Down



Assalamualaikum..
Today hendak bercerita about last friday. Last Friday ada acara khas untuk pelajar harapan sekolah. 15 orang students from my class had chosen. Me? Not one of them. Di upacara tu principal ada ingatkan bagi kami yang tidak terpilih jangan kecewa. Peluang masih ada. Masih ada ruang untuk kami. Itu kami tahulah. Tetapi walau bagaimana pun, tipulah kalau tak rasa kecil hati. Even my partner yang sebelah pun kata, "Apa motif benda macam ni? Waste time lah" Then Farahin pun 'haah' saja and said, "Entah! Menyampah" Ups! Kan dah keluar? Sejam setengah kami duduk di tempat perhimpunan cuma tepuk tangan dan tunjukkan muka tak puas hati. Semua down. Plus, we lost one period of our Biology subject. Dari baris depan(lelaki) sampai baris belakang(girls), whole class semuanya buat muka badi. Seriously, kami duduk kelas paling hadapan. Yet kami di situ...hmm you know. Siapa tak down? Hilang semangat jadinya. The truth is, bukan menyampah dengan pelajar terpelajar tu. Plus, one of my bestie pun bertuah terpilih. Tapi menyampah gilos dengan acara ni. Sejam setengah rasa macam kena rejam dengan telur warna warni saja. Bengang tahu. Bengang! Okeylah. Done here.


Tahniah lah bagi yang terpilih tu. Jangan sombong. Wa jontos nanti.



Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...