Anak Malaysia

Assalamualaikum...

Hmmm....saya baru perasan yang background blog saya ini ada bunga raya. Bunga raya adalah bunga kebangsaan Malaysia bukan ? Huhu...5 kelopak mewakili 5 rukun negara.

1. Kepercayaan kepada Tuhan.
2. Kesetiaan kepada Raja dan Negara.
3. Keluhuran perlembagaan.
4. Kedaulatan undang-undang.
5. Kesopanan dan kesusilaan.

Cakap pasal '5'? Jangan lupa juga 5 rukun Islam. Hehee...

1. Mengucap dua kalimah syahadah.
2. Menunaikan solat lima waktu.
3. Berpuasa di bulan Rmadhan.
4. Mengeluarkan zakat.
5. Menunaikan haji bagi yang berkemampuan.

Okey. Blog saya sudah ada unsur-unsur patriotik! Hahahaha.... Bukan patriotik saja. Unsur perpaduan pun ada. Ada 2 jenis unsur perpaduan di sini. Iaitu warna biru yang merupakan antara warna bendera Malaysia kita iaitu Jalur Gemilang yang mewakili maksud perpaduan.

Tak lupa juga, warna biru ini juga lambang perpaduan ELF !! Hee~ Warna biru adalah warna wajib yang patut ada pada seseorang ELF. It's BEAUTIFUL right?!!! I LOVEeeeee BLUE. Kalau peribahasa Inggeris Blue Blood bermaksud keturunan di raja? Then bagi ELF, Blue Blood is the colour of our blood. We proud to have it !!! We're different but we're all same when we're together. Such an amazing world don't it? Hmm... Biru sememangnya warna tetap pilihan saya. Dan Malaysia sememangnya satu-satunya tempat tumpahnya daraku. Walaupun saya lahir di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru. Huhu... Just kidding. Okeylah. Sampai di sini saja. Bye.

No comments :