Hidup Susah Tanpa Yang Tersayang

EunHae in the house!

Assalamualaikum and Jalja!
Hidup susah tanpa yang tersayang. Apakah yang terlintas di fikiran anda apabila terbacakan tajuk post ini? Cinta? Keluarga? Anyway, what I'm going to write about is both. Including Friends also. Huhu. Ups! Don't stress yourselves. This is just a simple post. Hee 

Yay! Finally, I just bought new pens this evening. Faber Castle 0.7. Made In Malaysia tahu. lol. Sebenarnya, sudah berminggu Farahin kehabisan pen untuk menulis. Bila buat homework, terpaksa guna pen yang gemok gemok keras macam balak kembung. Sakit jari. Huhu

So this morning ketika subjek Sejarah, the teacher was absent. So, everyone buat hal-hal sendiri. Farahin pun siapkanlah mana-mana homework yang tertunggak macam bangunan separuh siap. Oleh sebab sudah terlalu lama menulis, letih, Farahin pun merungut.

Me: Haih. Susah hidup tanpa benda yang kita sayang.
Raidah: Apa?
Me: Apa?
Raidah: Apa yang benda awak sayang?
Me: Pen ni lah. Tak best tulis pakai pen lain. Pen Faber Castle dah habis. Huh!

Jadi begitulah ceritanya. I've used writing using Faber Castle 0.7.  And the colour, make sure it is blue. Sepanjang ketiadaan Faber Castle berdakwat biru, I've to use Faber Castle berdakwat hitam and sometimes pen yang gemok gemok kembung tu. Peh! Kelabu mata. Haha.

Farahin sejak kecil memang sangat suka kumpul alat tulis. Kalau pergi shopping, alat tulis mesti kena view. Tak beli pun tak apa. Like other girls says, Window-shopping! Huhu. Alat tulis antara benda kesayangan Farahin. Merekalah kawan, cinta dan keluarga. Hee

Farahin anti tengok pencil case bersepah. Sometimes, alat tulis mesti akan disusun macam buku-buku di library yang perlu diselenggara. Kalaupun tidak dikemas, Farahin akan berasa serabut seolah-olah rumah Farahin yang bersepah. Huhu.

Okey. Itu sahaja ceritanya. Nothing fun. Just a simple thing. So apakah benda kesayangan anda yang tanpanya hidup anda terasa susah? Hmm let me guess. Spectacles? Huhu. I need it too. Stokin? Me too. Hehe.


Believe Or Not : I wears socks in the house. Why? My legs are very sensitive to cold. Huhu ^^





1 comment :

Syuhada Nasya said...

faber castle is le best ! heah!