nAk m3NanGi5 rAs3 !

Posted by | On | | 0 Comments
Adeh ~ tekak saya semakin sakit ~~ batuknya sikit-sikit tapi perit ! Air mata mengalir dibuatnya.Macam orang sedang menangis je.Yalah.Sakit sangat.Dari tekak ke dada ni,mak aiiii~~sakit amat.Suara saya pun dah tak macam perempuan dah.Nak nyanyi Mr.Simple pun bersimpul jadinya.Nak rap Superman lagilah ! Terus tak ada suara.Huhuhu....Oklah tu ja nak cerita.Saya baru siapkan homework Add Math dengan Math Mod so nak release tension lah kejap dengan menghadap blog tersayang yang bertemakan Cik Abang-abang tersayang.Huhu...Oklah.Jaljayo~Assalamualaikum ^^
READ MORE>>

N3gAtiF (-) dAr@B (x) n3G@Tif (-) hAsIL (=) p0SiTIf (+)

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...
Wahai umat Nabi Muhammad s.aw.

Manusia.Nama pun manusia.Ada sifat lupa diri bukan?Itulah manusia.Contohnya adalah saya. *maksud sye jgn ikut saya.as example je*.Saya demam lagi.Badan panas tapi saya rasa sejuk kebas.Bibir pucat.Lidah pun tak merah dah warnanya.So,Alhamdulillah....tadi baru lepas solat subuh.Honestly....yep!kaki saya sakit semasa nak rukuk.Anda faham apa yang saya cuba sampaikan?*bila sesuatu perkara itu jarang kita lakukan,mesti ada antara anggota kita terasa sakit*Contohnya,macam tahun lepas.Lepas PMR no more class already.Students melepak jew.Masuk je tahun 2012,nak pegang pen pun tangan terasa keras.Tulisan pun dah tak terbaca.Anda faham kan ?

So,balik pada cerita asal.Saya baru lepas solat subuh.Then,sebaik sahaja siap saya tengok cermin *memang itu yang dilakukan kebiasaannya...hehehe*.Bila saya tengok cermin,saya tengok bibir saya dah merah.Tapi lidah tak pulak saya telitikan.Hahahaha...Okok.Sekarang pun saya dah mula berpeluh.Dah tak sejuk dah.Ni kipas off tau.Saya berjacket ni.Huhuhu...

Ok.Itu lepas solat.Tapi sebelum solat sure ambil wuduk dulu kan?Dengan badan yang sejuk kebas,saya ambil wuduk yang airnya sejuk menyuram tu.Huhuhuhu...pergh!rasa macam nak meloncat je.Sejuk amat.Saya ambil secara wajib.Sekali basuhan bagi setiap anggota wuduk.Tak tahan saya nak ambil tiga kali.Sejuk ! Tapi amalkan berwuduk dengan basuhan tiga kali tu bagus kan?Hukumnya sunat.Allah s.w.t suka.Lagi satu,baiknya basuh kedua-kedua telinga pun hukumnya sunat tapi para ulamak kata dengan membasuh kedua-dua telinga boleh hindarkan telinga kita daripada bisikan-bisikan syaitan dan iblis.Bagus kan!

Okok...*berapa banyak oklah...*.Semasa ambil wuduk tu kan badab saya sejuk kebas tambah pula dengan berwuduk dengan air yang sejuk menyura,masa tu otak saya mula berfikir dengan baik *selama ni tak baik ke?hahhaha..*Saya berfikir....

Badan yang sejuk kebas bersimbol negatif (-)
Air yang sejuk menyuram juga bersimbol negatif (-)
Bila negatif (-) darab (x) negatif (-) hasilnya (=) positif (+) bukan?

