Alhamdulillah. I'm back to dropship. Do check out my igshop everyone! - Sun, 12/11/2023 -
Avatar
Avatar
Hi! (•◡•)
Welcome to District'15.
I'm the mistress, Farahin.
Jan '96 is my sacred date.
I think and feel too much.
So I write. Feel free to
navigate around. Thank you
for coming ya.
header

Blog Renamed

Posted by ELFarahin | On February 03, 2024 | |

Bismillah. Assalamualaikum...

Hello, owlies ! Hello, february ! Tengah malam jugalah nak menaip kan. Well siang tadi dah terlelap. Memang lambat lagilah nak lelap jawabnya. Inshaallah post kali ni pun tak panjang mana. Ringkas ringkas saja. You know, just nak buat petanda tuan blog masih aktif, hidup bernyawa, cuma kerap menghilang sampai sebulan dua lamanya. Haa gituu haha.

Jadi tajuk post kali ni 'Blog Renamed'. Terang lagi jelas. Yaa Farahin dah renamed nama blog ya. Agaknya yall kenal lagi tak blog ni? Farahin cuma tukar nama je tau. Rupanya masih sama. Cuma siang tadi sempatlah tambah itu ini sikit sikit. Yaa ini blog yang sebelumnya titled 'Super Junior.ENT'. Farahin dah renamed kepada 'D I S T R I C T ' 1 5' ya.

Dulunya semangat kpop masih meraksasa. Since high school lagi. Sekarang dah makin jarang layan kpop. Group kpop yang gen-z pun mostly tak kenal. Era kpop Farahin terhenti dalam era rookie Stray Kids dan segolongannya, I guess. Jadi tiba dah kot masanya kite move on daripada 'Super Junior.ENT'. Tapi sentimental value masih ada ya. Ringkasannya, '15' stands for '15 members of Super Junior' dan 'District' tu simply says 'This is my little free zone/area'. Okey ke? Hehe

Tadi Farahin ada mentioned siang tadi ada tambah itu ini sikit kat blog kan? Ada nampak navbar kat atas tu? Moganya tak krik krik dah cbox Farahin. Farahin agak yall tak perasan icon cbox sebelum ni. So now Farahin replaced je semua icon dengan text. Dipersilakan sangat tinggalkan link blog ya. Kat Mister Linky pun jangan lupa.

Selain navbar, nampak tak widget kecik cumil kat hujung belah kiri blog? Sebelum ni pun memang dah ada. Baru juga. Tapi masa Farahin edit siang tadi I made mistake dah dua ketul tu menghilang. Ni baru letak semula. Sukalah Farahin nak share dari mana Farahin dapat dua widget ni. Yall boleh klik Online User dan Hit Counter. No worry. Benda free. Simply select and copy+paste code je.

Nak jadikan dua widget tu stay kat hujung blog atau web macam Farahin? Bolehhh. Meh Farahin open short tutorial. Tibeeee je kan. But why not. Benda mudah. Bawah ni code yang Farahin guna.


<!-- BEGIN: Powered by Supercounters.com -->

<div style="position:fixed;bottom:0;left:0;margin-left:10px;margin-bottom:6px;"><script type="text/javascript" src="//widget.supercounters.com/ssl/online_t.js"></script><script type="text/javascript">sc_online_t(1684675,"Online","170ddb");</script><br /><noscript><a href="https://www.supercounters.com/">supercounters.com</a></noscript><script type="text/javascript" src="https://freehitcounters.org/count/drk9"></script><br />

 <a href='https://www.easybooking.eu/'>Easybooking.eu</a> <script type='text/javascript' src='https://www.whomania.com/ctr?id=58a53c28284eace33751dee4983be359de47bea9'></script>

</div>

<!-- END: Powered by Supercounters.com -->


Remark :

Purple - Original code ada <center> dan </center>. Yall gantikan dengan code yang Farahin share.

Green - Code Online User. Copy paste je code online user bulat bulat.

Pink - Code Hit Counter. Sama. Copy paste code Hit Counter yang yall dah generate.


Follow and copy+paste je bulat bulat. Nak tahu Farahin biasa dapat tutorial dari mana? Berkat didikan lecturers masa study dulu, Farahin dah biasa bergurukan W3Schools. Sesiapa yang macam dah ada minat-minat kecik nak try alam programming atau nak study sains komputer someday, mungkin boleh godeh godeh web ni. Memang khas untuk programmer. Terutamanya beginner. Tapi rasanya expert pun guna kot. Learning is a process after all.

Tadi angannya nak tulis ringkas ringkas je. Sudahnya panjang berperenggan juga. Tahu je lah seketul blogger ELFarahin ni kan. Okeylah. Dah sedor diri tu, dah tentu sedor nak tutup post. Apapun, sekali lagi Farahin nak menjemput yall tinggalkan jejak di cbox dan mister linky. Feel free to navigate around okey. It's 'D I S T R I C T ' 1 5' yall. Until here then. Jumpa di lain post nanti. Night night





1 comment:

  1. Hye sis! yg CBOX tuu, dah bbrp kali juga try tinggalkan jejak. Tp asyik x lepas jeee. Sbb dia tulus CBOX di lock. Posting is unvailable. Tu yg xdpt nak post apa2 huhuhu. Sbb tulah kot sunyi je cbox sis tu! ><

    ReplyDelete

ELFollowers

Check out and support my igshop @lomophoto.my @shopbyfarah.my

Powered by Blogger | Designed by ELFarahin