NEW MEMBER!

Assalamualaikum...
NEW MEMBER! Hey, peeps! I've a good news.
Recently RAFF's Gurlz ada member  baru. Nugu?
She is Asminah! Or used to know as As and Kak Ina.
Entah macam mana she accidentally jadi member secara tidak rasmi kepada rasmi in our group. Orangnya kecik comey saja. Farahin pun terasa diri ni sangat gedek *besar* bila berjalan sebelah dia. Lagi, orangnya peramah dan suka merepek. So she's good for me yang kurang bercakap and a loner ni. During Biology class, Farahin ubah tempat duduk daripada duduk di sebelah my other 3 buddyz ke sebelah dia. During Chemistry and Physics, kami memang duduk di meja yang sama.
Farahin selesa kawan dengan dia.
Kami pun antara pelajar tercorot dalam kelas. So memang secocoklah tu. Huhu
Lately bila discussed about trial paper during class, kami saling puji-memuji.
Sindiran is not allowed!
Both of us need support. Kami tahu how hurt, how stress we're.
Apatah lagi, three other members antara pelajar TOP 20. Tak macam kami...
Sebelum ni there was only me stress sorang-sorang dalam group,
but now dah ada As. So I got strength to face all this hate and jealousy.
Bukan maksud Farahin benci the other members. Come on.
Siapa tak jealous dan rasa benci bila orang lain berjaya?
Kami pun nak jadi salah seorang daripada mereka! Mesti!
Next month, will be the last battle. SPM!
So mesti buat sebaik mungkin!
Syllabus pun semua dah habis. So senang nak ulangkaji.
Tak adalah buku past year tu rongak sana, sini. Haha

Nak tahu tak? This one malay boy in my class, selalu kena aim dengan cikgu. Poor him.
Wae? Dia pun senasib dengan As and I. Tapi cikgu selalu attack dia.
I can see how stress he is. Muka dia tu...tak payah cakap...
Farahin ni kinda bersikap empati. Tak payah tanya. Tengok dah tahu. Ceh!

Anyway, RAFF's Gurlz stand for R(Raidah), A(Aznie), F(Farahin), F(Farhana).
Actually, original name is RAF's Gurlz. Stand for Royal Air Force. Eh! Tipu je.
Now, Farahin nak keneng-keneng nama group supaya Asminah pun ada.
Kalau dapat. Kalau tak, Asminah tetap one of the members.
Sayang nak buang budak comey macam dia. Huhu
RAFF's Gurlz sekarang ni in version 3:1. Wae?
Sebab Farahin, Aznie, Raidah dan Farhana selalu dalam keadaan 3:1.
Contohnya, paper 1 Biologi, 3 jawab A, other one selain daripada tu. Huhu
3:1 tu pun Farahin yang buka cadangan. hee

You know what? Seronok ada buddyz macam mereka.
Good for me yang kinda 4D aka lain daripada yang lain.
I'm a capricorn. Seorang pendiam kecuali jika diransang.
So minah-minah kepoh ni memang secocok dengan Farahin.
Raidah yang baik hati. Aznie yang gila-gila.
Farhana yang rajin. Asminah yang kuat merepek.
Hahaha...Happening sangat!

Di sekolah tadi pun Farahin asyik senyum-senyum...
Teringat pasal yesterday. Yep! 1st October. Farhana's birthday!
Kami celebrated dengan kek ais-krim di surau sekolah. Duduk di luar saja.
It was such a-red-letter-day for me! Sweet sangat!
Tapi hari ni Farhana absent. Demam PMR kot. Haha...
I bet sebab makan ais-krim. Farhana ni banyak pantang dia sebab dia ada migrain. Huhh

Okey. Dah lama sangat tak conteng kat  blog.
Hambik kau! Berjelar-jelar Farahin tulis. Huhu
Sekian.

Wish goodluck for our SPM!
And goodluck for our friendship too!
Amiin...


p/s: Goodluck for PMR candidates!

2 comments :

Sally Samsaiman said...

best of luck utk SPM :)

mazni said...

wahh dapat member baru. kawan baik2 ye. gudluck SPM!