Jadi sekaran saya dah dapat positifnya ! ^^ Badan saya dah berpeluh lecus dah ni.Hehehe...Bibir saya dah pun merah.Ha...yang terbaru ! *terbaru ke?* Hidung saya dah tak tersumbat ! Hahahahaha....Alhamdulillah.Berkat dan rezeki ini datangnya daripada Allah s.w.t. ^^

Kepada anda yang membaca,moga sihat-sihat selalu dan berhati-hatu ya sekarang ni musim demam.Saya demam ni pun mungkin sebab bermain panas kat sekolah ada latihan merentas desa.Tapi itu sekadar teori sains dan manusia *sains ke?aku ni main tulis je* Tapi hakikatnya,realitinya,sakit itu datang daripada Allah s.w.t.Kesembuhan juga datang daripadaNya yang Maha Kuasa.Jadi,rajin-rajinlah berdoa dan berharap kepada Allah s.w.t.Dan tunaikan solat ya ! ketika sujud dalam solat,katanya peredaran darah kita dalam keadaan baik malah dalam keadaan sujud kita hambaNya berada sangat dekat denganNya pada waktu itu.Dr.Psikologi pun ada yang guna tertib solat sebagai rawatan terapi.*terapi eh?*.

Okeayh ! Yang pasti tak rugi memeluk Islam dan berpegang pada akidahnya.Assalamualaikum dan selamat pagi ! Salam 1 Malaysia ! ^^
READ MORE>>

N0 mOr3 'bisikan hati' bla bla bla~

Posted by | On | | 0 Comments
Ehem ! Camne nak mulakan cerita ni ek ? Ehem ! adeh~ sakit tekak...batuk dengan selsema tak baik lagi ni...aigoooo~ Kejap . Bukan saya dah start bercerita ke ni?Hehehe....sengaja buat korang pening....LOL hihihi...ok.Saya rasa nak bercerita pasal 'bisikan hati'.Huh?Apa tu?Ha....ni lah nak khabak mai kat hampa...Sebelum ni blog saya bertajuk 'puisi | bisikan hati'.iyukkkkk~jiwang kan?*pulak* hahahaha...Okok,saya memang jiwang pun.Tapi sekarang tajuk dah tukar pun menjadi 'St0Ry oR p03mS ??'.Nak tahu sebab apa saya tukar? *Jom tengok perenggan kedua*

Saya tukar tajuk blog sebab hati saya dah tak berbisik dah~kalau dia berbisik pun,saya buat-buat tak dengar je.Bila hati saya dah tak berbisik,so there is no more puisi lah....kalau ada pun,saya takkan pindahkan ke hitam putih kot~*kertas lah awak*.Ah!buat apa?Buat sakit hati je taw.Saya ni bila berpuisi tu feelings melambung taw.Hehehehe...Tambahan,dulu saya buat blog ni sebab that person.Kira...ni salah satu cara untuk saya sampaikan perasaan saya.Tapi nampaknya tak berhasil pun.So,sekarang better kita berhijrah ! Ni dah tahun 2012 kan ^^ Semangat ! Semangat !

Sekarang ni adalah masa untuk pulihkan hati.Alah~tak usahlah kita bercerita pasal hal-hal yang menyakitkan hati tu.Better kita bercerita pasal SUPER JUNIOR & ELF . Huhuhu...sekarang,no more cerita pasal cinta segi,putus cinta,bla bla bla bla....sekarang ni saya tengah jatuh cinta dengan SUPER JUNIOR & ELF.Dunia saya sudah diwarnai dengan Sapphire Blue dan hati saya sedang terisi dengan SUPER JUNIOR.Ecspecially,Yesung oppa.Kkyaaaaaaa~sayangnya kat dia~~ketat,sendat,melekat...semua ada ^^ hahahaha...and even Leeteuk bukan bias saya,dia pun menjadi keutamaan.Sebab dia adalah The Best Leader Ever ! Abang Long yang terbaik buat SUPER JUNIOR & ELF ! ^^ Oklah.Sampai sini ja.Lepas ni nak tulis cerita lain pulak *maybe* ^^
READ MORE>>

ELFollowers

at night, i was all sleepless. at day, i was almost soulless. -23/03/2019-