Review 20 Soalan Untuk Farahin 01

Assalamualaikum...
Okay. Starting today, I will review all my contestants questions along with my answers. So, let's start for 20 questions from the first contestant. Which is from,

Tapi sebelum review soalan, meyh nak review sikit pasal blog contestant. Okey. Tengok header sudah terang usah disuluh yang this blog is own by Eyka Zulaikha. She's born on 16th July 1992. Berasal dari Negeri Sembilan. And status is engaged? Hehe. Taken already. Apa yang dapat Farahin komen tentang blog Sis Eyka is it just nice and simple. What do I like about this blog, tak semak dengan ads and the most important(for me) ialah ada official follower gadget. Nak tahu lebih, boleh klik link di atas sana.

20 Soalan daripada Sis Eyka

1.Sejauh mana ,anda tahu tentang diri anda??
Tak jauh mana pun. Sampai sometimes keliru dengan diri sendiri. Farahin lebih nampak yang negatif berbanding yang positif. huhu

2.Adakah anda peramah? peramah dalam alam maya @ dalam realiti?
Farahin lebih peramah dalam alam maya! hehe

3.pernahkah farahin ke klinik semata-mata untuk mendapatkan cuti sakit,padahal kamu sihat ketika itu??
Nope. Pernah tipu parents je konon demam padahal sihat. Itu zaman sekolah rendah dulu.hihi

4.Apa pendapat kamu tentang segala peraturan seperti cara berpakaian, tepati masa, yg ditetapkan oleh sekolah/asrama kamu?
WAJIB dilaksanakan selagi tak melanggar syariat.Err cakap macam ada je peraturan asrama yang langgar syariat. hekhek

5.Pengertian ' nakal ' bgie Farahin??
Acting kyute dan ceria serta suka melawak XD

6.Pernahkah kamu terlibat dengan cinta si dia yg berpunya? apa yg kamu lakukan FARAHIN??
Berpunya...pernah. Dengan ex yang dah hado new gf. What I did? Nothing. Just melayan perasaan sendiri.

7.Adakah Farahin pernah dikritik kerana sebuah kesalahan?apakah reaksi kamu??
Ermm pernahhh kowt. Reaksi; sure panas. Farahin susah nak maafkan orang yang sengaja buat salah then tak kenal nak mintak maaf. Nahaslah kau!

8.Apakah hobi Farahin dalam meluangkan cuti?
Blogging...blogging! Selak-selak komik yang hado and do my homework.

9.Apa pendapat Farahin tentang 'manja'???
Err...macam mana nak jawab  eh? Farahin terbayangkan my dad yang suka manja-manja mintak urut kaki, belakang, kepala dia. Haha..!

10.Beza antara manja dan gedik???(jawab pnjang sikit)
Ahhh macam mana nak bezakan! Err manja mungkin menampakkan diri seseorang itu Nampak kyute? Ha?? And gedik pulak macam nampak cheap je. Ups! Sorry. hee

11.Ceritakan knape kamu sukakn sebuah lgu?
Rentaknya! Farahin suka lagu-lagu rancak dan liriknya yang menikam dalam di dada. Ceywahh. Tapi bukan rock kapak ya. Rasa macam dalam hell je bila dengar lagu rock-rock ni (-..-)

12.Kejayaan ,cita2x @ cinta yg lebih penting...? knpe????
Uiseyhh...mana yang lebih penting? For now I choose cita-cita. Sebab I’m so obsess dengan cita-cita saya. Gonna be a great Veterinar!

13.bagaimana kamu melepaskan kemarahan??
Menyendiri,Menangis, Istighfar, blogging. Hee

14.warna kegemaran Farahin?kenapa???
Biru. Bukan sebab Farahin ELF. Tapi sebab biru ni mewujudkan suasana yang sejuk dan gelap. Just like me. Selalu tenang(sejuk) tapi not the inside.

15.Kamu seorang yg tidak suka tinggal di rumah..tiba2x kakak kamu meminta kamu menjga anak buah kamu...ape perasaan kamu?
Err...okey. I kind of awkward with kids. So jagalah dia sebaik mungkin. Kalau baby, make sure mereka takkan menangis terlalu lama. I hate listening to cry!


16.nilai sebuah persahabatan pada Farahin?
It’s so awesome dan sangat bermakna. Much precious than love.

17.Apakah cita2 kamu?Sejauh manakah kamu berusaha mencapainye?
Veterinar. Sejauh mana...now most focus to biology subject. Cikgu! Bila nak bedah katak?!

18.Apabila kamu sedih ,apa yg kmu lakukan?
Diamkan diri kalau sedang in group dengan bestie. Di rumah, duduk sorang-sorang dalam bilik then cry as much as I can.

19.kawan baik kamu menyakitkan hati kamu,apa perasaan and ape yg 
kmu lakukan??
Dia sakitkan hati kita, mestilah kite sakit hati. Tapi I’ll learn to forgive them if diorang tak sengaja. Kalau sengaja, I need time to forgive. Hehe

20.Seseorang telah memfitnah kamu dengan fitnah yg teruk kepada parent kamu....ape yg kamu lakukan..?
Even Farahin jarang berbincang dengan parents about myself,  nak tak nak terpaksa berterus-terang dan berikan penjelasan 100% lengkap pasal fitnah tersebut. Do I’ve to talk that much?! O_o




Okey. Done. Hope Sis Eyka berpuas hati dengan jawapan Farahin. Kalau tak puas hati, simpan-simpanlah sendiri ya. hehe. Till then, terima kasih sebab sudi join! First contestant pula tu. Tahniah!

Terima kasih juga untuk banner ini! Rajin betul!







1 ulasan :

Ct Noraishah berkata...

Wahhh..yang camni pun ada yae :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...