Longkang 3

Jeng jeng jeng! 'Longkang 3' published! Hehe. Jom ushar. As I've told all of you before, hari ini Tasik Kluang mengadakan Festival Pendidikan berserta sambutan Hari Puteri 2013 Peringkat Daerah. Farahin dan 14 orang ahli Puteri Islam Stabk telah mengambil risiko untuk menyertai pertandingan Dikir Puteri dalam kategori Sekolah Menengah.

Shortly, dikir kami ranap terbelah dua. Haha. Walaupun ranap terbelah dua, kami tetap juga menjunjung serpihan yang masih kukuh. Huhu. Semasa berdikir, kami terlupa sebuah step and that step was our main step for the introduction. Aishh jinjja! Our minus one conductor pun melakukan kecuaian. Alahaii nasib badan. Apapun, we proud for what we've done. Well, untuk percubaan pertama kali kami berdikir, at least ia menjadi even agak tidak professional. Hihi

All the steps we created by ourselves. Some of the lyrics are created by me with the others help. That sh*t minus one also edited by me. Our team kurang mendapat nasihat atau idea daripada guru penasihat. Agak bengka juga. Tapi better let bygone be bygone. Even the teachers seemed doesn't gave us any help, they still sponsored our transportation and food. Thank you for all the kindness, teacher.

Selepas tamat segala upacara di Hari Puteri 2013 Peringkat Daerah itu, Farahin and three of my friends tumpang cikgu untuk ke stesen bas. We would like to round round round about di bandar. Hehe. The first place we went to was McD. Lunch was calling for us! Haha. Actually, sebelum bertolak dari Tasik Putih Farahin dah bertanya kepada Asminah bagaimana rupanya harga-harga food di McD. Well, western food amat jarang menjadi suapan Farahin. Hihi

Farahin, Asminah and Aznie ordered McChicken. Well, the price quite affordable. While Hana ordered McBeef bla bla bla I forget about the name. Haha. After lunched, we went for karokkk. Okay, Farahin memang terkecuali daripada aktiviti ini. I paid but I didn't sing any song. Saya seganlah awak. Suara saya tak sodappp. Hehe

After karoke, we wanted to back home. Aznie went backed alone with the bus. While then Farahin, Asminah and Hana went backed in the same bus. We entered the bus and waited for the driver about 30 minutes. Perghh! Berasap kami dalam bas. Driver ada je duduk di bangku penunggu sambil panaskan mulut dengan rokok. Grrr! Then, semasa bayar tambang, ticket yang keluar dari mesin tidak tercatat apa-apapun. Kosong putih macam pembungkus kuih koci. Huh!

Dalam perjalanan pulang pula, eeh kenapa bas tidak lalu di jalan utama kawasan perumahan tempat Farahin tinggal?!! Tak pasal-pasal, Farahin terpaksa joined Asminah dan Hana turun di sekolah. I thought I've to walk back home. But then, pagar sekolah berkunci pula. Skuter Asminah pula ada di tempat parkir dalam kawasan sekolah. lol. Eotteokhae??


Kami bertiga terjerit-jerit depan pagar sekolah panggil Pak Cik Guard tapi tiada sesiapapun tunjuk lubang hidung. Ikutkan hati, Farahin memang berniat untuk panjat saja masuk ke dalam tapi Hana cakap nanti kena marah. Hmm payah payah. Dari pagar masuk utama, kami beralih ke pagar masuk kedua, pun kunci juga. Kemudian ke pagar masuk di bus stop sekolah, pun kunci juga. Adoiiyaii

"Hana, kita ada duduk di longkang ke hari ni?" I asked Hana. Well usually benda-benda malang ni terjadi kalau kami ada duduk di tepi longkang like the previous posts, Longkang 1 & 2. Do read, okay! Then I said again, "Kesian Asminah terkena badi kita berdua. Haha" Well Farahin and Hana memang sometimes akan terkena badi yang sama pada waktu yang sama ketika kami lagi bersama. Hoho

About 30 minutes later, Pak Cik Guard Baru muncul bersama kumis hitamnya. Orangnya kurus dan peramah jika hendak dibandingkan dengan Pak Cik Guard yang seorang lagi peramahnya dah macam minta diludah. Sorry, kesat. Last day, that Pak Cik Guard called us Baby?!! Aishh. Berdiri bulu telinga Farahin. Tapi Pak Cik Guard Baru ni much better. Memang sesuailah kalau dipanggil Pak Cik or Uncle.

Pagar sekolah dibuka dan akhirnya skuter Asminah berjaya dibawa keluar. Yay! Hana pula tertunggu-tunggu akan kedatangan si bapa menjemput. So Farahin dan Asminah temankannya sekejap. As soon as Hana's father arrived, Asminah took me ride to home. Gayat juga dibonceng oleh Asminah yang kecil ini sedangkan Farahin lebih besar daripadanya. Tapi we've to trust our friend! She got P already. Huhu


ps: As I remember, kami tiada sekalipun duduk di tepi longkang hari ini. Huhu


1 comment :

Nurin said...

Tolong baca sini :( http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/06/attention-please-followers-blog-ni-sila.html