logik akal tak pernah nak sama dengan kata hati kita.

Aishhhhh...saya ni sebenarnya bercadang nak bercerita pasal Anime Naruto kegilaan saya tapi lepas ke relationship pula kan.Huhuhu...Ok.Kita cerita pasal Anime Naruto pula.Saya minat Naruto since sekolah rendah.Tak salah masa tu saya dalam darjah empat.Sekarang dah tingkatan 4.^^ Huhuhu...Ok.Saya pernah dapat tahu yang Khairul Fahmi Cek Mat penjaga goal pasukan Malaysia pun suka Naruto.That time memang teruja sangat.Sebab saya minat Fahmi.Suka tengok cara dia tangkap gola.Yosh!Saya nampak kesungguhan dia!Cayalah Fahmi.Kawaiii!!Itu yang pertama.Yang kedua pula,saya tambah naik gila bila dapat tahu bias kesayangan saya EverLastingBoyfriend Kim Jong Woon,Yesung pun suka Naruto.Mak aiiiii...nak menangis rasa.Saya teruja sesangat-sangat.Hihihi...makin sayang dengan oppa!Mmmmuuuuuaaaahhhhhh~huhuhu... ^^

Jangan ingat kanak-kanak bawah 12 tahun je minat kartun.Yang atas 18 tahun pun minat tau.Naruto lagi.Macam saya ni,atas 12 tahun,gila babeng dengan Naruto nih!Hahahaha...tambahan,saya memang minat kartun-kartun aksi ni like Ben10,Detective Conan and Iron-Man.Macam budak lelaki kan saya?Ada aku kisah?Aku suka,aku punya pasal lah.Hahahahaha...Oklah.Sampai sini ja.Assalamualaikum...
READ MORE>>

K3gUsAr@N

Posted by | On | | 0 Comments
Kenapa mesti rasa gusar?Kenapa perlu rasa runsing?Susah hati?Sunyi???Saya ada masa akan merasakan perasaan itu.Rasa sunyi itu buat saya susah hati dan runsing.Kegusaran.Kenapa saya selalu rasa begitu?Apa masalah saya?Saya akan rasa sunyi dan merasakan tiada sesiapa di sisi saya.Kenapa saya rasa begitu?Perasaan itu buat saya rasa sendirian dan ingin bersendirian.Saya merasakan dunia saya gelap dan suram bila saya berperasaan begini.Kepala saya kosong.Di mata saya cuma terbayang sebuah kawasan yang gelap dan suram dan saya sedang duduk di suatu sudut dengan aura yang menyedihkan.Saya rasa sendirian.Apa masalah saya ya?Huh~
READ MORE>>

21 CiRi-cIRi p3LiK YeWo0k c0Upl3 [cute]

Posted by | On | | 0 Comments
21 Keanehan Ye-Wook Couple (Yesung-Ryeowook) « Korean Chingu

1.Yesung tidur sebilik dengan ryeowook, sebab itu mereke dipanggil yewook couple

2.Ada salah satu member yang tanya kepada Ryewook macam mana dia boleh tahan tinggal dengan Yesung. Padahal Yesung itu orangnya aneh,,Inilah faktanya:• Eunhyuk paling malas masuk kamar Yesung sebab, menurut Eunhyuk bilik Yesung mempunyai aura yang berbeza, (?)• Begitu juga menurut Siwon, “kalau Yesung berdiri dibelakang anda, aura nya berbeza sekali. Hawa dingin yang keluar”

3.Ryeowook sering cium tangan Yesung.

4.Diantara kedua-dua member SUJU K.R.Y Ryeowook paling dekat dengan Yesung oppa.

5.Ini pengakuan unik semua anggota suju tentang YeWook Couple:- Ryeowook adalah sosok ‘Ibu’ di Super Junior- Yesung adalah member ‘terseram+aneh’ di Super junior.

6.Eisss jangan salah sangka dulu,,, walaupun yesung itu dikata seram + aneh tapi, ryeowook itu member paling nakal no 2!! Setelah Kyuhyun KangIn cuma geleng-gelang kepala. Sasaran utamanya memang anggota suju yang paling sering ditindas,,, ya siapa lagi Eunhyuk dan Leeteuk *jreng-jreng* ini kelakuan nakalnya:
# Waktu itu tiba-tiba ryeowook masuk ke bilik eunhyuk, eunhyuk tak peduli sangat dia masih sibuk dengan buku yang dibacanya, and ryeowook Tanya dengan eunhyuk,“hyung, tadi heebum masuk sini ya?”Eunhyuk terkejut, “ha? Tadi heebum dikamar heechul hyung diatas”“jadi ini apa?” ryeowook nunjukin kotoran kucing mainan kemuka eunhyuk, eunhyuk terkejut sambil menjerit-jerit, yaaa wookie ketawa-ketawa aja,,,,

