Kisah Suami & Isteri...

Posted by | On | | 0 Comments
Assalamualaikum...
Cuba anda klik tajuk di bawah. Cerpen ini lebih menarik daripada novel-novel cinta yang pernah saya baca. Saya berkata begini sebab saya anti-cinta buat masa ini. Tetapi saya tak menafikan walaupun saya anti-cinta, masih ada cebis-cebis cinta di hati saya.


! ◕‿◕ ! Ma Blog !◕‿◕ !: Kisah Suami & Isteri...: Dia duduk menghadap laptop di hadapannya. Langsung tidak menghiraukan si dia yang tengah menonton televisyen – ceramah bersama Dato Masyita...
READ MORE>>

Bahasaku

Posted by | On | | 0 Comments




Assalamualaikum....

'Bahasaku'? Bahasa apa pula? Bahasa Melayu lah. Saya kan orang Melayu. Okey. Hari ini ialah 1st day untuk Mid-year exam. And hari ini juga merupakan 1st time saya menghadap paper Bahasa Melayu yang full format!! Aigoooo~~ nak pecah otak. Nak patah tangan. Banyak sungguh hendak ditulis. Memang betul-betul memerlukan khidmat tangan. Huhu... Paper 1, 2jam 15 minit. Paper 2, 2 jam setengah. Total, 4 jam 45 minit. Fulamak!! Kalah time rivision saya. Hahahaha.... Tapi, okey lah even it was my 1st time. Wish dapat 'A' !! Amiin... hee~



READ MORE>>

Bila Nak Pakai Tudung...

Posted by | On | | 0 Comments
via : ! mErEntAs ImaN ! by sherah


‎"kau bila nak pakai tuudung ?"
" nantilah tunggu hidayah sampai "
"tu..dia tengah berjalan dah tu..tak nampak ka ?"
"mana2 ?"
" pangg !"
"dah nampak ? "
"hg gila ka ? "
"aku nak bagi hang nmpk jaaa"
"aku tak nampaklah ! "
"hg cuba pakai tudung,konpem3 nampak punya"
"tipu !"
"pakai lah dulu tengok "
"ok"
"lanie apa hg rasa ?"
"rasa lawa la pulak"
"haa...tu hidayah dah sampai..dah lama sampai sebenaqnya"
'mana ?"
"hg nak kena penampaq lagi ka ?"
"hee..larik !!,sat2..sebelum tu..terima kasih tolong bukak pintu hati aku untuk merasa lawa bila pakai tudung"
"bukan aku,Allah yang bagi.mungkin lanie hg kata lawa..lepasnie..hg akan rasa yg tudung tu jadi pelindung hg..percayalah"
"aku tak paham"
"penampaq mau ? "
"saja ja..heee...larikk !!! "
READ MORE>>

Dapatkan Cinta Ilahi

Posted by | On | | 2 Comments



  • Ikutlah atau berusaha mengikuti sunnah Rasulullah SAW daripada sekecil-kecil perkara hingga sebesar-besar urusan.
  • Jadilah insan yang soleh (baik) dan juga Musleh (menjadi agen kepada kebaikan).
  • Berlaku adil dalam setiap perkara sama ada sebagai anak, isteri, suami, ibu dan bapa.
  • Menjadikan al-Quran dan as-Sunnah sebagai panduan dan bimbingan dalam kehidupan.



READ MORE>>

ELFollowers

i wish i can make less pain for you =) -12/07/2019-