600.Untitle

Assalamualaikum...

Hey, peeps!
Fuhh! Another tiring day. Hari ini Farahin bertarung dengan paper Pend. Islam. Gila ah! Rasa nak meletup kepala. 2 jam menghadap kertas yang hitam putih tu. Kematu buntut duduk kat kerusi kayu tu.

Okey. Done pasal perih-jerih Farahin menghadapi SPM Trial for the third day. Now nak story tentang satu incident yang happend masa Farahin on the way nak keluar dari sekolah. Jeng jeng jeng.

Farahin jalan seorang diri saja. No one nak teman lah. Huhu. Masa Farahin sedang berjalan menuju ke gate, I saw a car. Nampak macam familiar. Tapi takkanlah. Setahu(since 3 years ago) Farahin kereta tu tak pernah menunggu di gate belakang sekolah. Hmm curious.

Farahin ignored kan saja about that car. Then bila Farahin dah hampir dengan gate, Farahin nampak a boy pun sedang menuju ke gate dalam jarak yang sama dengan Farahin. Farahin tak nampak muka sebab I just jeling-jeling je. Nampaklah kasut sekolah yang bertapak gajah tu. Haha

Bila Farahin sampai betul-betul di gate, me and that boy sama-sama keluar dari gate. We kinda closed to each other. Kira-kira 10-20 cm. Bahu pun macam hampir nak berlaga. So apa masalahnya Farahin oi? Actually, tak jadi masalah pun. I just surprised. Because that guy was Mr. S, my dear ex. Hihi

Mashaallah! Tingginya dia. Farahin dengan dia cuma paras bahu saja? Damn! 3 years ago dia lebih rendah than me. Wah! Itulah bukti he's growing up. Cayalah lu, mat! Plus, handsome boleh tahan. Hikhik. Gatal lah tu.

Well, honestly Farahin tiada apa untuk disimpan tentang dia. Apa yang Farahin ada cuma muka kanak-kanak dia dari 11 sampailah 14 years old. Farahin cuma ingat suara kanak-kanak dia dan ketawa dia yang sometimes macam kuda. Gedik kan?

Apa yang Farahin ada cuma peristiwa-peristiwa kecil like kami pernah accident basikal, dia pernah open kan window for me and dia pernah bagi Farahin bunga mati (-..-). Okey semuanya cerita zaman kanak-kanak tahun 2007 gitu. Bila dah masuk 2ndary school, nothing yang best pun. Kami ni couple malu-malu kucing. Wekkk!

Kami tak banyak berkomunikasi, lepak, apatah berdating. Oh, Shit! Malulah. Rasanya boleh kira berapa kali saja we talked to each other. Tapi maybe itulah puncanya dia tinggalkan kite. Bosan kan? Gwaenchana. Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian. Ecececeh!

And today...Fuhh! Yeah, seriously memang ada rasa rindu pada dia. Tapi perasaan tu tak sama macam dulu. Hari demi hari, jantung pun dah tak berdegup lagi untuk dia. Kira-kira Farahin dah lupakan dia 90%. Itupun dalam tempoh 3 years. Well, it's worthy. Let bygones be bygones. I'm growing up. We're growing up! Hmm post semakin jiwang meleleh nampak.

Okeylah. Panjang ya amat dah ni. Nanti ada juga yang muntah horlicks depan laptop. Till then, apa yang Farahin nak sampaikan as a girl yang pernah admired Mr.S , I'm so impressed to see him growing up! Farahin pun growing up juga! Siapa kata tak boleh hidup tanpa si dia? Allah kan ada. Tengok kami. Sihat walafiat saja. Alhamdulillah.


Love is like drug. It'll be a cure for you if you used it in the right way. But it'll harm you if you misused it.





3 comments :

Harith Iskandar said...

sesekali dgr cerita lama ok juga kan :)

wantie said...

hmm... kita tak de pun cinta monkey.

nice experience for you. MOga membesar dengan matang K

ELFarahin said...

@wantie tak ada la nice sangat. haha. thanks sebab baca :)