Lutsinaran

Posted by | On | | 1 Comments
Assalamualaikum..

Hello! Selamat petang semua.
Apa khabar? Macam mana hari ni?
Farahin macam biasa. Melahu serba tak tahu huhu.

Tajuk post kali ni macam familiar kan?
Lutsinaran. Dah habis baca belum?
Baca dari awal ke plot twist dari belakang?
Aatau baca langkah2? Whatever. Tak apa.
Apapun, terima kasih sebab baca penulisan Farahin
yang papa serba tak kena tu haha.

Ya. Hari ni nak sembang pasal Lutsinaran lah.
Pertamanya, cover. jengjengjenggg


CRINGGGEEEEE!!!
cringe tak bila korang tengok cover tu?
sebab Farahin cringe cringe cringe sangat haha.
Tak tahu mana datang semangat beriya nak edit cover.
Sebab dah fed up cari inspirasi dekat google sekali muka hensem2 belaka
Farahin decide je guna muka namchin untuk tiga2 watak hehe.
Tak tahu juga macam mana sekolah dulu konfiden sungguh edit cover macam ni.
Skill editing amatur je tu. Tak padan budak grafik hahahaha.

Okey. Done part cover. Yang kedua pula, pen name.
Eceh. Nak juga masuk omputih. Ya, nama pena.
Kenapa Adrenalin Putra? Kenapa tak Suju Elfarahin? Atau ELFarahin?
kemon laa kemon laa. Farahin bukan buat fanfiction.
Jadi Farahin guna nama acah melayu yang memang feveret Farahin
sebelum muncul nama Suju Elfarahin @ ELFarahin ni. Adrenalin Putra.
Patut ke Farahin buat copyright biar nama ni tak ada orang curi? Sayang tahu hahahaha.

Cover sudah. Pen name pun sudah.
Sekarang ni part behind the scene pula.
Ya ya belakang tabir gitu hahahaha.
Lemah semangat. Lemah semangat bila dalam otak dah siap2 plot semua
tapi memori tetap nak pusing balik apa yang ayah pernah kata dekat Farahin
at the first moment Farahin beritahu yang Farahin sakit dan nak dapatkan rawatan.
Ayah kata, "Jangan buat benda gitu. Tulis2 benda macam tu.
Tu yang kepala duk fikir benda2 gitu."
Nak ketawa, nak menangis, nak marah pun ada 
bila dengar ayah cakap macam tu.
Menguatkan lagi instinct Farahin
"Oh! Even parent aku pun tak kenal aku."
Seolah mak ayah tak nampak
macam mana Farahin membesar dengan hobi melukis,
buat origami dan kraf tangan, penulisan bahasa melayu selalu dapat markah tinggi,
kemudian suka pula nak mengarang dalam bahasa inggeris
walaupun vocab dan grammar kelaut.

Tapi tak apa. Back to basic. I just do what I like.
Thingking maybe this can help me to get to know myself again.

Okey. Cukuplah ni. Megi dah kembang haha.
Oh! Bagi siapa yang masih belum baca Lutsinaran dan nak baca,
jemput jemput klik cover dekat atas tu okey.
Terima kasih singgah dan baca!
Have a good day as well as a good rest.
See you in later post. xoxo =)









READ MORE>>

ELFollowers

we're all stars that brightens each other starlight a little bit better for the better -07/05/2020-