Yay! Syllabus Tamat!

Posted by | On | | 1 Comments

Assalamualaikum...
Annyeong, chingu! How are you? Perut sudah penuh? Alhamdulillah....kejap lagi melepaslah tuu. LOL~ kekeke...Tonight, Farahin hendak beritahulah kan pasal one this good news. Syllabus Pendidikan Sivik Form4 Farahin sudah tamat! Yeyeyeye! Congratz! Congratz! Masalahnya, Sivik ja kowt. Rasanya tiada beza pun. Homework tetap berduyun-duyun tunggu official signature ala-ala dokumen penting dari Farahin. Hahaha... Talk about homework, latihan Sejarah Farahin tak siap lagi~~ OMO~ eottoeokhae?!! Esei pulak tuh! Grrr~ Jumaat ini cikgu hendak buat test! Hendak buat TEST ke hendak buat TENSION....LOL~ hohhoo... By the way, dapat beritalah kan cikgu subjek Kimia Farahin udah dapat baby donk. Aduh! Pantasan kelmarin itu bapak enggak hadir ke sekolah. Ceyh~ lagi dodoin cahaya mata ya. Hahaha...apa cer guna slang Indonesia ni. Well, I'm INTERNATIONAL! Macam SJ oppa kitew~Hehee...perasan. Apapun, chukkahae, sensai-nim! Esok kita tanya dapat baby gurl ke baby boy eh. Hee~ Hmm....buat entry yang bernada riang ni membantu juga untuk mengembalikan mood kan? Yalah. Farahin bad mood sebenarnya ni. Badan letih sangat. Huh~ Oklah. Done. Thanks for reading! Jalja~!



READ MORE>>

Debu

Posted by | On | | 0 Comments

Kau umpama debu yang terhasil dari bakaran.
Apabila angin berderu,
engkau berterbangan di udara.
Tak semena-mena engkau memasuki mata
dan membuat mereka menangis.
Kepedihan.

Kau umpama debu yang berasalkan butiran pasir yang halus.
Apabila angin mengarahkan haluannya,
engkau bergerak sehala.
Tak semena-mena engkau mengguris kulit manusia
dan mencelakannya.
Luka.

Tak kira bagaimanapun engkau.
Biarpun cuma debu yang memedihkan mata,
ataupun yang melukakan,
aku ingin engkau hilang daripada bersawang di celahan hatiku.
Ini bukan tempat bagimu!



P/S : Dah lama tak buat puisi. Selamat Malam!



READ MORE>>

ELFollowers

it's the only life to live. death is not a choice. Live ! -20/12/2018-