Pilihanku

Posted by | On | | 3 Comments

Aku punya mata
namun apakah aku masih punya hati?

Aku mampu melihat
namun apakah aku masih mampu meniliti?

Biarpun aku disuruh pandang
aku tetap tidak akan melihat
aku tidak akan meniliti
aku tidak akan menghayati
salahkah begini?

Aku takut untuk melihat
kerana aku gerun jika tiba-tiba aku terkesima

Aku takut untuk meniliti
kerana aku fobia jika tiba-tiba aku terpesona

Aku takut untuk bermimpi
aku cuma ingin menginjak datarannya realiti
aku tidak mahu berharap lagi
yang cuma membuat aku terasa sepi
dan menangis lagi

Aku ingin melihat tanpa rasa
dengan hati yang tuli dan bisu.

Ini adalah pilihanku.


READ MORE>>

Ha? Apa ni?

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum....
Ha? Apa ni? Dari mana benda ni datang? Kejadah ni? Tiba-tiba je sampai pagi-pagi macam ni? Siapa bagi? Jom tengok! Hah! Owh...hadiah rupanya. Untuk Farahin kah? Tak pernah-pernah pula Farahin dapat bungkusan secara post begini. Pukul 10: 20 pagi pula tu. Alahai~ payahnya nak baca tulisan ni. Haa....nasib baik nampak nama C'Jai tu. Eh...C'Jai? Itu bukan nama seorang bloggerkah? SINI. Eh....sekejap. Kenapa beliau beri Farahin hadiah ni? Err....waeyo! Ermm...Err...Oh, ya! Arasseo! Farahin kan ada JOIN segman beliau. Segman : Nostalgia Ramadhan! Alahai~ lupa daa...Terkejut Farahin ada orang post benda kepada Farahin. First time ni. Hihii....Terima kasih, Cik C'Jai! Farahin tak ingat pun tentang ni. Huhuu...Yalah. Sudah banyak segmen Farahin JOIN. Nak-nak lagi, JOIN untuk suka-suka saja. Hehee...sengaja buat penuh archive blog. Hahaha....By the way, hadiah sudah sampai! Shukran. Alhamdulillah...Parents pun terkejut sebab ada benda post untuk Farahin. Muka pun dah pelik je. Mereka pelik, Farahin lagilah pelik. Hahaha....



READ MORE>>

ELFollowers

i wish i can make less pain for you =) -12/07/2019-