'Kawan' Makan Kawan

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum....

Cis! Tak guna punya 'Kawan' ! Mengganggu perjalanan saya dengan Raidah ketika hendak balik dari sekolah saja. Cop! 'Kawan'? Siapa? Yang mana? Well~ memandangkan saya ini bakal menjadi calon-calon veterinar, so semua haiwan saya kata 'Kawan'. Hehehe....

Ehem! Waktu hendak keluar dari sekolah tadi, ada seekor anjing berlari ke arah kami. Pada mulanya, saya dengan Raidah stay saja. Tapi anjing itu makin dekat dan dekat. So, kami lari lah. Saya pun belum jadi Official Veterinar. Kalau tak, bolehlah saya pegang dengan pakaian serba pelindung. Hahahaha.... Kami berlari dan masuk ke sekolah sebelah. Well~ kawasan di situ memang tapak sekolah-sekolah menengah & rendah. Fortunately, Pak Cik Guard di situ tolong halau anjing itu. Aigoo~ anjing siapalah itu?

Anjing itu tak nampak liar. Sebab dia tak menyalak pun. Dia just hendak dekat dengan kami je. Nak menyendeng lah tu~ Dia ingat kami ini tuan dia apa? Yalah tu. Lagikan kami lari. Lagi lah dia ingat kami nak main kejar-kejar dengannya. Tapi kalau tak lari nanti, kalau dia menggesel, tak ke najis? Haishh~~~

Nasihat saya, janganlah lepaskan haiwan peliharaan anda terutama anjing yang menjadi najis bagi orang Islam tanpa tuan ya? Respect us please. Kalau dah jemu dengan anjing itu? Sudah malas nak jaga? Cuba hantar dia ke mana-mana kebun untuk jadi penjaga? Atau anda boleh hantar ke pusat perlindungan haiwan. Okey? Arasso? Haishhh....susah~susah~



READ MORE>>

B'coz Of The Past

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Hmmm....actually saya rasa bodoh sangat sampai seteruk ini impaknya dari Puppy Love saya. Bukannya sekali saya main dengan Puppy Love. Since primary school lagi sudah mengada-ngada. Tapi tak lah macam sekarang. TERUK sangat !! Sampai rasa macam trauma. Ish ish ish....Antara impaknya:

1. "Susahnya nak pandang mana-mana lelaki."
    - means tak ada pun rasa macam... nak terkinja-kinja or gedik-gedik sikit bila nampak lelaki.
2. "Keputusan akhir, Yesung menjadi pilihan."
    - saya katakan Yesung itu adalah penawar buat saya. Suaranya, senyumnya, matanya. Hah~~ longlai....hehehe.....
3. "Sampai hati selalu dibisik syaitan kerana kosong sebab tiada nama lelaki di hati. Except my father."
   - That's why ada rasa macam nak jadi pengkid. (still sekadar angan-angan. Tak tertunai lagi ok.)
   - Tingkah-laku rasa macam nak lasak je. Kalau boleh.
4. "Sentiasa terasa sakit."
   - Bila sebut pasal sakit, even just sebut saya sudah terbayangkan darah merah yang mengalir dan pedih yang perit.

Haishh~~~mengeluh jelaah....

Agak-agak inikah tanda sudah melupakan? NOPE!!! Ini bukan melupakan tetapi meninggalkan. Meninggalkan hal yang lalu tetapi cuba membentuk hal yang sama melalui cara yang bercanggah. I guess....??
READ MORE>>

Takut

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Tadi saya sempat belek-belek semula buku 'Terimalah Pinanganku' itu. Dalam entry yang lalu saya ada kata kan yang saya tawar hati nak baca buku itu? Tapi tadi terasa pula nak baca. Well~~~ baca langkah-langkah saja. Kasi scan~ hmmm....honestly, it quite interesting tapi entah kenapa saya rasa nak tak nak je baca buku itu. Nak tahu kenapa? Sebab saya takut nak dekatkan diri dengan hal-hal berkaitan CINTA mahupun PERCINTAAN. Hah! Tak sangka Puppy Love mampu beri kurap pada hati saya. Wahahahahaha !! Even sekarang pun saya sudah jarang baca novel. Tak terasa nak baca pun. Hewhew...
READ MORE>>

Up 20

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum....

Ehem! Hehehe....pagi tadi ayah beri saya RM 20~~~ kehkehkeh....untuk beli kasut kawat. Weee~~ bolehlah saya simpan lagi RM 15 saya. RM 20 + RM 10. Hah! Complete. Nanti saya nak beri duit itu kepada cikgu tak pun kepada komander, Kak Izzaty yang cute, comel, nice and sweet. Hihihi...But then, diorang sibuk cerita pasal ladam. Hmm....nak letak ke tak? Macam malas je. Banyak sangat urusan! Diorang cakap letak paku payung pun boleh. Nanti kita cuba try test eh? Hahahaha.... Entah ada ke tidak paku payung dekat rumah. Huhu....
READ MORE>>

Leader Teuk Story

Posted by | On | | 0 Comments
Something about him....
The past that need to forget (i guess)...
Teuk oppa...


pearl sapphire blue world: Leader Teuk Story :(: I saw this post on weibo about teuk and thought that its something that every fan should know about. You might already know this or you mi...
READ MORE>>

Jam 2 pagi

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Hmm....pukul 3 pagi sudah...jam 2 tadi bangun makan. Yalah, malam semalam lepas balik tak makan apa-apa pun. Penat sangat terus tertidur. Huhu...So, tadi makan and sempat basuh baju. Nanti pagi nak pakai pergi sekolah. Ada kawat lagi. Waaaaahh~~~kaki sudah ok, sekarang tangan pula sakit. Aigoooo~~~ Itulah dugaan  bila masuk kawat. Well~~ saya minat. Saya suka. Apa susah? Susah senang, badan saya yang tanggung. Hehehe...Tapi ini first time saya masuk kawat untuk peringkat Kebangsaan and first time juga buat formasi segala. Tapi BEST!
READ MORE>>

ELFollowers

midsem break is coming! yehett. -11/03/2019-