0pPa ^^

Posted by | On | | 0 Comments
Hmmm~tadi baru post entri bertajuk 'Mr Movie Tweet !' kan.Itu draf sebenarnya.Buat masa tengah maghrib.But then,parents ajak dinner kat luar.So save dulu.Jadi,tadi baru postkan.Huhuhu...Ok.Tadi masa dalam perjalanan pergi,saya sempat senyum sorang-sorang dalam kereta.No wonder? Tiba-tiba teringat dekat Yesung oppa.Huhuhu... ^^ Just terbayang wajah dia ja tapi tersenyum-senyum macam orang tengah bahagia sangat.Hihihi...rasanya parents tak nampak kot sebab dalam kereta gelap.Hehehe...After that,bila dah sampai dekat kedai,order.Masa menunggu makanan sampai tu,jari saya main-main dengan mulut cawan yang masih penuh dengan TehO panas tu.Entah apa yang kepala yang saya fikirkan pun tak tahu.Huhu...Then bila makanan dah sampai,dah siap makan nak balik.Sekali lagi dalam kereta tersenyum sorang-sorang.Hahahaha...angau betul.Yep!Saya terbayangkan muka oppa lagi.Hihihi...mungkin saya rindu dekat oppa or just saya yang nak berimaginasi sendiri.Apapun,I LOVE that ! ^^ Apa salahnya teringatkan wajah kekasih kita.Normal kan.Oklah.Itu ja untuk bab ni.Terima kasihlah sebab sudi membacanya.Spread Sapphire Blue L0V3 For SJ ! ^^

You know? Bulan malam ni cantik.Bulan sabit. Kecil ja. Bintang pun tak berapa nak banyak. Subhanallah~Itulah kuasa Allah s.w.t.Huhuhu....Bulan tu cantik secantik oppa saya. ^^
READ MORE>>

Mr MoVi3 Tw3et !

Posted by | On | | 0 Comments
Huhuhu...rindu dekat EverLastingBoyfriend saya Yesung Kim Jong Woon~ ^^ Tadi dia tweet,terlepas rindu.Yalah,saya ni pun jarang buka twitter so,jarang jugalah nampak tweet dia.Semalam saya on twitter dia tak tweet pun~Saya pergi ke profile dia tengok apa yang dia updated yang lepas-lepas.Huhuhu...so,tadi dia tweet pasal movie kegemaran dia.Maklumlah,Boyfriend saya ni kan Mr Movie.Movie yang dia recommand tadi bertajuk 'Pride & Prejudice'.Lagi satu pasal Boyfriend saya ni,dia memang suka tengok cerita-cerita English.Ya~I know...Our oppa is International ! Hahahaha...Ok.Based on movie-movie yang oppa recommand,saya mula ber-psikik,pada pandangan saya oppa suka belajar tentang kehidupan.Sesuatu yang benar dan semula jadi.Hebat kan ! Itu menunjukan oppa berfikiran matang dan logik.Cara dia berfikir adalah tenang dan tidak terburu-buru.Ini just dari pandangan saya tentang diri oppa.Yalah! Saya ni memang tak boleh menahan diri daripada terus ber-psikik bila saya tertarik akan sesuatu itu.Hehehe..Ok.Saya mula mengagumi sifat oppa tu. ^^ He's so cool ! I LOVE that a lot.Huhuhu...you know?Since saya buat penilaian ni,saya berharap saya dapat kenal oppa dengan lebih dalam lagi.Could I? ^^ Bukan kenal sekadar diri dia yang seorang artis,yang sibuk diperkatakan sebagai 4D sebab berperwatakan lain dari member-member SJ yang lain,bukan sekadar kenal dia yang bernama Yesung. I Really hope I could know the real Kim Jong Woon.Either from his outside character or inside.I wanna know more about him. :)

Hari tu saya ada tengok sebuah video pasal oppa.Dalam video tu oppa bercerita pasal ayah dia yang sangat menyokong dia dalam bidang hiburan.Even ayah dia kemalangan,dia tak diberitahu.Oppa menangis bila dia bercerita pasal ayah dia.Yes.Dia anak yang baik.Saya kagum dengan oppa.Oppa ada kata lagi,dia masuk dalam bidang nyanyian ni pun bukan kehendak dia sebelumnya.Oppa tinggal di luar bandar dan bagi dia menjadi seorang penyanyi adalah sesuatu yang sangat tinggi dan sangat besar untuk dicapai.Tapi,tanpa pengetahuan dia,ibunya telah mendaftarkannya dalam ujibakat melalui online.Dari situlah,oppa mula menceburkan diri dalam bidang tersebut.Semasa bercerita pasal ibunya pun oppa menangis.You know what?Bila saya tengok air mata oppa,air muka oppa,sebenarnya oppa sama ja.Dia cuma seorang manusia biasa.Dia bukan 4D or what. He's normal.Normal but Special.And also Precious. :)

Oppa , ELF are always here to be with you. We'll stand together. Sapphire Blue must cover the world. Till the end we will make another And... PR0M15E T0 13ELIEVE

Come!Sign up twitter and follow our Mr Movie ( http://twitter.com/#!/shfly3424 ) :)
READ MORE>>

Special ^^

Posted by | On | | 0 Comments

Ok.Saya nak bercerita pasal our uri leader Abang Long kesayangan kita ni.Leeteuk oppa! ^^ Saya tak ingat sama ada saya ada terbaca di sebuah blog atau ada yang update di fb tapi yang saya ingat di situ ada mengatakan nama Leeteuk tu oppa yang pilih *ofcourse lah dia pilih.Huhuhu...* and ia membawa maksud special! Oppa kata nama Park Jung Su tu nama pasaran.Ramai orang pakai.Huhuhu...betul lah tu.Saya pun kadang-kadang keliru bila nama Park Jung Su disebut.Park Jung Su mana satu?Super Junior ke 2 PM ? Hahaha...Ok.Berbalik pada topik asal.Leeteuk bermaksud special.Patutlah nama twitter oppa special1004.Huhuhu...^^ But then,saya terfikir pula.'1004' tu ada maksud tak?Hahaha...Just wonder.Maybe birthdate ke...tapi birthdate oppa 1 Julai atau dalam angka 01/07.Tahun ? hmmm...oppa tahun 1983.Tak ada angka 4.Haish ! Saya nih.Makin jauh meroyan.Oklah.Ini ja yang nak dikongsikan.Tak serius mana pun.Suka-suka ja.Apapun,jemput-jemputlah sign up twitter and follow Abang Long ni ya, http://twitter.com/#!/special1004 ^^
READ MORE>>

0pPa oPp@

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum~Annyeong~Alah~siapalah nak sambut salam saya pukul 4 pagi macam ni~Huhuhu...saya baru lepas siapkan homework BI dan Sivik saya...Hihihi...mata dah ngantuk ni tapi still tahan-tahan sambil menyuju lagu Oppa Oppa ni~Huhuhu...banyak kali repeat lagu ni,wish dapat hilangkan ngantuk.Hahahaha...Oklah.Itu ja yang nak diroyankan.Hihihi...Jalja~
READ MORE>>

ELFollowers

at night, i was all sleepless. at day, i was almost soulless. -23/03/2019-