Tapi kotoran tu tak berhenti sampai disini je,,,(T_T);

## Ryeowook jalan-jalan then ehhh dia lihat leeteuk lagi tidur,,,, dia pun taruh kotoran mainan ke tangan leader suju itu,,, akhirnya waktu leeteuk bangun dia terkejut menjerit-jerit!! Kangin, donghae yang ada didepannya tak mahu tolong, malah menjauk,,,*kekekekekeke*,, gara-garakotoran mainan tu rupanya buruk sangat,,leeteuk nyongkel mainan tu dengan bolpoin, sambil nangis,,

7.Tapi member-member suju sering mengeluh kenapa ryeowook tak ganggu yesung???

8.member-member suju setuju kalau pasangan teraneh itu pertama YeWook dan kedua KyuMin *eh?? Kenapa ada KyuMin diperingkat ke2??* *begini ceritanya,,, oke kita balik ke kyumin dulu ok??*

- Semua anggota Suju mengaku kalau Kyuhyun paling Jinak *waduh?* dengan Sungmin, sebab sungmin sayang sangat dengan kyuhyun, ya kyuhyun juga sebaliknya ^^. Kyuhyun itu member paling nakal No 1, tapi nakal atau jahat macam manapun Kyuhyun masih ada pawangnya, sungmin. Ya,,, seperti yang anda tahu,,, Sungmin bukan orang yang banyak cakap,,, jadi Sungmin malas kalau nak nasihat kyuhyun didepan member-member lain makanya tunggu berdua dulu baru sungmin nasihatkan dongsaeng kesayangannya ini,,,

- Jadi macam mana dengan YeWook?? Perangai aneh Ryeowook yang nakal tak ada pawangnya, yesung biasanya diam aje bila tengok ryeowook tengah kerjakan hyung-hyungnya, dan perangai aneh yesung yang suka ‘menyentuh bibir’ orang + cerewetnya yang non stop, gak ada pawangnya juga?? *geleng-geleng*

9.Eunhyuk paling malas berurusan dengan YeWook Couple,,

10.Dulu Chang Min DBSK pernah bingung dengan keakraban Yesung dan Ryeowook yang terlalu dekat

11.Yesung paling suka dengar ryeowook bercakap, kata yesung dia itu orang paling polos,

12.Kalau korang perhatikan, tatapan yesung ke ryeowook waktu sedang bercakap itu berbeza.

13.Yesung lebih banyak ketawa waktu melihat tingkah ryeowook,

14.Ryeowook selalu tolong yesung bersihkan kandang kura-kura yesung,

15.Kalau ryeowook ulang tahun yesung orang pertama yang ucap selamat ulangtahun,

16.Kalo yesung ultah, ryeowook belum tentu jadi orang pertama, makanya yesung sering melamun sendiri,,,

17.Kalau keluar negeri untuk show SUJU, Leeteuk selalu usahakan sebilik dengan Yesung.

18.Ryeowook itu bakal diam kalau yang lain sedang bercakap pasal yesung,

19.Kalau yesung lapar malam-malam dia sering kejutkan ryeowook, ryeowook pun bangun walaupun penat, hangeng pula yang selalu perhatikan ini couple,

20.Ryeowook dongsaeng kesayangan Yesung dan Donghae,

21.Kalau ryeowook nangis yesung biasanya akan senyum-senyum sendiri, lalu beberapa menit kemudian ikut nagis sekali *??*

cre: ayuwookie

via: http://koreanchingu.wordpress.com/

Saya translatekan bahasa Indonesia kepada Bahasa Melayu.Tapi ada juga yang tak dapat nak translatekan sebab tak faham.Hehehe...Apapun,tak kisahlah.Pelik ke,jahat ke,nakal ke,Yewook couple tetap comel~ ^^
READ MORE>>

pAlm@R hYp3RhyDr0sI5~

Posted by | On | | 0 Comments
Cure & Treatment for Palmar hyperhidrosis or excessive hand sweating

Palmar hyperhidrosis or excessive hand sweating is the most common and troublesome form of hyperhidrosis. People with palmar hyperhidrosis have cold and clammy hands that sweat excessively. Hand sweating can be initiated by emotional distress, nervousness, stressful situations and anxiety.

Excessive sweating could also be seen with no stimulus.
Sweaty hands may also be associated with excessive sweating syndrome consisting of palmar hyperhidrosis, sweaty armpits, sweaty face or sweaty feet. However the most common combination is sweaty palms and sweaty feet. Symptoms usually start in early teens and continue through entire life.

