Introvert Switch On

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...
Image result for anime girl lonely gif
Hello, peeps! Wah wah wah tajuk hari ni. Haha
Introvert? Yes, me! Switch On?? Hihi
Ni yang nak cerita ni.

Lunch tadi like usual,
Farahin The Lone Ranger lunch sorang2 kat kafe.
Pilih meja paling belakang paling hujung sekali.
Sebab kat situ ada kipas. Hahahaha
Tertutup dan senyap tu tak payah mention kot.
Nampak meja kat sebelah tu ada beg.
Ada orang lah tu kan.

Lepas Farahin ambil makanan semua,
back to my seat...ops!
Lelaki rupanya yang duduk kat meja sebelah tu.
Tak apa. Biarkan dia makan dengan sudu dan garpunya.
Kite makan cara kite. Bismillah. Tangan kanan. Haha

Well like mentioned,
Farahin ni introvert. Semua pasti tahu apa itu introvert.
Kalau tak, boleh rujuk Google Ahjussi.
Pak cik tu makin tua makin berguna. Hahaha
So in that situation, 2 meja dalam satu ruang,
2 orang duduk di tempat masing-masing, senyap dan tertutup...
Aipp! Korang bayang apa tu? Haha

So in that kind situation,
terdetik di fikiran.
Jodoh siapalah yang makan sorang2 ni?
Dia ni Lone Ranger juga ke?
Sotset2 dari tadi, selsema mamat ni. Ke resdung?
Swicth On! That's how I'm speaking to my surrounding.

Some typical thought mungkin beranggapan Farahin ni masuk air.
But a big NO. It was just a moment yang Farahin rasa kinda rare.
The silent. The weak awkwardness yang mungkin Farahin je rasa.
When Farahin tak toleh lagsung ke kiri where he sat
dan cuma pandang ke kanan ke luar tingkap and had a taste of the moment.

Look, this is life.
Kadang2 kita ditempatkan dalam satu ruang
dengan orang yang kita tak pernah jumpa dan kenal.
Tapi masing2 ada cara dan pilihan sendiri.
A sip of life yang Allah beri
untuk kita dan dia rasa pada ketika itu.
Very little but actually amazing
kalau kita berhenti menghitung detik yang seterusnya.
Forget about yesterday. No worry about later.
But feel the moment.

So, yeah. Farahin ada cara sendiri untuk melihat dunia.
I feel great about it. Sometimes.
Otherwise, sometimes it did make me worrying myself.
Apapun, love hate is real.
Sometimes I hate myself very much.
Sometimes where at most, I LOVE ME THE MOST.
Till then, bubye =)







We share the moment with different fates.
See you again.




No comments:

ELFollowers

False start may have the right end. But the right start also may have the false end. What does matter is in between and the goal to make everything back to right. -16/09/2018-