Young Vet!

Assalamualaikum...
YOUNG VET!
Yosh! I'm back posting some stories of my life. Huhu
Hari ni, during kelas Biologi kelas Farahin ada buat eksperimen on frog.
Yep! Makhluk hijau yang lembab-lembab macam tisu baby tu. Kyeopta!
Sepatutnya, each group kena ada katak sendiri
but Farahin tak ada rezeki nak kutip mana-mana katak.
Jadinya, datanglah sekolah dengan tangan kosong...
Tapi masa buat pembedahan,
Farahin dengan selambanya pandai-pandai bawa diri join group these boys!
Aip! Not me only. Aznie and Asminah also. Huhu
This boys group ada four boys. Tapi lagi dua takut and geli-geleman dengan katak.
So tinggallah dua orang je. Kudin and Fendi.

Fendi played his role as the main doctor. Hihi
Dialah yang kerat dada katak tu sampai nampaklah segala organ.
Farahin, Asminah anda Aznie cuma nurse tambahan je. Haha
But then, at last Farahin anda Aznie yang banyak menggodeh-godeh isi katak tu.
Cikgu suruh bedah badan je. Tapi kami bila dah puas tengok semuanya,
pandai-pandai pula bedah paha. Nothing punn..
Tak ada darah pun keluar.
Paha dia penuh dengan otot. Tulang macam rotan cikgu disiplin je. Haluss...haha
Fendi dok cakap sedih tengok katak tu.
Aip! Mana boleh cakap macam tu. Jatuh haram hukumnya.
Dah disiat-siat kulitnya, cakap kesian pula.
Farahin and Aznie pula....
"Kalau nak bunuh, bunuh biar betul-betul."
"Nak jadi jahat, biar sejahat firaun."
Haa...jahat tak kami? Huhu

Farahin memanglah ada hubungan sentimental dengan haiwan.
Farahin peramah dengan haiwan and yes! kami cepat mesra.
Tapi in this case,
orang kata...
jangan campur adukkan emosi dan kerja.
Tak menjadi nanti.
So, we've to focus!
Kerja tetap kerja.
Haa...macam tulah.
At last,
Farahin rasa happy sangat!
Teruja habis!
Ini adalah kelas Biologi yang paling best!


I was a Young Vet. today! Yay!
♥♂♪♣☺ Wish to be a Great Veterinarian someday! Amiin ♥♂♪♣☺



1 comment :

Sally Samsaiman said...

luckily sally tak amik bio..hahaha...nway, best of luck for your dream to be Veterinarian yup!