Alasan mengapa saya menjadi ELF bagi Super Junior~...

Posted by | On | | 0 Comments
Annyeonghaseyo^_^~ Only Super Junior!! i'm proud to be an ELF!!! just ELF!!: Alasan mengapa saya menjadi ELF bagi Super Junior~...: Dear ELFs, korang tau tak bahawa nama (ELF) ini diberikan oleh Park Jung Soo? URI LEADER ! korang tau apa maksud EVERLASTING FRIEND ? ...

Read more on... http://fatinnurfazlizaisyatukie.blogspot.com/
READ MORE>>

An@K AyaH

Posted by | On | | 0 Comments
Macam yang tertulis di profile,saya ni anak perempuan tunggal.Tak ada adik-beradik.Tapi adik angkat ada.Hehehe...Ok.Biasanya anak akan mewarisi sebahagian sifat ibu atau bapanya kan?atau kedua-duanya.Saya ni..erm..pada saya kedua-duanya.Sebabnya?Saya buat list nak?Jom tengok bawah ^^

1.Saya tinggi malam lebih tinggi daripada emak saya.Saya ikut ayah.

2.Warna kulit saya gelap.Dulu cerah putih macam mak.Tapi since aktif dekat luar,jadi gelap,warna kulit saya memang sama dengan ayah.Jadi saya anggap saya ikut ayah.

3.Saiz kaki saya boleh kira besar lah,saiz 5 kalau kasut sekolah.Saya ikut ayah.

4.Jari tangan saya panjang,ikut ayah.Tapi sedikit gemuk,ikut mak.Tapi jari kaki saya 100% memang ikut ayah.

5.Mata saya sepet.Ikut mak.Bentuk muka pun ikut ma.Rambut pun ^^

6.Cara saya makan,ikut ayah.Ada masa tu saya makan bersila bersebelahan dengan ayah.Yang tak boleh blah tu gaya kami sama.Tangan kiri kami diletakan di paha kiri dan biarkan terjuntai.Dan kami makan dan kunyah serentak.Saya nak tersembur ja tengok persamaan tu.Huhuhu...

7.Ikutkan kalau sifat luaran ni,saya lebih menyebelahi ayah.Ego saya pun,ikut ego ayah.Sebab sifat mak,ada dalam diri saya.

8.Saya pemaaf macam mak saya.

9.Saya kalau ikut mak,tak banyak cakap.

10.Saya mudah tersentuh hati tengok orang menangis,ikut mak.Tapi sya tak mudah menitiskan air mata.Itu saya tak tahu saya ikut siapa.Yang saya tahu,itu salah satu ego saya.

Oklah.Itu ja yang boleh ditulis.Yang lain tu,ada yang rahsia.Hehehe...Oklah.Terima kasih sebab sudi membaca sampai habis.Apapun,saya suka dikatakan anak ayah.Hehehe... ^^
READ MORE>>

nArUt0

Posted by | On | | 0 Comments
Umur saya dah 16 tahun.Perempuan lagi.Tapi macam mana pun,saya masih menonton kartun kanak-kanak.Huhuhuhu.Kartun kegemaran saya ialah Anime Naruto.Saya minat Naruto since sekolah rendah lagi.Sejak kenal Anime Naruto,Shin Chan dengan Doraemon dah tak beri effect dah pada saya.Hehehe...Saya suka ceritanya yang berkenaan ninja-ninja muda dan mempunyai banyak pengajaran.Daripada Anime Naruto,saya banyak belajar pasal persahabatan.Dan itu memang beri impak besar pada saya.Saya memang sayang pada hubungan yang namanya persahabatan.Melalui persahabatan,kita mampu membentuk kekeluargaan biarpun tiada pertalian darah.Ajaib kan?Walhal,zaman sekarang ni,anak-anak muda lebih akrab dengan persahabatan daripada kekeluargaan.Itulah yang dinamakan kekeluargaan dalam persahabatan. ^^

Anak-anak muda sekarang lebih banyak berkongsi cerita segalanya dengan sahabat mereka.Ikutkan,macam tak ada rahsia je kan?Betul lah tu.Yang dinamakan persahabatan yang tulus itu tak mungkin ada pengkhianatan.Kita mesti saling percaya-mempercayai.Betul tak?

