Takut Berhijrah. Masih Sempatkah Nanti?

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum...

Doa seorang hamba :
"Ya Allah, matikanlah aku dalam keadaan syahid."

-Mampukah itu berlaku? Bagaimana mungkin itu berlaku jika aku sendiri sentiasa lalai dalam menegakkan tiang agamaku?-

Doa seorang hamba :
"Ya Allah, dekatkanlah aku dengan segala macam kebaikan."

-Mampukah itu berlaku? Bagaimana mungkin itu berlaku jika aku sendiri sentiasa asyik dengan duniawiku yang sia-sia lagi mempersiakan?-

Adu seorang anak :
"Ya Allah, aku ingin solat berjemaah bersama kedua-dua ibu bapaku.
Ya Allah, aku ingin melihat, merasa dan mendengar ayah menjadi imam bagi solatku.
Ya Allah, aku ingin melihat dan merasa emak cantik bertelekung berdiri sebaris saf denganku.
Ya Allah, aku ingin melihat, mendengar dan merasa ayah berkata kepadaku dengan penuh kasih sayang dan ikhlas, "Wahai anak, basahi anggotamu dengan berwuduk kemudian ikut solat bersama."

-Mampukah itu berlaku? Bagaimana mungkin itu berlaku jika aku sendiri tidak menyuarakan hasratku ini?-

*Masih Sempatkah Nanti?*





Welcome To Zone 1434H !!




READ MORE>>

Bertukar Lagi! He he....

Posted by | On | | 5 Comments
Assalamualaikum....

Oh, yeah! Header bertukar lagi. Haihh Farahin ni tak habis-habis lagi dengan header dia. Hehee...
So, macam mana? Semakin kemas, menarik atau bertambah serabai, serabut atau...nothing change? Cer habaq mai kat kotak komen.

Header Pertama :


 Header Kedua :


 Header Ketiga :

Okeyh! Puas. Farahin sudah puas hati dengan header yang ketiga ni. kot? Hahaa....
Pss! Maaflah kalau gambar Yesung oppa tu agak menyilaukan mata. Memang sengaja pun supaya korang tak stalk terlampau lama gambar cik abang I tu. kehkehkeh....Jealouslah kononnya.

By the way, Salam Maal Hijrah to all muslims!
Moga perjuangan Rasulullah s.a.w dan para sahabat sentiasa lekat diingatan dan lekap di hati kita semua.
Moga-moga juga kebaikan sentiasa menghampiri kita manakala kejahatan hendak-hendaklah dihindari.
Amiin Ya Robbal Alamiin.



READ MORE>>

Ada orang minta....Freebies kah? He he...

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum....

Ohoiiiihoiii~! Aaaah! blushing blushing. Happy yang amat Farahin malam ini. Maklum, memang enjoy habis Hari Diwali hari ini. lol. Nampak sangat cerita tipu. Actually...yah dup dap pula rasanya.
(sudahlah kau Farahin. Tak payah nak over sok esaikted lah sangat. kan?)

Err...actually kann...Farahin happy sebab ini!






Waaahh~! Farahin semakin majukah? Hee...tak sangka sengaja tangan menggatal menggodeh IcoFx, terhasil pula header yang ada shadow. Tsk tsk...Terharulahh. Maha Besar Kuasa Allah kerana telah menganugerahkan daya imaginasi kepada Farahin. Alhamdulillah.

Ahaks! Over sangatkah Farahin ni? Maaflah. Maklum, budak baru nak belajar buat header. Hehee....So, sebagai tanda kegembiraan Farahin jadikan header di atas as Freebies! Hah, ambillah! Tak marah pun. Huhuu... Err kenapa? Headers tu mostly like only untuk ELF? Gwaenchana(Tak apa). Farahin sudah sediakan header yang sama tapi tak serupa khas untuk blogger yang bukan Kpoper/ELF.

Tadaaa~!






Farahin cuma ubah bahagian description tu saja. Amacam? Ok tak? Minta komen ya. Oh, ya! Minta dicuri juga. Tapi I bet these headers mungkin lebih suit untuk newbie kan? Eh, bukan nak kata blogger yang bukan newbie tak boleh ambil! Boleh saja kalau nak ambil even 3 headers sekaligus pun. lol. Cuma usually yang bukan newbie ni mesti sudah pro kan about mengedit header ni.
(Amboi, Farahin! Bukan newbie? Dah pro ke~)
Hahaa....

Oh, ya! One more thing. Header ini bersaiz 511 x 231. Maaf kecil. Boleh resize header menggunakan tutor INI. Selamat Mencuba!

Hohohhoo...pecah rekod first time edar freebies! Hohohhooo...!
Yabedabeduuu!

P/S : lepas ni boleh la repair header SJelfFoundland tuu. Tak pun, make a new one. Agagagag....(ketawa Mr.Crab)


READ MORE>>

ELFollowers

it's the only life to live. death is not a choice. Live ! -20/12/2018-