Palmar hyperhidrosis affects every aspect of one’s life. People become constantly aware of this problem and try to hide it from others. Affected people cannot control their hand sweating, which can also be aggravated by emotional distress. Many patients feel a tingling sensation and think their skin pores are opening prior to the onset of sweating. These individuals may experience some or all of the following:

Constantly trying to wipe their hands
Avoid shaking handsHave difficulty with typing, writing, and handling papers
Difficulty putting on make-up and wearing clothing
Uncomfortable initiating intimate relationships and socially withdrawn
Preoccupied, anxious, and have poor concentration
Difficulty handling money or playing musical instruments
Difficulty with getting a manicure

A firm solid handshake often makes an important first impression. For those who suffer from palmar hyperhidrosis, that first handshake can be a dreaded event leading to avoidance of many potentially beneficial professional and social encounters. Many people may interpret a cold, wet, clammy handshake as a sign of insecurity, which in a job interview can translate, to a lack of self-confidence. Consequently this can hinder success and achievement in the professional, academic and social life of the affected individuals. Some individuals hide their hands under their arms, behind their back or under their thighs to avoid embracement.

Much of what makes us who we are is how others perceive us and importantly how we perceive ourselves. People with excessive sweating constantly struggle with this problem throughout their lives. Anxiety can accumulate when one fears embarrassment from excessive sweating or facial blushing. Ultimately one's career choices and relationships can suffer because of a condition one has little if any control over.

Many forms of treatment are available for excessive sweating. The mild forms of palmar hyperhidrosis responds well to medical treatment including oral medications, Iontophoresis and topical antiperspirants. Minimally invasive surgical treatment of palmer hyperhidrosis is reserved for severe or refractory forms of this condition.
READ MORE>>

Treatment of Hyperhidrosis or excessive sweating of hands, foot & underarm sweating.

Posted by | On | | 0 Comments
Treatment of Hyperhidrosis or excessive sweating of hands, foot & underarm sweating.


Hyperhidrosis or excessive sweating is a common disorder affecting many people. Palmar hyperhidrosis or sweaty palms is the most common form of hyperhidrosis, causing excessive sweating of the hands.

Hyperhidrosis can also cause excessive foot, underarm and facial sweating. It is thought that hyperhidrosis is a result of over activity of the sympathetic nervous system.

Sweating is often uncontrollable, embarrassing and not anticipated . Normal sweating is needed for thermal regulation however in people suffering from hyperhidrosis, sweating exceeds the bodys need for physiological thermal regulation.

Hyperhidrosis is an inherited problem that has been seen in almost every ethnic group. People don’t get used to living with hyperhidrosis but they continue to suffer throughout their lives from it.

Hyperhidrosis can have severe physiological consequences such as cold and clammy hands, dehydration, and skin infections secondary to maceration of the skin. Hyperhidrosis can also have devastating emotional effects on one’s individual life.

Affected people are constantly aware of their condition and try to modify their lifestyle to accommodate this problem. This can be disabling in professional, academic and social life, causing daily embarrassments. Many routine tasks become impossible chores, which can psychologically drain these individuals on a constant basis.

Hyperhidrosis is a medical condition with severe negative psychological consequences. Unfortunately friends, relatives of affected individuals and even most doctors usually do not understand the tremendous negative impact that this condition can have on one's life.

Fortunately with the recent advances in medicine, many forms of treatment are available to treat hyperhidrosis. Medications, topical antiperspirants, iontophoresis, botox and surgery have been tried to treat hyperhidrosis. Endoscopic thoracic sympathectomy or ETS is the most effective method to treat hyperhidrosis. The California Institute for Hyperhidrosis and Facial Blushing provides a comprehensive site about hyperhidrosis and the ETS procedure.

via: http://www.hyperhidrosis.org/

I have hyperhydrosis ^^ my hand.It always wet.It get worst if I nervous or stress.Hehe....however,there is no bad effect about hyperdrosis except,paper will get wet also when you write or hold it,glass could be feels so slippy,and....it hard to open can drink with your own hand.Hahahaha...
READ MORE>>

SB Exchange #3: Super Junior | seoulbeats

Posted by | On | | 0 Comments
SB Exchange #3: Super Junior seoulbeats

Happy New Year, everyone! To kick off this year’s SB Exchange, we have Super Junior.

Super Junior is one of the few groups whose discovery for me did not involve SHINee — it did involve YouTube, though, with me randomly stumbling upon Super Junior-M‘s “Perfection“. This led to the discovery of “Bonamana” (to this day my favourite SJ era), and, finally, after a long time, “Sorry, Sorry” (heck, I’d even already heard “Twins (Knockout)” by then). But what really got me stanning the boys was ELF.

