Review 20 Soalan Untuk Farahin 07

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...
Malam ini nak review seventh contestant. Yes! Tinggal one contestant je lagi. Soalan kali ini ditanyakan oleh 

こんにちは! ♥
Wah! Masa first time datang blog Creamy Berry ni teruja yang amat. Kawaii! Geram. Huhu. Blog dimiliki oleh Yuuya. Alololo~ see. Nama tuang blog pun kyute je. She's 14 young, born on 31st August. Wah! Tarikh merdeka tuu. Blog Creamy Berry ni simple and nice je. Widget tak melampau. Loading pun, cantekk. Ada official follower gadget. Yeah! Itu yang most important. Huhu. Satu je nak komplen. Lagu anda sangat mengejutkan. Apa kata pilih lagu yang kurang mengejutkan? Just ma opinion. Hee.

20 Soalan Dari Yuuya

1.Farahin umur brapa?
17 tahun tua. hehe

2.ada boyfriend tak?
Tak. I’m Sexy, Free and Single and not ready to bingo. huhu

3.birthday bila?
15th Jan, 24th Syaaban

4.sekolah kat mana?
SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor

5.Pernah putus cinta tak?hoho~
Pernah. hee

6.Farahin stay kat mana?
Kluang, Johor. Sorry. Tak boleh detail sangat.

7.Nak tahu nama crush,bleh?
Bolehh. Ini crush 3 tahun lalu merangkap ex 2 tahun sebelumnya. Muhammad Nur Sallam. Mampuih lah Farahin kalau gf dia baca! Ini cerita lama awak. hehe

8.Farahin pernah tak jatuh longkang depan crush?
Jatuh longkang tak pernah. Jatuh hati pernah. Lol. Tak lawak okey (-..-)

9.Pernah masuk hospital tak?
Masa baby dulu. Farahin lahir tak cukup bulan. 2 bulan awal. hehe

10.Farahin suka tak baca komik?
Sukaaaaa sangat!

11.Farahin ada berapa adik beradik?
Anak tunggal, dear (^_^)

12.pandai cakap bahasa korea x?
Tak. Hehe.

13.Farahin pernah kena marah ngan cikgu x?
Pernah. Farahin je tertunggu-tunggu bila masa dapat marah cikgu pulak. hohhoo

14.pernah kencing malam x? *jujur eaa! XD*
Masa kecik sampai tadika. Hehe

15.apa yang Farahin nak sngat masa kecik dulu?
Ermm kejap. Pusing memori. Errr Farahin nak sangat pergi sekolah. Dah dapat pun! Hehe

16.pernah tak menangis sbb berebut remote TV ngan adik2? XD
Tak pernah.

17.kenapa Farahin buat blog? #Ehh?
At first, sebab nak share poems yang Farahin created. Boleh tekan tab Nukilan di left-side. Hehe. Promote. But then, dah jadi officially my diary.

18.Farahin suka x selfcam?
Tak sukaaa! Tak suka amek gambar. Terasa diri ini sangat huduh. Lost confident.

19.mesti pernah menangis masa drjah 1 kan?
Pernah. Main konon berlakon cerita sedih dengan member. Dua-dua melalak. Hahaa. Budak-budak...

20.suka tak berkongsi? :D
Kongsi(face to face) cerita,masalah,etc., not really. Kongsi barang, make sure orang yang dikenali. 



Siap! Hope satisfied dengan my answers ya! Kalau unsatisfied, senyap-senyap je okey. lol. Anyway, thankyu sebab menyudikan diri join segmen Farahin ni! And yeah! SJelfFoundland in your bloglist?! Kamsahabnida :D

READ MORE>>

Review 20 Soalan Untuk Farahin 06

Posted by | On | | 0 Comments

Assalamualaikum...
cepat review review review! Haih. Rasa malas je nak menaip. Okey. Soalan kali ini didatangkan dari Korea Selatan. Eh, silap! Dari


I'm A KpOpper ^^
Haa ini blog di-conquer oleh seorang kpoper diberi nama Farah Nasir. 12 years old young. Tengokkan blog Marshmallow ni, she's a SONE I guess. Okey. About her blog, overall just fine simple yet nice. Warna-warna yang digunakan bersesuaian.  About widgets, there's nothing wrong about it. Just Farahin rasa jam tu tak perlu kot. Di comp or lappy kan dah ada jam. So useless je. Even tak mengganggu masa loading, actually quota broadband ditelan juga. hehe. Blog ini sempurna dengan official follower gadget. So bolehlah hentam kuat-kuat "Join This Site" di blog ini. Huhu. Happy Blogging!


1. Farahin ni umur berapa?
1996 batch. I’m 17 years old.

2. Kalau bawah umur,skolah/studi kat mana?
SMK Tengku Aris Bendahara, Kluang, Johor

3. Kalau dah dewasa kerja kat mana?
Nak buka klinik haiwan sendiri. InshaAllah

4. Dah berpunya ke belum? *hehehe*
Belum. Ada calon? Hehe

5. Farahin ni perempuan kan? *jujur tau..keh2..jangan marah :D*
Mestilah perempuan.

6. Farahin stay kat mana?
Kluang, Johor. Sorry. Tak boleh details sangat.

7. Farahin ni orang mana?
Orang Johor. Tapi satu Johor ni still tak teroka.

8. Ada berapa adik beradik? 
Anak tunggal.

9.  Anak ke berapa?
Anak sulung.

10.  Nak tahu,Farahin ni manja x ?
Manja. Tapi tak tunjuk.

11. Farahin ni tegas tak orangnya?
Sometimes.

12. Farahin penah tak jatuh depan orang yang Farahin suka? kekekeke... :D
Kejap. Nak rewind memory. Errr tak pernah.

13. Farahin penah korek idung tak? hohoho~~
Mestilah pernah. Kebersihan hidung perlu dijaga. Lol

14. Farahin ni jujur ke pembelot skit? Heheheh
Uit! Pembelot tak mainlah. Farahin jujur okey.

15.  Pernah tak cabar diri? Contohnya,Farahin ni x pandai berenang..pastu Farahin paksa jugak..
Cabar diri tunggang motor jep. Hekhek. Tapi walaupun dah pandai, still takut nak bawak.

16. Pernah tak menangis kerana si dia? CHEWAAAHH! jangan marahh.. :D
Pernah break-up? Pernah crushed? Mestilah pernah menangis. Hahaa...!

17. Farahin ni hensem/comel/cantik ke?
Balance. Sempurna semuanya. Lubang hidung dua. Jari totally 20. Complete. Tak cacat pun.

18. Farahin ni perahsia ke tak?
Sangattttt perahsia.

19. Farahin ni baik ke nakal ke pendiam?
Pendiam tu my main character. Kadang-kadang nakal. Baik...tak seberapa. Need improvement. hohoo

20.  Lastly...boleh bagitau tak 3 kemahuan yang Farahin nak?
i) Farahin nak jadi veterinary dan merasa menjadi ranger.
ii) Farahin harap artist kesayangan memeluk Islam suatu hari nanti. InshaAllah
iii)  Menjejakkan kaki ke Makkah semestinya.




Done! Farahin paling suka soalan ke-20. Huhu. Anyway, thankyu sebab sudi join segmen ini! Moga follower dan traffic blog Farah Nasir melambung-lambung tingginya! Hihii


READ MORE>>

ELFollowers

midsem break is coming! yehett. -11/03/2019-