Selain Kita, Ada Dia


AMARAN !! : Catatan ini TIDAK sesuai untuk mereka yang lemah semangat.

29 April 2013 bersamaan 18 J'Akhir 1434H, sejak bangun dari tidur sehingga masuk ke sekolah, mata Farahin terkebil-kebil menahan mengantuk. Maklumlah, semalam gatai tidur lambat. Bangun pun terlewat. Untung ayah ketuk pintu, kejut. Hehe. Tapi selepas beberapa jam melayan subjek-subjek yang memerlukan ketangkasan otak bekerja, mata kembali segar walaupun perut menyanyi menjerit "kantin!!". Laparlah kata kann. Well, tak breakfast. Breakfast is not my style except kalau memang lapar pada waktu pagi.

Selepas rehat, it's time for English subject ! But then the teacher was late because she've something to do. 35 minutes later she went into the class and started scolding us for not passed up our exercise books as what she asked to. We were standing. About minutes when she was scolding, suddenly my whole body was numbing and shaking. Kedua-dua kaki Farahin hilang kekuatan untuk berdiri. My hands turns white and pale, shaking obviously. My head was dizzy and I could heard a piercing sound vividly went through my head. I drank some water and whispered to myself,"No. Not now. Not now, Farahin."

As I stand with the pain, it became more painful. My partner realised about my condition so she asked me to sit down. However, it still hurt me very much. Bahagian pangkal leher Farahin I mean yang berada selevel dengan dagu kita itu seperti dipulas dan ditekan. I couldn't breath properly. I opened my librarian coat and the brooch at my tudung. Farahin berharap ini dapat membantu agar Farahin dapat bernafas dengan lebih baik. Tapi tiada apa-apa yang berubah.

As the teacher asked the students had their seat, my partner asked me with care. I couldn't answer it fluently because my teeth was numbing like beings rubbing by steel or things that would make it to has a vibration. The teacher also asked the same thing as my partner did. Finally, she confirmed that there was something else inside me. Thing that tried to take over my body. She asked me to meet one of ustaz in my school but I refused. I believed this wouldn't be long.

Actually, this ever happend to me before. Many times. And this was my second time in this fifth year at STABK. My friends started giving me some massages on both of my hands as they were shaking obviously. They said that my face was pale. One of them said that my face like lossing its shape. Another one said that the colour turns white. Farahin sendiri berasa takut apabila memandang ke arah tapak tangan Farahin. They were cold and white like I was lossing my blood in it. Urat-urat biru dan hijau Farahin timbul dan kelihatan jelas di tapak tangan. Farahin menggenggam tangan banyak kali dengan harapan agar darah dapat mengalir dengan baik. But then, the hands remains cold and pale.

Setelah diurut-urut oleh besties, keadaan Farahin semakin pulih. Kepala Farahin tidak sesakit sebelumnya. Tapi kaki dan tangan Farahin masih terasa kebas. Cikgu Farahin menyuruh Farahin luruskan kaki dan tegakkan badan. Tapi macam manapun ia masih sakit. The whole class looked at me with a bundle of nerve. I could see blurred faces on the Chinese and the Malays started beings worried.

When the teacher wanted out from the class as the period had finished, my condition got better. I could stand properly even tried to jump to test for my strength. However, my hands stayed shaking but had turns to red. Alhamdulillah. Do you want to know? Ini merupakan tempoh yang paling lama Farahin berkeadaan sedemikian. Sebelum ini hanya dalam 10 minit. Huhu. Apapun, yang penting Farahin selamat dan semua orang selamat.

Farahin baru tahu bahawa Farahin hampir dirasuki apabila my bestie yang selalu pergi berubat untuk membuang saka mengkhabarkannya. Begitu juga dengan cikgu yang juga pernah pergi berubat atas hal yang sama. My bestie said that thing failed to take over me because of my own strength. Kalau tak, Farahin mesti sudah meracau ala-ala histeria. Huhu

Actually, Farahin pun memang ada gangguan saka. Tapi Farahin tak tahulah 'tetamu' seperti apa yang datang tak diundang itu. Tapi apa yang menjadi persoalan, it came when my teacher went into the class as she just backed from helping the ustaz treating a students.

At first, I bet there was something following her as she went into the class. Tapi cikgu sepatutnya dapat merasakan kehadirannya sejak awal sebab cikgu Farahin ini mempunyai kebolehan untuk merasa kehadirannya. While my bestie itu pula ada kebolehan melihat and me ada kebolehan mendengar. Tapi tidaklah terlalu kerap. If Allah wants to let me heard it, then it will be. Huhu.

Then tadi ketika subjek Sivik, Cikgu Sivik tanya about this incident. Well, she's my English Teacher closest friend. Yet dapat tahu pula Cikgu Sivik pun mangsa saka. Haihh. Senasib sungguh. Haha. Cikgu ada tanya whether Farahin lemah semangat atau tidak. Of course I am not! Farahin paling suka tengok cerita hantu. Tapi itulah. Malaysia ni macam lack of horror ideas. Tak habeh-habeh dengan cerita cinta. Pfft! Hehe.

Oh, ya! Two days ago I got 'lovebite' on my hips. Lovebite?! Haha. Just kidding. I mean gigitan daripada pelesit. Kesan gigitan ini akan muncul tanpa sebab seperti terjatuh or terhantuk. Usually akan muncul selepas bangun tidur. Kesan gigitan ini kebiruan seperti lebam.

Tahukah apa itu pelesit? Erm sejenis syaitan juga. And of course ada juga yang bertuan. Saka juga, mungkin? Apapun, tiada apa-apa yang perlu ditakutkan. Bukan semua orang akan terkena tempias saka ini. Jadi bagi yang terselamat itu, bersyukurlah ya. Alhamdulillahirobbil'alamiin. Till then, I end this long long post with 'Selain kita, ada dia'. Haha. And Happy Blogging!

Tanda-tanda dirasuki jin :
1) Merasa kebas-kebas anggota badan.(kaki,tangan,muka) ( )
2) Sakit pada pinggang, bahu, tengkuk atau kepala. ( )
3) Sakit perut yg memulas seperti dijerut tali. ( )
Source : http://lonevslove.blogspot.com/2012/04/sihir.html

p/s: Esok Hari Pekerja! Sekolah Cuti! Yay :D



7 comments :

Balqis Sarah said...

Kesiannya, unnie... Takpe-2... Ini semua hnya Allah tahu. Jangan risau.

Harith Iskandar said...

pelesit?kacang je tu... :)

Nur Irdina said...

seram saya baca cerita ni . pape pon semoga farahin selamat daripada segala gangguan ye . bagus jugak sebab masih ade kekuatan . kirenye farahin ni kuat . terus tabah ye :)

ELFarahin said...

@Balqis Sarah Terima kasih :)

ELFarahin said...

@Harith Iskandar kacang tak kacang, ni yang menanggung ada yang macam kacang muda terkopek kulit tahu. hehe

ELFarahin said...

@Nur Irdina InshaAllah :) Thankyu sebab baca! :D

Ayishscha Hamdan said...

takotnya saya baca entry ini.
selalu amalkan baca ayat kursi ye . .
:)