Keli, Lunch Hari Ini


Assalamualaikum...
Hey, guys! Sudah lunch belum? Farahin...of course sudah. Tengok tajuk entry ini pun sudah tahu. huhu. Sampai sahaja di rumah tadi dengan wajah kempunan lunch, ayah dengan suaranya yang serak akibat belum sembuh dari demam sepenuhnya pun berkata,

"Farah suka ikan keli, kan? Ayah ada beli ikan keli.
Bwo? Keli?! Aishh kan Farahin pernah kata jangan beli. Sebab takut nanti tak kena dengan my taste.

Actually, first time mula suka makan ikan keli ketika me and my family pergi rumah my aunt. My aunt hidang makanan. Then, Farahin nampak ikan masak sambal. I thought its just ikan biasa. Nampak macam ikan merah. Later, ketika makan....lol.  awat bentuk tulang dia macam ni? Pacak tiga? Even ada rasa pelik pasal ikan itu, lantaklah! Asal sedap, wa santap! Huahaha. Lepas itu, my dad said,

"Amboi! Gemar rupanya ikan keli."
Bwo?! Keli?!?! Ini first time aku mencekik keli oiii.

So, begitulah ceritanya. Farahin sempat pesan lagi supaya ayah jangan suruh emak masak keli. Takut nanti rasanya lain. My aunt punya lauk keli kind of manis coz she used sugar in her cook. While my mom not.

Tetapi hari ini first time ayah beli keli. I thought ayah beli ikan keli then cook by my mom. Rupa-rupanya lauk ikan keli. Huhu. Farahin bau 3-5 kali ikan keli itu. Woot woot! Wangi! So I decided untuk menyenduk setengah senduk nasi and makan bersama keli dimasak lemak cili api itu. Fuyhh! Superbb! So apa lagi? Jom tambah nasi! Hohhoo. Sedap you keli itu. Yumm Yumm. Rasa lapar balik mengingatkannya. muehehehe. Alhamdulillah. I sendewa 3 kali gara-gara keli lemak cili api. Hehehe.

p/s: Ayah Farahin yang merupakan anak jati Tok Gajah tak pernah makan keli rupanya. Ini baru his first try. huhu.




1 ulasan :

Lelaki Ini berkata...

ikan keli sgt best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...