A lot of the online K-pop bloggers (and friends) I keep tabs on are ELF, and their sharing of videos, fan accounts, music and other trivia mean that I know more about SJ than I do any other K-pop group, bar SHINee. It was like osmosis, I was surrounded by so much sapphire blue that I couldn’t help but absorb some of it. Also, Super Junior’s 5th album promotions were my first experience of the whole process- from watching freshly released teasers to livestreaming goodbye stages, they were my guide to what is a significant part of the machinations of K-pop.

This week, I’ve roped in Subi, Nabeela and Gil to discuss “the last man standing”:

Read more on.... http://seoulbeats.com/2012/01/sb-exchange-3-super-junior/
READ MORE>>

SuP3r JuNi0R rYe0wOok-SmILe Ag@iN LyRiCs

Posted by | On | | 0 Comments
Romanization
dokhan sarange gaseumeul doryeonaen
neoui nunmuldeuli nae simjangeul taewonae
biteul georimyeo nal jabeun dusone
ganyeorin geu ddeolrimeul itji mothae

Smile again
eodum sokeseodo seonmyeonghan
munsincheoreom namgyeojin neoui seulpeun geurimja

naega jiwojulge
heuteojin neoui nunmuli
geuchiji aneun bicheoreom
seumyeo deuleowa nae gaseumeul ddeo jjilreo

sarange bein gaseumi
miso jitdorok jikilge
nal wihan dan han saram
neoreul

Smile again
eodum sokeseodo seonmyeonghan
munsincheoreom namgyeojin neoui seulpeun geurimja

naega jiwojulge
heuteojin neoui nunmuli
geuchiji aneun bicheoreom
seumyeo deuleowa nae gaseumeul ddeo jjilreo

sarange bein gaseumi
miso jitdorok jikilge
nal wihan dan han saram

meongi doen apeun gieoki
ddo neoreul dasi bureumyeon
nae soneul jaba nan geugeolro chungbunhae

geureoda gipeun sangcheoga
amun geuddaen barabwajwo
neol wihan dan han saram
nareul
English translation

Cut the strong love out of heart
Your tears lift up my heart
I was staggered in your hands
I can’t forget the trembling of the sensitive body

Smile again - It’s dark inspite of bright
Your sadness shadow has left behind like a tattoo
I will erase it-

Your tears are out like the rain that doesn’t stop
It absorbed into my heart and pierced again
The damaged heart; I will keep smile in it
You-

Smile again - It’s dark inspite of bright
Your sadness shadow has left behind like a tattoo
I will erase it-

Your tears are out like the rain that doesn’t stop
It absorbed into my heart and pierced again
The damaged heart; I will keep smile in it
The only one person for me-

Remember the bruised pain
If you call me back and hold my hand
That’s enough for me

Then a deep wound will be healed
Please take care of me at that time
The only one person for me-
Me-

Hangul by: Daum
Romanization by: http://www.metal-head.org/
Translated by: mook_yeye @ ryeosomnia-town.com

via: http://chaca-31.blogspot.com/
READ MORE>>

Lyric and Translation: Super Junior K.R.Y - The One I Love | Korean Splash

Posted by | On | | 0 Comments
Lyric and Translation: Super Junior K.R.Y - The One I
Labels: , super junior

#Romanization-

[KyuHyun] eonjebuteo yeohtneunji ijeosseoyo
naega wae ireoneunji nan moreujyo

[RyeoWook] harun gilgiman hago ddeut-I eobneunde
eoddeohge ddo achimi oneun geonji
nan moreujyo

[YeSung] eojjeol soga eobseoyo amugeotdo mothago
I deodin shiganeul jikyeobwahtjyo
eodi-e ihtneunji mu-eoseul haneunji
ojikhan saram maneul saenggakhago ihtgi-e

[KyuHyun] ijae seoneun an doeneungeol nan arayo
saranghalsu eobdaneungeol algo ihtjyo
naui seotun gobaeki geudaereuldeo apeugehal ppuniraneungeol nan arayo algo ihtjyo

[RyeoWook] geureon jeul almyeon seodo (almyeon seodo) eojjeol suga eobneyo (eobseoyo)
geujeo geumoreubman ddeo-oreujyo

[YeSung] do nuneul gamado dashi nuneul deodo

[RyeoWook] ojikhan saram maneul saenggakhago ihtgi-e

[KyuHyun] hansun gando jiulsu eobneun geumoseubeul (nan oneuldo eonjerado)

[YeSung] nan geujeo nan geudaemaneul

[YeSung & KyuHyun] saenggakhajyo

[RyeoWook] eojjeol suga eobseoyo amugeotdo mothago

[YeSung] I deodin shiganeul shikyeobojyo

[KyuHyun] eodi-e ihtdeunji mu-eoseul hadeunji
ojikhan saram maneul saranghago ihtgi-e

