Mimpi Oh Mimpi

Posted by | On | | 4 Comments
Assalamualaikum..
Image result for anime mitsuha wake up dream gif
Hello, pals! Finally, i am posting my third post for this month. Haha
Kalau baca tajuk tu, mesti dah jelaskan Farahin nak story apa malam ni.
Yes, mimpi. Mimpi Oh Mimpi. Hihi

Lately, Farahin ada dapat beberapa unfamiliar mimpi. Unfamiliar yang macam mana? Farahin mimpikan strangers yang baru Farahin nampak sekali dua.

Mimpi pertama, this semester ada seorang classmate tu dia ada sakit teruk. Sebelah paru-paru dia dah tak function. Dia bernafas guna mesin. But still, she came to class. It was only twice I saw her in the class. Tapi lately, tak nampak pula dia. Hmm. Make me wonder.

Jadi beberapa hari lepas, maybe last week(?) Farahin ada mimpikan dia. But with unfamiliar plot. Somehow, dalam mimpi tu Farahin macam dah kenal dengan dia. Boleh sembang2 dan main akak2 dengan dia. Until I asked one question to her, "Akak selalu ke keluar dengan kawan2?" Lebih kurang macam tu lah. Farahin pun dah ingat2 lupa.

Dia pandang Farahin dan jawab, "Dulu selalu dia orang ada lah cari akak." Sayu je jawapan dia. Tiba-tiba dia tinggikan suara dia, "Akak ni dah nak mati! Akak dah sedia! Akak dah tahu nasib akak." Dia menangis. Seakan meratap nasib dia. Farahin terus tersedar. Hmm

Ada sekali tu dalam kelas, Farahin ada duduk semeja dengan dia. Dia kata dia dah bertahun repeat sebab semangat nak belajar. Umur dia dah 30+. Masa dia 20+, kita orang ni baru 10 tahun. Dia ada cerita, dia dah siap wasiat semua. Dia dah sedia. Bila-bila masa je dia boleh pergi.

Mimpi kedua, rabu lepas Farahin ada terserempak dengan seorang akak ni. Cantik. Tinggi. Tudung labuh. Bau wangi. Cakap lembut. Rupa-rupanya, dia on the way nak interview. Dia tanya Farahin fakulti tempat dia nak interview tu. Since sama jalan dengan Farahin, Farahin jalan sekali dengan dia. Dia kata dia belum habis PhD lagi tapi dah ada orang panggil interview. Hebat. Nak banding dengan Farahin, memang nampak dia orang yang bijaksana.

So, beberapa hari lepas Farahin mimpikan sis PhD ni. Terserempak dengan dia dekat kafe pada waktu malam. Farahin tegur dia dan tanya pasal interview dia macam mana. Dia senyum je. Sebab senyum dia yang menimbulkan banyak persoalan tu, Farahin tersedar. Sumpah orangnya memang cantik sis ni. Huhu

Farahin cannot brain macam mana those strangers boleh muncul dalam mimpi Farahin. Maybe jauh dalam hati Farahin ni, I amazed them very much. Mereka wanita2 hebat. Positif dan terpelajar. I am happy and grateful for their nice being. Moga kedua-duanya diredhai Allah SWT. Me too. Inshaallah

Till then, thank you for reading.
Good night. Bubye =)



It was Destiny make us met. It was Fate kept us entwined.





READ MORE>>

ELFollowers

Life has more than death. Life has death. Death has no life. -09/10/2019-