Kalimah

Posted by | On | | 0 Comments


Sayang,
andai saja engkau tahu kalimah itu,
andai saya engkau mengenali kalimah itu,
subahanallah...

Sayang,
andai saja engkau fahami kalimah itu,
andai saja engkau hayati kalimah itu,
subahanallah...

Sayang,
ku inginkan yang terbaik untukmu,
di sini dan di sana...
kedua-duanya.

Sayang,
moga Tuhan merestui permintaan hati ini,
suatu hari nanti...
Insyaallah...

Sayang,
moga kau dapat melihat jelas cahaya itu,
moga kau menyedari kehadiran sinar itu,
suatu hari nanti...
Insyaallah...

Sayang,
andai saja engkau berpegang pada kalimah itu,
jaminannya...
takkan ada penyesalan.

Insyaallah....



Astaghfirullahalaziim...Saya masih fikirkan tentang hal yang sama. Hati terasa gundah...gelisah....resah memikirkannya. Astaghfirullahalaziim....moga hati,minda dan mata 'mereka' akan terbuka untuk melihat sinarNya suatu hari nanti...Amiin Ya Robbal Alamiin...Insyaallah...Allah...



READ MORE>>

SUJU..SUJU..SUJU

Posted by | On | | 0 Comments

Alhamdulillah....

Syok je siang tadi hujan. Sejuk je. Dalam istilah yang lebih nikmat, SUJU~SUJU~SUJU~ hahahaha.... Agak-agak malam ini hujan tak? Kalau hujan bagus juga. Huhu... Wish esok pun hujan lagi. Bagi penenang untuk 1st day UPK1 esok. Wuuuuuu~ gabra meyh... huhu. Ni buat revision pun last minute. Aigooo~ hehee...

Semua mesti tahu kan? Yang waktu hujan itu adalah waktu mustajab untuk berdoa. Subahanallah~ Kata ELF pula, bila hujan bermaksud SUPER JUNIOR berada dekat dengan kita. Hee~ Saya ini even tak tahan sejuk, saya tetap suka hujan. Basah kuyup sebab hujan memang terbaekkkkk~ Saya suka! Saya suka! Hihihi... Tapi bila dah demam, pandai-pandailah tanggung sendiri....Hahahha...

Oklah. Actually tak ada topik pun nak post. Ini buat hilang bosan je. Huhu...
Assalamualaikum...
READ MORE>>

ELFollowers

Life has more than death. Life has death. Death has no life. -09/10/2019-