Nightmare Is A Sweet Dream

NIGHTMARE IS A SWEET DREAM.
Yeah! Dah baca tajuk yg panjang nak mampus tu?
Hari ni Farahin nak story about dream.

Last nigt Farahin ada mimpi ngeri
which at the same time boleh jadi mimpi indah juga.

Dalam sebuah rumah
berkonsepkan Inggeris but colourful,
Farahin tinggal dengan SJ members.
Boleh dikatakan we're The Most Happy Family.

Di ruang tamu,
nampak Abg Donghae, Abg Eunhyuk,
Abg Yesung and Abg Hangin sedang lepak.
I don't know where the other members
but all looked happy and playful.
Farahin sempat jenguk dia orang
sebelum ke dapur.

Di dapur,
Farahin tolong Abg Ryeowook cuci pinggan.
Sambil cuci pinggan, kami gelak-gelak.
Tak tahu apa yang dibualkan.
Suddenly Abg Eunhyuk datang sengaja mengacau.
Tengok sana, tengok sini. Abg Siwon pun ada.

At that time lah,
tiba-tiba ada darah menitis
ke atas pinggan yg Farahin sedang cuci.
Dari setitis, jadi dua titis.
Then Farahin rasa darah tu datang dari hidung sendiri.
I touched my nose and yes, it was bleeding.
Next, tiba-tiba Farahin muntah darah pula.
Tak ada rasa mual atau loya,
suddenly mulut keluar darah.
Darah tu pekat sangat.
Makin lama, makin banyak darah keluar.
Perut, dada and kepala Farahin rasa sakit semacam.

Muka Abg Ryeowook, Eunhyuk and Siwon dah semacam.
Farahin pula dah mula menangis sebab takut sangat.
Then ada suara seorang perempuan tua.
I don't know who but only heard the voice.
"Penat sangatlah ni. Pergi berehat," she said.
But I refused and cakap nak jumpa doktor.

At last Abg Siwon bawa Farahin keluar utk jumpa doktor.
Abg Donghae and Abg Eunhyuk pun ikut.
But on our way, we still tak jumpa mana-mana klinik.
Trafik nampak busy sangat. Waktu tu dah malam.
Hidung dan mulut Farahin pun dah berhenti berdarah.
Cuma kadang-kadang je darah tu akan keluar.

Then suddenly we alsmost involved in accident.
Luckily Abg Siwon sempat mengelak.
And I don't know kenapa watak Abg Siwon
nampak jahat waktu tu sebab dia ketawa
bila kereta yg hampir dilanggar berlanggar pula
dgn kereta lain dan meletup.
Farahin marah dia, "Kalau saya yg mati tu, awak ketawalah ya?"
That time, baru Farahin tahu in this dream we're couple. Hee (^w^)
But belum sempat dengar jawapan Abg Siwon,
Farahin dah sedar. Mimpi pun tamat...huhu

Dah lama tak mimpi Abang-abang SJ Farahin.
Itu yg sweet dream-nya. But yg nightmare-nya pula,
Farahin mimpi hidung mulut berdarah macam tu.
Ada maksud ke?




2 comments :

Anne Muloque said...

hahaha! gempak betul la mimpi saengi. unnie teringin nak mimpi macam tu jugak la! except part accident tu. XD

ELFarahin said...

@Anne Muloque hahaha...! anything about oppa semuanya gempak-gempak belaka. Hihi...hope unnie pun akan dapat mimpi yg best2 jugak pasal oppa nanti... ;)