Saya pun lebih banyak berkongsi cerita dan hati dengan kawan-kawan saya.Apa yang tak terluah,tak terkata dengan ibu bapa,saya akan luahkan dan katakan pada mereka.Senang kata,kawan-kawan lebih memahami kita.Siapa setuju Hands Up!Huhuhu...yep!Betul.Kawan-kawan lebih memahami kita.Memang ada yang cakap ibu bapa yang lebih memahami anak mereka.Itu kalau ibu bapa yang nak faham kalau yang tak?How's that?Fikir-fikirkanlah.Hihihi...

Saya mengagumi tiga hubungan.Yang pertama,kekeluargaan sebab ia penuh dengan kemesraan dan keselambaan.Betul tak?Hahaha...Yalah.Dengan keluarga je kita boleh tunjuk buruk baik kita.Hihihi... Yang kedua,persahabatan sebab ia penuh dengan kesungguhan,semanagat,keghairahan dan ia menghindarkan kita daripada rasa sendirian.Itulah pentingnya sahabat! ^^ Yang ketiga ialah percintaan.Saya tak tahu nak cakap apa pasal hubungan yang ketiga ni.Saya pun masih muda.Apa yang saya rasa pasal percintaan belum tentu ianya benar.Tapi,bagi saya hubungan percintaan ia penuh dengan harapan dan doa.Tapi kita memang tak boleh terlalu berharap pada cinta kan?Saya dah mengalami situasi itu.Yang penuh harapan dan doa itu,sudah saya lalui.Ia memang sesuatu yang indah.Tapi pada sudut yang lain,kita rasa macam kita menipu diri sendiri.Itulah cinta.Kan?Logik akal tak pernah nak sama dengan kata hati kita.

Aishhhhh...saya ni sebenarnya bercadang nak bercerita pasal Anime Naruto kegilaan saya tapi lepas ke relationship pula kan.Huhuhu...Ok.Kita cerita pasal Anime Naruto pula.Saya minat Naruto since sekolah rendah.Tak salah masa tu saya dalam darjah empat.Sekarang dah tingkatan 4.^^ Huhuhu...Ok.Saya pernah dapat tahu yang Khairul Fahmi Cek Mat penjaga goal pasukan Malaysia pun suka Naruto.That time memang teruja sangat.Sebab saya minat Fahmi.Suka tengok cara dia tangkap gola.Yosh!Saya nampak kesungguhan dia!Cayalah Fahmi.Kawaiii!!Itu yang pertama.Yang kedua pula,saya tambah naik gila bila dapat tahu bias kesayangan saya EverLastingBoyfriend Kim Jong Woon,Yesung pun suka Naruto.Mak aiiiii...nak menangis rasa.Saya teruja sesangat-sangat.Hihihi...makin sayang dengan oppa!Mmmmuuuuuaaaahhhhhh~huhuhu... ^^

Jangan ingat kanak-kanak bawah 12 tahun je minat kartun.Yang atas 18 tahun pun minat tau.Naruto lagi.Macam saya ni,atas 12 tahun,gila babeng dengan Naruto nih!Hahahaha...tambahan,saya memang minat kartun-kartun aksi ni like Ben10,Detective Conan and Iron-Man.Macam budak lelaki kan saya?Ada aku kisah?Aku suka,aku punya pasal lah.Hahahahaha...Oklah.Sampai sini ja.Assalamualaikum...
READ MORE>>

K3gUsAr@N

Posted by | On | | 0 Comments
Kenapa mesti rasa gusar?Kenapa perlu rasa runsing?Susah hati?Sunyi???Saya ada masa akan merasakan perasaan itu.Rasa sunyi itu buat saya susah hati dan runsing.Kegusaran.Kenapa saya selalu rasa begitu?Apa masalah saya?Saya akan rasa sunyi dan merasakan tiada sesiapa di sisi saya.Kenapa saya rasa begitu?Perasaan itu buat saya rasa sendirian dan ingin bersendirian.Saya merasakan dunia saya gelap dan suram bila saya berperasaan begini.Kepala saya kosong.Di mata saya cuma terbayang sebuah kawasan yang gelap dan suram dan saya sedang duduk di suatu sudut dengan aura yang menyedihkan.Saya rasa sendirian.Apa masalah saya ya?Huh~
READ MORE>>

ELFollowers

Life has more than death. Life has death. Death has no life. -09/10/2019-