Awak Tanya Saya ke?



Assalamualaikum....
Sebelum mula menulis dengan lebih lanjut, Farahin hendak tersengih lebar seketika. Hehee...Kepala Farahin sedang sedikit Tin Tong lah buat masa ini. Jadi hope tiada yang berprasangka dengan entry Farahin untuk kali ini. Hee~ Apalah yang Farahin mahu celotehkan agaknya? Jom baca! NOTE: Ehem! Dinasihatkan bersalawat terlebih dahuluu...LOL~ hihii....


"Farahin. Boyfriend saya ajak keluar datelah. Macam mana ek? Saya takutlah. Yalah. Bukannya saya pernah  keluar berdua dengan lelaki. Macam mana ek?"

Ehem! Awak tanya saya ke? Pendapat sayalah, kalau takut sangat baik tak payah keluar. Lagipun, kalau awak lepak dengan dia apa yang awak dapat? Boy and Girl. Agak-agak apalah yang awak berdua dapat sharekan? Surely, everything terbantas. Hmm...susah~ susah~ Baik awak lepak dengan gurlz fwenz awak. Awak boleh share apa-apa saja dengan mereka. Including about man. Plus, awak tak perlulah hipokrit sangat depan gurlz fwenz awak. Jangan tipu saya~ kita ini sebaya. Saya percaya bila awak berhadapan dengan boyfriend awak mesti awak bataskan behaviour awak, kan? Awak terpaksa jaga bahasa awak. Malah hati dia pun awak kena jaga. Bagi sayalah, susah~ susah~ So, better awak lepak saja dengan gurlz fwenz awak. Open. Awak nak gelak beso-2 ke, guling-2 ke, even kalau awak nak mencarut pun tak ada hal. Tapi...janganlah biasakan diri dengan budaya carut-mencarut ini. Ish...ish..tidak elok untuk pertumbuhan mental dan kematangan batin. Hihii...So, my main suggest is better awak tak payahlah date dengan lelaki tak cukup ongkos tu. Hehee...Awak pernah dengar tak pepatah ini? Terdapat tiga jenis hubungan yang tidak membataskan apa-apa di antara manusia sesama manusia, iaitu hubungan antara PARENTS dengan ANAK, FRIEND dengan FRIEND, dan yang ketiga ialah TEACHERS dengan STUDENT. Lebih kurang begitulah bunyinya. Actually, saya curi ayat dari sebuah Kdrama ini. Master Of Study kalau tak salah tajuknya. Hehee...Jadi, gelaran BOYFRIEND belum termasuk lagi dalam ayat tersebut. Ehem! Ehem! FRIEND and BOYFRIEND itu jauh bezanya ya. BOY FRIEND and BOYFRIEND pun berbeza. So, seriously anak-anak hingusan macam kita ini gerenti mesti hipokrit giler habeh punya bila depan boyfriend. Ups! Awak marah ke dengan bebelan saya ini. So, better I stop now. Fikir-fikirkanlah. Awak sendiri yang minta pendapat saya. Hewhew....


Tetttt~! OMO~ habislah Farahin. Tamat segala~ hahaha...awak-awak yang membaca entry saya ini janganlah buat muka semerah Patrick Star dalam kartun Spongebob Squarepants itu. Takutlah kitew~~ Janganlah marah. Kalau awak-awak tak pernah hipokrit dengan couple awak, then that was daebak. Couple awak tu pun mesti gempak sebab dia dapat terima awak yang sebenar-benarnya diri awak. Untunglah...Huhuu...

Actually, tiada sesiapa pun bertanya kepada Farahin soalan itu. Farahin sendiri yang sengaja bertanya pada diri Farahin yang agak ting tong pada hari ini yang kononnya anti couplelah. Tetttt~! Kena pangkah sudaaa...hahaha...Okeylah. For those yang sudah baca entry ini, Terima kasih! Baik hati awak layan entry saya ini. Hehee... Yang sudah act ala-ala volcano hendak meletus, better pergi ambil wuduk! Kehkehkeh...




1 comment :

예쁜 said...

haha..lawak la Farahin ni..tapi,,setuju sangat..if tengok budak sekolah dating,,bukan main cover ayu lagi girl tu..kikiki