Nilam atau Silam?


Assalamualaikum...
Huh~ kepenatan masih belum hilang. Penat sangat. Okey. Rasa macam sudah terlalu lama tak buat diary. Asyik sibuk saja dengan GA, segmen, contest segala kan? Hehee...Hari ini, mahu cerita tentang tajuk di atas. Di sekolah tadi, Cikgu Bahasa Melayu ada buat nilam di library. Farahin ambil sebuah buku bertajuk Dayang Zamrud yang telah disediakan oleh Cikgu Library untuk program nilam. Hmm...buku ini mempunyai himpunan-himpunan cerpen di dalamnya. Farahin baca sebuah cerpen yang bertajuk PADA PERTEMUAN INI. Pergh~ Rasa macam sudah berkurun tidak melayan jiwang. Ayat dalam cerpen itu berbunga-bunga bahasa. Aww! Hahahaa... Time baca itu still boleh layan lagilah jiwang-jiwangnya tu. Tapi bila sudah hampir tamat, Farahin tutup buku. Sebab apa? Sebab Farahin sudah dapat mengagak penamatnya. Penamatnya sama seperti kisah silam Farahin yang dulu. Well~ Farahin tak nak ingat hal yang menyakitkan tu sebab tu Farahin tutup buku. Tapi kawan Farahin cakap. "Bukan ke biasanya hero dengan heroin mesti berjumpa?" Farahin faham maksud dia. Maksud dia kebiasaannya penamat cerita cinta mesti bahagia. Mendengara kata-kata kawan Farahin itu, Farahin tergerak hati untuk sambung baca. Mungkin betul kata kawan Farahin itu. Jadi, Farahin pun baca sampai tamat. Ya. Ia seperti yang Farahin telah jangkakan. Pengakhirannya adalah perpisahan. Erm...it's hurt me. Tapi sekejap saja. Tapi buku tu memang agak buat mood Farahin down. Hahaha...



1 comment :

missha said...

nilam atau silam..haha.. suka pulak ayat ni..