mAhU T@k MaHu ...

Posted by | On | | 0 Comments
Hatiku berharap dan mengharap
Namun itu bukan doaku

Hatiku merindu
Namun bukan itu mahuku

Hatiku mengharapkan pertemuan
Namun bukan itu permintaanku

Ya,Allah
Luaskan jurang antara kami
Jangan biarkan walau sepincing pun kami dapat melewati jurang itu

Ya,Allah
Lebarkan tembok kukuh antara kami
Jangan biarkan ia runtuh biarpun hambaMu ini cuba merempuh

Ya,Allah
Asingkan kehidupan antara kami
Jangan biarkan kami sehidup semati

Ya,Allah
Gelapkan hatiku...
Butakan pandanganku daripada melihatnya...
Matikan akalku daripada berfikir tentangnya...

Ya,Allah
kepadaMu Yang Maha Mendengar
Lagi Maha Melihat
hanya kepadaMu Yang Maha Tahu
segala-galanya...
doa hamba...
pinta hamba...
mohon hamba...
rayu hamba...
pisahkan kami...
Ya,Allah.
READ MORE>>

d3M@m LaGi ?

Posted by | On | | 0 Comments
Semalam,08/02/2012,saya demam. Lepas balik dari sekolah, kaki dan tangan saya mula kebas. Tak lama kemudian, kepala pula pening. Muka terasa panas sampai ke telinga. Mata ni pun macam tak boleh nak buka. Lepas berfacebook hampir 1 jam, saya pindah ke twitter sekejap. Saya pergi tengok twitter Yesung~ hehee...saya rindu~ Tapi sekejap ja. Saya dah tak larat nak menghadap laptop. Saya off then took a nap. Saya tidur sambil dengar lagu-lagu SUJU? huhu...saya tidur tak nyenyak pun. Habis. Kepala berdenyut-denyut, kebas satu badan, macam mana nak tidur nyenyak? Pukul 5 petang saya bangun. Adeh~ that moment badan ni memang sakit sangat. Saya jalan pun melayang. Huhuhu...

Saya tonton OST Princess Man dekat tv2 sampai jam 6 petang. Lepas tu, saya online facebook. Masa tu,keadaan saya macam dah beransur pulih. Pening dah taka ada. Tapi badan still sakit-sakit. Sedang godeh-godeh Facebook, saya sengaja melawat Facebook Faiz Bowo unnie. Nampaknya banyak gamba, dia telah ditag. Saya klik salah satu gamba tu. Ia dalam album page Super Junior Saranghae-U. Saya godeh-godeh lah gambar-gambar SS4 Taipei yang sedang berlansung baru-baru ni dekat Taiwan. Godeh punya godeh, sedar tak sedar, badan saya dah sihat. Dah tak ada sakit-sakit. Pening pun dah hilang. Huhuhu...Alhamdulillah. Takut juga saya kalau demam dalam minggu sekolah ni. Leceh ! Lagipun,even saya ni boleh dikira pelajar yang pemalas, saya tak suka cuti pada minggu sekolah. Huhuhu... So,Alhamdulillah sebab saya dah sihat. Lepas makan soluble, kemudian tengok gambar-gambar Super Junior oppa , saya dah sihat ? Huhuhu...

Comel kan Cik Abang saya ni? ^^
Sayang dia~

Super Rangers !
Huhuhu~ ^^

Ah~Oppa saya ni memang suka buat muka comel.
Dah lah comel ^^

Bila oppa buat muka serius,
masa tulah jantung saya berhenti berdegup untuk sesaat.
He's so cool ! ^^

yeahhhhh ! keghairahan & kesungguhan oppa semasa menari !
Fighting ! ^^

Angel~ ^^
READ MORE>>

tEntAnG@n

Posted by | On | | 0 Comments
Saya selalu berperang dengan hati saya...
Sebab memang itu yang perlu dilakukan...

Hati : Aku ingin bertemu dia.
Saya : Jangan Ya,Allah. Jangan tunaikan permintaan hatiku itu.

Hati : Aku rindukan dia.
Saya : Jangan Farahin. Jangan berdegil lagi. Kau kan dah ada Yesung?

Hati : Aku nak unblock dia.
Saya : Jangan Farahin. Jangan lakukannya. Itu bukan yang terbaik.

Apabila saya ternampak dia...
Macam hari ini di sekolah pagi tadi....
Saya hanya pandang sekilas lalu.
Pada saat itu,

Hati : Aku ingin melihatnya. Ingin sekali menatap wajahnya. Aku rindukan dia.
Saya : Jangan Farahin ! Jangan ! Lawan Farahin ! Lawan ! Lawan !

Saya cuba sekuat boleh...
Saya tak memandang dia untuk kali yang kedua.

Saya tak nak dikuasai Hati lagi.
Hati saya ini degil !
Tak tahu nak fikirkan diri sendiri !
Yang dia tahu,
asalkan puas walaupun diri separa nazak.
Tak !
Saya takkan biarkan hal itu berlaku lagi !
Takkan !
Tidak !
READ MORE>>

ELFollowers

midsem break is coming! yehett. -11/03/2019-