Apa Yang Tak Kena?



Assalamualaikum...
Hmm, mashaAllah...letihnya badan. Mungkin sebab first day tuisyen di sekolah dari jam 2 petang sampailah jam 4 petang. Dah lah tak balik rumah. Lapar tahu. Setakat tapau karipap sejuk mak cik kantin mana boleh tahan. Huhu. Then balik pula jalan kaki. Exerciselah nampaknya di bawah sinaran matahari yang panas lagi memanaskan. I thought my dad will fetch me. Tak rupanya. Layankan je lah.

So, apa yang tak kena tu? Actually this morning, bangun jam 5 pagi. Mandi sampai gigil satu badan, ironed school uniform then solat. Sesudah solat, sure hati nyaman je. Tak ada rasa pun nak saman-menyaman bagai. Hehe. Yet, bila jejak saja kaki ke sekolah . . . . . . Eh! Dah kenapa? Hati rasa tak sedap je. Macam kosong? Or maybe macam ada benda yang tertinggal? Nak nak lagi terserempak pula dengan ex. Oh, shwit! Farahin tak tahu kenapa bila ternampak dia rasa macam terkejut berok. But then, buat-buat tak nampak je lah. Till then, Farahin moody je sampailah masuk kelas.

Then bila waktu subjek Kimia, Oh! Mood ku sudah kembali! Why? Sebab buat experiment lagi! Wah! Best je belajar dengan Cikgu Rohana. Kerap sangat buat experiment. I loike! Hehe. Hari ni ada buat 3 experiment. Namanya . . . . . . tak teringat pula. Tapi ada satu benda yang takkan Farahin lupa. Ammonia! Perghlamakk! Bau dia benar-benar merangsang sistem otakku! Dari baunya yang agak tengik, kemudian tiba-tiba buat mata pedih, oh, yeah! Dah rasa macam in the kitchen pula. Huhu. Anyway, overall sangat best!

Oh oh! Esok tuisyen Fizik pula. Hehe. Nak datang ke? Hee. Datanglah yep. Even me & my bestie kind of Budak Anti Fizik. lol. Jahat tak kami? Sebenarnya, nak tak nak tetap kena belajar juga. Sebab itu anugerah yang Allah SWT telah beri. Sebagai tanda syukur, manfaatkannya okey. Ceyh! Nak bersyarah pula Farahin ni. Hihi

Till then, good night and happy blogging!





Usually me & my bestie suka gelar diri kami Budak Bio. Tapi hari ini kami gelar diri kami Budak Kimia. Ini semua gara-gara sahabat baru kami, Ammonia. Hahaa.

2 ulasan :

eintan nurfuzie berkata...

heheh,, walaupun suka atau x kena gak blajo.. sbb smuanya masuk peksa

Harith Iskandar berkata...

@eintan nurfuzieyerrrr betullll :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...