Orang Asing, Bahasa Asing

Posted by | On | | 3 Comments
Assalamualaikum...
ORANG ASING, BAHASA ASING.
Okey. Don't missunderstood.
Farahin bukan nak story about alien atau makhluk bulan.
Well highlighted there, Orang.
Means I'm going to talk about human.

Hari ni went out with my cousin.
Farahin panggil dia Kakak je.
Sedang kami mentedarah kat MarryBrown,
once Farahin ternampak 3 awex putih melepak pun ada kat situ.
Nampak macam foreigners dengan beg besaq gedabak.

Then saw one of them bertanya something dengan sis kat kaunter.
Farahin tak dengar sangat tapi macam tanya tempat.
Itu pun sebab Farahin terdengar sis tu cakap 'Bas Sten'/'Bus Stand' kat foreigner tu.

Farahin fikir itu adalah situasi kecemasan.
Someone need to speak english to that foreigner.
Muka foreigner tu blur blue je dengar sis tu cakap rojak.

Niat dalam hati, naklah Farahin tolong foreigner tu.
Nak juga merasa speak english dengan foreigner.
Tapi niat disimpan diam-diam dalam hati.
Tiba-tiba hilang confident nak speak english. Huhh

Bila foreigners tu blah je,
rasa menyesal pula sebab tak cuba bercakap dengan diorang.
Kempunan weyh! Rezeki depan mata ditolak! Sadisnya...

Yalah. Selalunya chat English je. Never speak pun.
Kadang-kadang tu speak rojak juga dengan buddyz.
Tapi sure feel lain kalau kita speak dengan foreigner right?

Tak apalah(bunyi sedih)
Next time, bina confident tinggi-tinggi ya Farahin.
Kau ni anytime je akan ter-expose pada dunia luar.
Nak, tak nak, hadap je lah. Huhu



'Bus Sten'/'Bus Stand' tu bahasa pasar orang Kluang means Bus Station. Apapun, this was my first time makan kat MarryBrown. Huhu




READ MORE>>

Debut Selca

Posted by | On | | 3 Comments
Assalamualaikum...

DEBUT SELCA!!
Tajuk post sesangatlah poyo.
Ingat diri tu Raja Selca macam Yesung oppa ke?
Well, like oppa like ELF. Huh?

Dengan ini Farahin rasmikan my debut selca!
Ups! Sorry, muka tak cukup hot. Huhu

Selama ini, Farahin sangat segan nak beraksi depan kamera.
But since this year, Farahin beranikan diri buat memek muka bodoh-bodoh depan kamera.
Actually, depan kamera laptop saja. Hihi
Gambar kelas pun, Farahin tried to be kind of gediks or funky gitu.

A friend ever said, "gambar kelas Farahin tahun ni semua funky-funky"
I replied, "yalah. semuanya sebab korang buat kite rasa tenggelam bila dalam gambar"

Yeah. My buddyz semuanya pakar dalam bergambar.
Suruhlah diorang pose macam mana pun, geren pecah kanta kamera. Haha
So serba sedikit of course Farahin rasa tenggelam camtu.

So ada sesiapa rasa menyampah dengan selca Farahin?
Cer komen. Ada macam comel je, macam cantik je ke? Hahaha



p/s: image taken last night after back from Majlis Tahlil at Mak Cu's house.


READ MORE>>

ELFollowers

it's the only life to live. death is not a choice. Live ! -20/12/2018-