January, Buzzing Like Hell



Assalamualaikum....
Hey, guys! Annyeong! Bogoshipeo(rindu awak). huhu. Sebaik sahaja siap semua kerja sekolah, 'click!'. On netbook 1M, cucuk broadband, conencted, SJelfFoundland! Hahaa. Rindu hendak tatap blog biru ini. Hehee. Rindu juga hendak jeleng-jeleng my ELFollowers! Huhu. Woot woot! Sudah bertambah dari 836 ke ____! Thankyu sebab follow SJelfFoundland. Anytime, I'll visit and follow you back okay. Just prepare a small pack of vanilla oreo and a small bottle of creamy milk dutch lady to welcome me. Hihii.

Alright. Our title tonight is January, Buzzing Like Hell. Apakah? Well, biasalah tu. Bulan January sering menjadi bulan pilihan untuk menyibukkan diri dengan aktiviti sukan, kokurikulum, bla bla bla. Next week sudah mula latihan rumah sukan. Merentas Desa~!! Andwae~!! Tak terentas rasanya. Hohhoo. Rilaks Rilaks. Tahun ini last kau merentas tetas bagai ni Farahin. So, enjoy! Ha ha ha. Januari ini jugalah cikgu-cikgu sibuk cari untung dengan meminta bayaran modul-modul yang telah disediakan untuk para pelajar. Anyway, think positive okay. Setiap ilmu yang guru beri kepada kita tidak tertanding dengan mana-mana harga. Kalau cikgu sekadar bergelar guru demi duit, dia takkan ajar apa-apa pun kepada kita. Get that? So modul-modul bagai tu, kira mutualism lah ya. Cikgu ada untung, kita pun ada untung. Sama-sama untung ler gitew. Huhu. By the way, kerja sekolah belum datang menyerbu beramai-ramai. So masih belum terasa bahananya buzzing itu. Huhu.

Oh! Hendak story sedikit pasal my first Pendidikan Jasmani with Miss Satiyakala. Oh yeah! Beliau sangat best! Selama 4 tahun di 2ndary school, baru kali ini terasa erti Pend. Jasmani yang sebenarnya. Its just same like when I was in primary school. Be active and have fun! I loike. Semalam Miss banyak ajak main lari-lari. Fuyh! Sudah berabad tidak main kejar-kejar. Terasa keseronokan itu tambah sakit di kaki. Farahin sampai jatuh terduduk di padang. Hahaa. Sakit punggung I. Luckily, baju and tudung tak kotor. Huhu. Farahin memang suka main kejar-kejar sampai lecun basah pun tak kisah. Tapi atas faktor budak-budak at my house area semuanya busy dengan pakwe makwe, henset giler-giler, motosikal nak berderum sentiasa, duduk mesti nak berendut berdua, ketawa mengilai depan rumah macam pontianak baru kenal dunia, so I preferred duduk di rumah layan kpop, laptop, food and much more. I don't need friend like them. hee.

Okeyh. Enough. Badan letih sangat sebab petang tadi kemas kelas tolong my bestie yang merupakan AJK Papan Kenyataan. Plus, sakit kaki tak hilang lagi. Actually, sebelum semalam lagi kaki memang sudah sakit. Huhu. Esok pula ada mesyuarat school librarian. So...Bubye! Nak golek-golek atas bed ni sambil blogwalking. Insyaallah.

p/s: Takziah buat keluarga mendiang Dato' Kanang Anak Langkau. Hope belum terlambat untuk mengucapkannya. Terasa juga sebaknya. I'm one of the last Form 3 2011 student yang use Novel Kanang dalam subjek Komsas.



No comments :