[YeSung] ojikhan saram maneul nan saenggakhago ihtjyo


#Transation-

(kyuhyun)
I forgot when it started
I don't know why I'm like this

(ryeowook)
A day seems so long
And doesn't seem to have an end
How does another morning come?
I don't know

(yesung)
I can't do anything
While not doing anything
I look at the slow time
Where are you?
What are you doing?
Because I only think of one person

(kyuhyun)
I know I shouldn't be doing this
I know that I can't love you
My confession will make you go through more pain
I know

(ryeowook)
Even though I know
I can't do anything
I can only think of you

(yesung)
If I close my two eyes
Or open them again

(ryeowook)
I can only think of one person

(kyuhyun)
The memory I can't erase for one second

(yesung)
I just think of you

(ryeowook)
I can't do anything
While not doing anything

(yesung)
I look at the slow time

(kyuhyun)
Where are you?
What are you doing?
Because I only think of one person

(yesung)
I only think of that one person

credit:
src: jpopasia
written: nia@ksplash

~TAKE OUT WITH FULL CREDIT~
Love Korean Splash

via: http://koreansplash.blogspot.com/

I Love This Song ! ^^ It's beautiful but the meaning just too meaningful~and I Love that too ! Huhuhu...
READ MORE>>

nAk m3NanGi5 rAs3 !

Posted by | On | | 0 Comments
Adeh ~ tekak saya semakin sakit ~~ batuknya sikit-sikit tapi perit ! Air mata mengalir dibuatnya.Macam orang sedang menangis je.Yalah.Sakit sangat.Dari tekak ke dada ni,mak aiiii~~sakit amat.Suara saya pun dah tak macam perempuan dah.Nak nyanyi Mr.Simple pun bersimpul jadinya.Nak rap Superman lagilah ! Terus tak ada suara.Huhuhu....Oklah tu ja nak cerita.Saya baru siapkan homework Add Math dengan Math Mod so nak release tension lah kejap dengan menghadap blog tersayang yang bertemakan Cik Abang-abang tersayang.Huhu...Oklah.Jaljayo~Assalamualaikum ^^
READ MORE>>

N0 mOr3 'bisikan hati' bla bla bla~

Posted by | On | | 0 Comments
Ehem ! Camne nak mulakan cerita ni ek ? Ehem ! adeh~ sakit tekak...batuk dengan selsema tak baik lagi ni...aigoooo~ Kejap . Bukan saya dah start bercerita ke ni?Hehehe....sengaja buat korang pening....LOL hihihi...ok.Saya rasa nak bercerita pasal 'bisikan hati'.Huh?Apa tu?Ha....ni lah nak khabak mai kat hampa...Sebelum ni blog saya bertajuk 'puisi | bisikan hati'.iyukkkkk~jiwang kan?*pulak* hahahaha...Okok,saya memang jiwang pun.Tapi sekarang tajuk dah tukar pun menjadi 'St0Ry oR p03mS ??'.Nak tahu sebab apa saya tukar? *Jom tengok perenggan kedua*

Saya tukar tajuk blog sebab hati saya dah tak berbisik dah~kalau dia berbisik pun,saya buat-buat tak dengar je.Bila hati saya dah tak berbisik,so there is no more puisi lah....kalau ada pun,saya takkan pindahkan ke hitam putih kot~*kertas lah awak*.Ah!buat apa?Buat sakit hati je taw.Saya ni bila berpuisi tu feelings melambung taw.Hehehehe...Tambahan,dulu saya buat blog ni sebab that person.Kira...ni salah satu cara untuk saya sampaikan perasaan saya.Tapi nampaknya tak berhasil pun.So,sekarang better kita berhijrah ! Ni dah tahun 2012 kan ^^ Semangat ! Semangat !

Sekarang ni adalah masa untuk pulihkan hati.Alah~tak usahlah kita bercerita pasal hal-hal yang menyakitkan hati tu.Better kita bercerita pasal SUPER JUNIOR & ELF . Huhuhu...sekarang,no more cerita pasal cinta segi,putus cinta,bla bla bla bla....sekarang ni saya tengah jatuh cinta dengan SUPER JUNIOR & ELF.Dunia saya sudah diwarnai dengan Sapphire Blue dan hati saya sedang terisi dengan SUPER JUNIOR.Ecspecially,Yesung oppa.Kkyaaaaaaa~sayangnya kat dia~~ketat,sendat,melekat...semua ada ^^ hahahaha...and even Leeteuk bukan bias saya,dia pun menjadi keutamaan.Sebab dia adalah The Best Leader Ever ! Abang Long yang terbaik buat SUPER JUNIOR & ELF ! ^^ Oklah.Sampai sini ja.Lepas ni nak tulis cerita lain pulak *maybe* ^^
READ MORE>>

Eg0

Posted by | On | | 0 Comments
Okeyh .Ni Chinese New Year kan ? So mesti banyak movie-movie berkenaan kaum China ditayangkan di TV.So,saya baru ja lepas tengok cerita IP Man 2 *sejam dah berlalu~*.Best ! Pada awal cerita,apa yang saya dapat mereka-mereka ni belajar KungFu cuma nak tunjuk kuat dan berlagak.Tapi dah sampai satu bab tu baru saya faham,mereka semua belajar KungFu memang nak tunjuk kuat dan berlagak.Tapi niat asal mereka sebenarnya nak tunjuk kuat dan lagak mereka kepada orang-orang Inggeris yang sesuka hati pijak kepala mereka.Maklumlah,China kan negara yang salah satunya dijajah British selain Malaysia.

