Kau atau Dia Yang Tidak Matang ?

Posted by | On | | 2 Comments
*Nampak x corak bunga di atas quote tu? Itu bunga tulip lambang orang kristian. Lambang tu ada pada uniform Pengakap juga. Ianya tidak salah bagi kita yang Muslim. Think to logically, bukan bunga tulip itu yang diciptakan Allah SWT untuk menjadi lambang orang kristian. Tetapi orang kristian yang menjadikannya lambang mereka. So, bunga tulip tersebut sekadar inspirasi. Punca idea lah katakan. Huhuu...

Assalamualaikum...
Hmm...for the 1st time Farahin hendak bergossip about this one artis. Bukan hendak mengaibkan beliau, cuma Farahin hendak suarakan ketidakpuasan Farahin terhadap kata-kata beliau yang sudah berpangkatkan Mak Cik bagi Farahin. Hmm...She said, "Even kalau tidak boleh act like 36, 30 pun boleh." Lebih kurang begitulah dialognya. She talked about her ex-hubby age. She want her ex-hubby be mature in solving their problems. Then, beliau berkata lagi, "...Saya suka bercakap dengan orang-orang yang matang." Oh, shh..! You heard that? Beliau merungut mengenai kematangan ex-hubby beliau kerana enggan berbincang mengenai hal  keretakan rumah tangga mereka.

Ok. Farahin bukannya hendak menyebelahi sesiapa. Whether the wife or the husband. Tetapi Farahin ingin menyuarakan pendapat Farahin about what she had said about 'Kematangan'. Oh, Mak Cik ku sayang! Kalau awak tidak berminat dengan orang yang tidak matang, kenapa awak berkahwin dengan dia yang berumur jauh lebih muda daripada awak? Semasa bercinta, bak kata orang-orang kononnya itulah masanya untuk mengenal hati budi. So, semasa bercinta dulu tidak kah anda melihat ketidakmatangan pasangan anda itu?? Ergh! Farahin geramlah. Cakap macam tidak serupa bikin saja bunyinya. Well, I admitted I'm not that such Very Much Good about rumah tangga, I even don't understand it much, tapi...just think!

Kenapa tidak ketika kita bercinta itulah kita mengenal hati budi pasangan?? Atau yang dikatakan mengenal hati budi itu sekadar alasan untuk kita melepaskan berahi percintaan sebelum kita menginjak ke anjung perkahwinan? Lalu, apakah sebenarnya erti perkahwinan jika begitu? Alright. I'm not good in this topic. So, enough from now. Hope tiadalah yang hendak bash blog Farahin pula lepas ini. Hahaa...Overall in this topic, I didn't talked about marriage or love. But it was about Be Mature. Hihii...Just Cakap Pandai daripada Farahin. Kuikui..

"Sesungguhnya Allah S.W.T tidak suka akan penceraian, perbalahan. Biarpun boleh tetapi ia tidak digalakkan."




READ MORE>>

Something Wrong With My Eyes...

Posted by | On | | 1 Comments



Assalamualaikum...
Selamat Malam, dear! Alorh~ dah nak tidurkah? Hmm...gwaenchana. Farahin bercerita seorang saja lah. Sekarang sudah 29 Ogos. So, means Farahin bercerita about hal semalam lah. Semalam di sekolah, in chemistry lab, something wrong with me. Tinggal 10 minit lagi hendak rehat, others student sudah pun cabut keluar dari lab dulu. Just tinggal kami students yang baik-baik saja. Itupun tak sampai 15 orang. Huhuu...That time, Farahin duduk sahaja diam-diam. I didn't laugh or talked with others. For a sudden, I felt uneasy. Something was like stuck in my head. And make me hard in breathing. Farahin letakkan kepala di atas meja. But then, my eyes were tearing. I didn't cried. Its just tearing. One word that I was whispered to my heart, One man that was playing in my mind like a video, it was Oppa. Which oppa? Leeteuk oppa. My beloved Ahjussi! Farahin asyik bayangkan saja bagaimana agaknya nanti bila Super Junior buat album baru, mv baru and the Super Show without this Ahjussi? Bayangkan hal-hal begini buat Farahin rasa sayu saja. Ia tidak sama dengan perasaan apabila Heechul oppa yang hendak pergi ke military army. It's different. Bagaimana agaknya apabila tiada suara Leeteuk oppa dalam lagu-lagu SJ nanti?? Oh, God! It's so hard for me. Very hard for ELF. Once after Leeteuk oppa, I heard then it'll be my own bias. Argh! It's getting hurt me! Yesung oppa! There will no complete KRY's voices in the SJ mv later. I hate that! However, we've to accept the fact, right? ELF have must to face this. Whether we don't want or not, we've to! Tsk Tsk! Oppa, ELF won't give up waiting for you and always to love you. Time always will be at our side. It'll make it fast and rush. Till we can get back the BEST happiness. BEL13VE us, oppa! The angels wouldn't leave you. PR0M15E! 



READ MORE>>

ELFollowers

just because i'm a mental illness patient, doesn't mean i'm less human. -06/11/2019-