Alhamdulillah. 700 sudahh

Posted by | On | | 2 Comments
Assalamualaikum....

Huaaa~! Ambulance! Tolong panggil ambulance. Tangan Farahin terasa macam hendak patah. Maklum, segalanya keranamu sayangx. Erk! Siapa? Siapa lagi kalau bukan para peserta Segmen : K-Blopper Card Farahin. Haa...bagi sesiapa yang belum JOIN, meyh klik SINI. Kalau mulia hati, klik SINI juga. Jom kerjakan tangan Farahin. Hahaa...

Okeyh. To the main topic. Hmm...ELFollowers Farahin sudah mencapai 700 lebih. Alhamdulillah. Jom tengok siapakah 700th ELFollowers Farahin.

Tadaa~!

Haa...itu dia yang terbingkai indah dengan kotak biru. Huhuu....
Nama diberi ialah Aynahusna. Dia tak tinggalkan link. Tapi mujur dia JOIN segmen Farahin. So, I can detect her. Hihii...Dia pemilik blog Cerita Jemah. Haa...sudah nampak itu blog punya tajuk? Jemput singgah ya. Follow sekali tau.

Hmm...kepada para peserta Segmen : K-Blopper Card, let me take a break with dozen bars of kit kat dulu ya. I tak lunch you. Meyh lah suap nasi ayam dua bungkus. Anytime, I'll follow you back. Just prepare a jug of milo ais and three packs of oreo biscuits to welcome me babeyh. Huhuu...About senarai peserta, soon will be update. Okey. Done. Happy Blogging!



READ MORE>>

Segmen : K-Blopper Card

Posted by | On | | 40 Comments
EXPIRED!! END!!

Assalamualaikum...

Salam subuh semua! Beberapa hari yang lepas Farahin ada kata hendak buat segmen, kan? So, here it is. Malas hendak cerita banyak. Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, Farahin rasmikan segmen ini. Berharap sangat segmen kali ini mendapat sambutan yang menggalakkan. Amiin. 


PEMBERITAHUAN : Segmen ini mempunyai 2 kategori iaitu BLOGGER dan KPOPER. So, only have to choose one category.

Syarat-syarat penyertaan :
1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia.
2. Blogger WAJIB mempunyai official follower widget. *If you want me to follow you. 
3. Bebas bagi mana-mana kaum dan agama.

Cara-cara penyertaan :
1. Follow blog Farahin. *I will follow you back. 
2. Klik SINI. Tunggu sehingga habis loading. *Ini bukan iklan but it is IMPORTANT for me. 
3. Buat entry bertajuk SEGMEN : K-Blopper Card. 
4. Letak banner di atas dalam entry anda dan backlink-kan ke entry ini.
5. Isi details berikut dalam entry anda :
        Nama : *suka hati sama ada nama sebenar(penuh) atau nama maya.
                      Cth: Suju Elfarahin
        Tarikh lahir : *dalam bentuk angka. Cth: 15/01/1996  
        Jantina : *Sama ada lelaki atau perempuan.
                       Selain daripada itu, Farahin cop khunsa.                
        Agama : *agama sebenar anda.
                       Jangan nanti ada yang murtad tak pasal-pasal. Nauzubillah.       
        Fandom : *hanya bagi peserta kategori KPOPER. Put offial one.
                         Bukan rekaan semata.
        Alamat : *di sini isikan link anda.
                       Sama ada link blog/twitter/facebook dan sebagainya.
                       satu link sahaja. 
        Jenis kad : *sama ada Blogger Card/Kpoper Card
        Tema warna kad : *satu warna sahaja. bukan dalam kod.

6. Letakkan sebuah gambar milik anda di entry untuk dijadikan ID image. Jika tiada, boleh letakkan apa-apa gambar sama ada dalam bentuk vector, kartun, black and white, etc. asalkan gambar itu adalah gambar manusia.
PERINGATAN : gambar yang over pose adalah DILARANG!
7. Hantarkan link entry anda  hanya di ruangan komen ini. *bukan link blog.
8. Tag 2 orang blogger dan pastikan mereka tahu. *update at 12:33 p.m. on 03/12/12. yang sudah join sebelum update tidak perlu tambah tag.

HABUAN : 1. Semestinya BLOGGER/KPOPER Card dari Farahin.
                   2. 10 blogger terawal akan dibloglist di blog Farahin.
                       *masih memikirkan nama bloglist. Cadangan?

Ini contoh kad :
Okey. Yang ini Farahin lupa hendak transparentkan background. Nanti anda punya Farahin hilangkan background putih itu ya. Simple je kad ni. Sengaja tak nak beri semak dengan aksesori yang terlampau meriah.



Ada soalan atau masalah? Boleh tanya di ruangan komen.



READ MORE>>

Sesat

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...

Selamat Malam, semua! Wah, mimpi best ke tuu..Okey okey. Tak nak ganggu. Hmm...tiba-tiba rasa nak buat entry yang agak merepek. Hehee..Okeyh. Anda pernah tak mengalami sebuah situasi iaitu SESAT? Ya mesti pernah. Well, SESAT itu kan sebuah perkataan yang dapat digambarkan dalam konteks yang sangat luas. Err...anda faham, kan?

Okey. Hendak dijadikan cerita buat Si Penglipurlara, lol apa kena daa...okey sambung. Hendak dijadikan cerita buat Si Penglipurlara, Farahin baru sahaja mengalami situasi sesat sebentar tadi. Sesat di mana? Sesat di blog yang di-blogwalking lahh. Hehee..Yalah. Nak blogwalking ni, bukannya ada papan tunjuk arah atau papan amaran. Pembahagi jalan pun tak ada. Sedang elok sahaja berada di Malaysia, tiba-tiba sudah sampai Paris. Or England or Japan or may be Korea. Hehee...Kenapa Farahin sebut nama-nama negara itu? Sebab Farahin pernah sampai di sana. Hanya dengan blogwalking. Oh, yeah! Berlaku keajaiban dan penjimatan di situ. Hahaa...

See. Kita tidak perlu tempah tiket untuk naik flight. Hanya dengan sistem rangkaian internet "berdezubbb!" dengan beberapa saat kita sudah melencong or maybe melancong ke negara lain. Hahaa...Tapi kadang-kadang tu, bila sudah tersesat di satu blog luar negara, semakin jauh Farahin tersesat. Huhuu...Blurr juga dibuatnya. Kalau boleh tak nak reverse. Sebab sengaja nak cari adventure bodoh tengok whether Farahin akan balik ke Malaysia atau tak if  blogwalking diteruskan. Tapi setakat ini, tak balik-balik jawabnya. Hahaa...Itu memang serius SESAT tu. Kekeke...

Okey. Done. Terima kasih lah sebab sudi melayan entry bodoh ni. Hahaa...
Happy Blogging!



READ MORE>>

ELFollowers

Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin!-06/06/2019-