So,dipendekan cerita.Saya nak cakap pasal EGO.Korang ada ego tak?Alah...perasaan bangga diri terlebih,berlagak bagus dan sombong tu...mesti ada kan...Cuma nak tak nak je tunjuk.Hehee...kat sekolah saya ada Persatuan Silat Cimandi.Kadang-kadang saya rasa berminat nak masuk.Tapi saya batalkan ja niat saya tu.Sebab saya kenal diri saya.Saya ada ego.Sifat bangga diri terlebih,berlagak bagus dan sombong tu kadang-kadang mudah memepengaruhi saya.So,better saya tak masuk persatuan tu.Nanti dah pandai sikit mula pulak nak tunjuk bijak.Not good~Not good~

Tambahan,saya ni ada masalah personaliti.Kahkahkah...yelah tu.Boleh la~saya ni kadang-kadang lemah lembut *wekkkk~*,kadang-kadang lasak *sikitlah*.Ha...bab lasak tulah yang membimbangkan.Saya ni dulu Tomboy tau.Ego tu boleh kira melambung tinggi lah even masa tu baru ja sekolah rendah.Kekekeke..So,sifat tu sedikit-sedikit masih bersisa dalam diri saya.Hehee...jadi untuk elakan ego Tomboy saya yang ala-ala lelaki tu menguasai diri saya,better saya menghindarkan diri daripada perkara-perkara yang boleh membangkitkan ego saya.Did I'm right ?Oklah...sampai sini ja untuk topik ni.Buat korang,bijaklah dalam mengawal EGO korang ya ^^ Hwaitting,chingu !!
READ MORE>>

G0Ng Xi Fa Ca1 ^^

Posted by | On | | 0 Comments
kbabooomm !! nah~~itu dia .... dengar gak ? Perang Naga sudah bermula ! Hahahaha....Selamat Tahun Baru Cina ! Gong Xi Fa Cai 1 Malaysia ~ pergh ! bunyi mercun tadi macam tengah berperang ja . Orang yang tengah kat dalam bathroom pun tak senang . Huahahahaha !! *tak malu aku.Itu pun nak cerita* Okok...tu ja nak tulis....hehe...GudMidNight all ! ^^ Jaljayo ~ *tulisan merah ni bukan nak bagi amaran ke ape taw,just nak tunjuk semangat 1 Malaysia untuk menyambut Chinese New Year~huhu...*
READ MORE>>

MeNg3Dit

Posted by | On | | 0 Comments
Hehe...kejenya mengedit blog ja dr td.Huhuhu....homework tak buat-buat jugak.Pemalas kan saya?Kwang~kwang~kwang~ya....malas tu memang penyakit semula jadi manusia.Hihihi...Okok...wat entry pun sebab nak try font yang baru ditukar.Hehe... ^^
READ MORE>>

PROM15E TO BEL13VE

Posted by | On | | 0 Comments
Saya mula kenal SUPER JUNIOR pada awal tahun lepas,2011.Baru lagi kan?Daripada sekadar minat 'gitu-gitu',sekarang semakin sayang rasanya pada mereka.Daripada sekadar minat mereka sebab rupa-rupa korea mereka,sekarang segala tentang mereka saya suka.Hihihihi....kadand-kadang saya tertanya-tanya pada diri saya,layak ke saya gelar diri saya sebagai ELF ?? Saya tak pernah buat apa-apa untuk mereka.Saya tak beli album mereka,tak ke konsert mereka sekalipun.Sebab tu lah,bila ada bab-bab mengundi berkenaan SUPER JUNIOR saya nak mengundi sebanyak mungkin.Kpopwave for GDA tahun lepas,hahahaha....saya banyak mengundi di situ.Itu bagi saya.Saya percaya,ada ramai lagi ELF yang mengundi lebih banyak daripada saya.HWAITTING ELF !!!

