Dah Seminggu Pun

Assalamualaikum...

Hello, peeps!
I'm back.

Straight to the point,
title kali ni macam kat atas tu lah kan.
Ya. Dah seminggu pun Farahin kat ump nih.
Actually, seminggu dua hari. Huhu

So far so good.
Lecturers okey. Classmates okey.
Yang paling penting,
Farahin okey. Hihi

However,
Farahin tak dapat nak retake subject
yang sepatutnya Farahin retake
sebab subject yang Farahin kena retake ni
asyik clash dengan kelas2 lain.
Plus, Farahin dah tak sanggup nak rombak jadual.
Subjek2 yang Farahin ambil untuk sem ni pun
semuanya macam okey aje.
Nak2 lagi lecturers pun tiptop...kind hearted semua.
Sayang nak drop. Hehehehe
So gonna proceed with it. Hiphip!


And more shocking news,
untuk kelas Hubungan Etnik Farahin dilantik sebagai class monitor.
Andwaeeeeee! Alasannya sebab berdasarkan tarikh dan bulan lahir,
Farahin paling tua.
Yup! I'm a capricorn.
But not saying I'm crazy about my zodiac.
Just another name for me. Hee
Gementar juga jadi class monitor ni.
Farahin memang tak pernah harap
nak pegang jawatan besar2 ni.
Sekolah dulu jadi setiausaha puteri islam pun
terkedek-kedek aje duduk bawah pengerusi. Huhu

Memang dah lama sangat
Farahin cuci tangan pegang jawatan2 tinggi ni.
Sekolah agama dulu bolehlah act diva jadi pengawas.
Masa tu tak ada sense of responsibility.
Tahu2 kain dengan tudung merah.
Lain daripada student lain. hahahaha..
Apapun itu dulu...

Tapi memandangkan dah terlantiknya
sebagai class monitor ni,
terima aje lah.
Lecturer pun macam tak ada hint
nak beri chance untuk Farahin menolak jawatan yang diberi.
Let's say ni tuah Farahin yang lahir tak cukup bulan ni. Haha..

Yup! No matter what, I'll stay positive.
Recently, Farahin watched Kdrama Orange Marmalade.
Rasanya ada dialog macam ni....
"Don't try so hard to overcome your fear.
That's how your heart feels.
Why do you have to hate it?
Just let it be."
Kind like that larr...
Farahin ubah sikit aje kasi sedap. Hahaha

Lagipun, sebelum ni Farahin ada nasihatkan my buddy ni.
Apapun yang jadi.
Apapun yang Allah beri.
Semuanya ada kebaikan.
Inshaallah..

Farahin memang selalu ajar diri untuk positif.
Ya. Ada yang pernah kata.
Positive thinker ni sebenarnya
dia ada banyak benda negatif yang dia rasakan dalam diri dia.
That's quite true.

But to me putting yourself into negative,
just only make yourself try so hard.
Try so hard is not bad.
But for me, it's not good for myself.
I'll feel stressed and depressed at the same time...
hating myself, hating the world, hating everything...
After all, I tells based on my experiences.

No matter what,
Farahin selalu beritahu diri sendiri
"I LOVE YOU."





Kalau nak berkorban, biarlah ada sesuatu untuk dikorbankan.
Kalau kita sendiri sudah terkorban terlebih dahulu,
bagaimana kita mampu berkorban sesuatu?











No comments :