Macam yang saya kata,saya kenal SUPER JUNIOR pada tahun 2011,waktu tu member SUPER JUNIOR ada 10 orang,Leeteuk,Heechul,Eunhyuk,Siwon,Donghae,Kyuhyun,Sungmin,Yesung,Ryeowook dan Shindong.Tapi dalam tahun yang sama,Heechul mesti pergi ke military.Dah tinggal 9 orang member....That time,saya tak tahu kenapa?Saya mula rasa sedih.Hati ni sayu je.Saya tak pernah rasa macam tu cuma sebab seorang artis??So,saya fikir...mungkin itulah apa yang seorang ELF bila salah seorang member SUPER JUNIOR akan pergi ke military dan terpaksa meninggalkan SUPER JUNIOR.Ah!Teruknya!Saya yang baru kali pertama merasakannya,apalagi ELF yang telah bersama SUPER JUNIOR selama 6 tahun???Mesti lagi sedih.Mereka dah banyak menangis atas pemergian KiBum,Kangin,Hankyung dan Heechul.Tambah lagi dengan segala susah-payah SUPER JUNIOR & ELF sepanjang 6 tahun itu.Saya tak dapat membayangkannya.Apatah lagi merasakannya.Mereka lebih hebat daripada saya.SunbaELF DAEBAK !!!

Member SUPER JUNIOR asalnya 13 orang.Tapi sejak KiBum,Hankyung,Kangin dan Heechul keluar dari SUPER JUNIOR,kini tinggal 9 orang.Saya tak tahu-menahu atas sebab apa KiBum dan Hankyung keluar dari SUPER JUNIOR.Yang saya dengar,KiBum keluar sebab berlakon dan Hankyung tak tahu pula saya. [Saya mula rasa teruk sekarang sebab masih tak tahu banyak pasal SUPER JUNIOR]

Semua ELF mengharapkan perkembalian SUPER JUNIOR kepada 13 orang semula.Terdapat page di facebook yang bertajuk IF THIS PAGE GET 1 MILLON FANS KIBUM MUST BACK AT SUPER JUNIOR(http://www.facebook.com/WeMissSjKibum) .Ini menunjukan ELF sangat mengharapkan KiBum oppa balik ke SUPER JUNIOR.Saya pun menantikannya.Saya kenal SUPER JUNIOR 13 pun daripada MV mereka yang lepas macam Sorry Sorry dengan Marry U.Mereka nampak DAEBAK ! AWESOME ! AMAZING ! MIRACLE ! MAGICAL ! dan MORE PERFECT !!! dengan members seramai 13 orang.Dunia ELF penuh dengan SEMANGAT,HARAPAN,USAHA dan DOA. ^^

Kalau orang Eropah sangat bangga dengan King of POP mereka iaitu Micheal Jackson,malah negara-negara Asia pun meminati artis yang asalnya berkulit hitam itu,apa salahnya kalau kini SUPER JUNIOR pula menjadi KING OF KPOP and suatu hari nanti akan menjadi KING OF POP seperti Micheal Jackson.ELF must be proud !!! I'm proud being an ELF !!! [saya masih muda untuk kata yang saya sempurna sebagai seorang ELF .Masih banyak yang perlu dilakukan oleh seorang ELF.Apapun,saya berharap saya boleh menjadi sebahagian daripada ELF.] 96-liner here~ :)



PROM15E TO BEL13VE !!!


READ MORE>>

MENCARI

Posted by | On | | 0 Comments
Image result for alone images city night
Sejak hari pertama aku jejakan kaki di sekolah,4 Januari 2012,hati aku dah mula mencari kau?Dia asyik menanyakan pasal kau.Dia sentiasa ingin peka akan kehadiran kau.Tapi aku cuba melawan.Aku perluka sokongan akal aku.Dalam hatiku sibuk berharap untuk melihat kau,akal aku....aku akan berdoa.Berdoa moga Allah s.w.t tak perlihatkan kau di mata aku.Aku berdoa supaya Allah s.w.t butakan hati aku daripada merindui kau.Aku berdoa supaya Allah s.w.t matikan akal aku daripada fikirkan kau.Aku berdoa supaya Allah s.w.t gelapkan pandangan aku daripada melihat kau.Cukuplah.Aku tak nak hati aku sakit lagi.Aku tak nak dia menangis lagi.Aku nak dia sembuh.Aku nak dia pulih seperti biasa.Aku sayangkan hati aku.Sangat sayang.

Dalam bulan Januari ni dah dua kali aku terlihat kau.Ketika terlihat akan kau,aku dapat rasakan betapa aku sangat merindui kau.Tapi aku kena LAWAN ! cukuplah aku pandang kau sekali(tak sengaja) ! aku takkan pandang lagi.Baru-baru ni,hari jumaat,20 Januari 2012,aku ternampak kau masa dalam usrah kat sekolah.Aku mengaku! Mata aku mencari kau ! Hati aku tertanya-tanyakan kau ! Aku mengaku ! Aku tak kuat untuk melawan ! Mata aku asyik meliar mencari kau di bahagian lelaki ! Aku mengaku ! Tapi bila aku nampak kau,apa yang aku boleh kata,"Astaghfirullahalaziim".Aku beristighfar harap aku takkan toleh ke arah kau lagi.Sebab waktu tu aku memang tak ada sokongan.Kawan-kawan aku duduk jauh daripada aku.Mereka tak ada untuk halang aku.Kiri kanan aku pelajar-pelajar yang kurang aku kenali.Waktu,memang aku sangat goyah.Aku toleh untuk kali kedua.Ya!Toleh ke arah kau.Tapi waktu tu,seorang pelajar lelaki dah lindung kau.Aku cuma nampak songkok kau.Apa aku boleh kata masa tu,"Astaghfirullahalaziim..Alhamdulillah....."Alhamdulillah sebab aku sedar yang Allah s.w.t sedang mengingatkan aku supaya tak memandang kau.Sebab tu Allah s.w.t takdirkan pelajar lelaki tu untuk melindung kau daripada terlihat di mata aku.Alhamdulillah....Lepas tu,aku dah tak toleh lagi.Aku tahu.Aku yang salah.




READ MORE>>

DIA...

Posted by | On | | 0 Comments

Hmm.....sekolah dah pun mula.....dah belajar pun....fuhhhhh...saya dapat kelas Sains.Harok!Gabra dibuatnya tengok classmates yang geliga.Tambahan,majority is chinese.Pergh!Memang tertonggeng dibuatnya.Tapi bukan ini nak dicelotehkan....

Saya nak berceloteh pasal seorang budak perempuan.Seorang pengawas juga sebaya
dengan saya.Perempuan tu...pernah jadi kawan saya.Kawan ke?Straight to the point,
saya tak suka nampak dia.Saya tak suka dengan apa yang saya rasa bila nampak
dia.Saya rasa.....bersalah.....ada rasa marah,rimas,kusut.....rasa....maaf?Saya tak suka
perasaan tu!!

Bila nampak dia,tergambar setiap perit luka saya yang lalu.Bagaimana saya berpura-pura
baik dengan dia...berpura-pura menunjukan saya rela.....semua tu menyakitkan hati
mengenangkannya!Saya berpura-pura mesra dengan dia malah berusaha mesra dengan
dia,padahal truthly saya tak tahan tengok dia.Saya rasa humble gila.Terlalu jauh
bezanya saya dengan dia.


So,I wish I wouldn't see her again even we are in same school....hurmmm...
READ MORE>>

BACK 2 SKOOL !!

Posted by | On | | 0 Comments
Wah!Tinggal 1 hari je cuit sekolah.Lepas tu,naik sekolah balik.Kembali berkelompok dengan guru-guru dan pelajar-pelajar.Tak lupa juga,ramai yang akan perasan akan perwatakan 4D saya nanti.Hahahahaha...Huh...harap-harap dapat duduk depan dalam kelas nanti.Saya ni rabun...tapi tak pakai spec.Hehee..takut nak minta dengan ayah suruh buat spec baru.Ayah saya ni sensitif pasal kewangan.Saya pasti,orang lain pun sama.Lagipun,saya memang jenis suka minta-minta dengan ayah saya.Tak pandailah nak membodek.Walaupun anak tunggal,saya tak ada lah nak manja-manja sangat.Tahun ni dah masuk Form 4 saya..haishh...makin lama makin remaja dan dewasa.Tapi still tak pandai berdikari kan?Hehee..tak payahlah cerita pasal tu.Malu LOL...hahahaha.Yepp!Saya tak manja tapi memang still tak pandai nak berdikari.Masih bergantung pada mak and ayah.Hihiihihihi...Moga-moga tahun ni berbeza dengan tahun lalu.No more cinta bertepuk sebelah tangan,No more pura-pura baik dan memaafkan sampai menyakitkan hati saya sendiri...

Tahun ni biarlah saya bercinta dengan oppa(s) saya je,iaitu Super Junior. Bagi saya,itu lebih berbaloi.Hehee...Saya tahu...ada yang mengatakan saya gila atau mungkin ada juga yang kata saya hilang iman.Right?Yalah,bila saya kata saya sayangkan Super Junior,saya cintakan Kim Jong Woon Yesung,Muslim mana yang tak marah dan pandang serong pada saya.Mungkin.Tapi,apa yang saya tahu saya tak macam tu.Alhamdulillah...saya kenal diri saya yang bernama perempuan Islam.Okeylah.Tamat sini ja...ok.Tata~Annyeong!
Assalamualaikum..
READ MORE>>

ELFollowers

just because i'm a mental illness patient, doesn't mean i'm less human. -06/11/2019-